Καρύτσας: "Η ψυχολογία τον πρώτο λόγο με Σουηδία"

Καρύτσας: "Η ψυχολογία τον πρώτο λόγο με Σουηδία"

Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας γυναικών με τη Σουηδία για την πρεμιέρα της ευρωπαϊκής Premier Division και τα μηνύματα που πήρε ο Γιώργος Καρύτσας από τη...Βουλγαρία και την Πορτογαλία ήταν ευχάριστα. Το χάλκινο μετάλλιο της Μαρίας Μοίρου στο διπλό του ανοιχτού πρωταθλήματος της Βουλγαρίας και οι καλές εμφανίσεις της Χριστίνας Φίλη και της Κατερίνας Ντουλάκη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έδειξαν ότι οι διεθνείς μας βρίσκονται σε φόρμα, παρά το γεγονός ότι ήμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν.

« Δυστυχώς δεν έχω εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση της Κατερίνας και της Χριστίνας, οι οποίες εδώ κι ένα μήνα βρίσκονται μόνιμα στην Πορτογαλία, αλλά σαφώς είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα. Θετική εμφάνιση έκανε και η Μαρία στη Σόφια, ωστόσο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού που πρέπει να ξεπεράσουμε. Πονάει στη δεξιά πλευρά στη μέση, την Πέμπτη που θα γυρίσει από τη Γαλλία θα πάει στον γιατρό και ελπίζουμε να είναι απόλυτα έτοιμη στις 11 Οκτωβρίου για τον αγώνα με τη Σουηδία » δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Εκτός από την αγωνιστική κατάσταση, ο Καρύτσας εκτιμά ότι μεγάλο ρόλο στο ματς με τη Σουηδία θα παίξει και η ψυχολογία: « Περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα και όχι αγωνιστικό. Εκεί ρίχνω το βάρος. Αυτό τονίζω συνεχώς στη Μαρία, αυτό συζήτησα και με τα δύο κορίτσια πριν φύγουν για την Πορτογαλία, αυτό θα τους επαναλάβω κι όταν θα τις έχω όλες στη διάθεσή μου. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε το άγχος του πρωτοεμφανιζόμενου στην κορυφαία κατηγορία, όπως και την πιθανή πίεση που μπορεί να αισθανθούμε από το γεγονός ότι θα παίξουμε τον πρώτο αγώνα στην Αθήνα, μπροστά στους φιλάθλους μας. Το βασικό ζητούμενο επομένως, είναι να είμαστε υγιείς και δυνατοί ψυχολογικά ».

Ολοκληρώνοντας, ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: « Από συμμετοχές τους σε τουρνουά μαθαίνω ότι είναι σε καλή κατάσταση κι έχουν σημειώσει πρόοδο. Ξέρω όμως, ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη με πολλές πιθανότητες επιτυχίας και θα τα δώσουμε όλα ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK