Κατά της πρόσληψης ξένου προπονητή στην Εθνική ανδρών ο ΣΕΠΠΕ
Ανακοίνωση κατά της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας ανδρών από αλλοδαπό προπονητή, εξέδωσε την Κυριακή (10/01) ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΟΠΕ αναμένεται να γνωστοποιήσει την Δευτέρα (11/01) τον νέο τεχνικό με τον Αμερικανό Γκόρντον Μέιφορθ να είναι ο βασικός υποψήφιος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
” Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης δηλώνει απερίφραστα και προς πάσα κατεύθυνση την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ανάθεση της Εθνικής ομάδας σε αλλοδαπό προπονητή. Ο Σ.Ε.Π.ΠΕ. θεωρεί ότι οι Έλληνες τεχνικοί διαθέτουν την απαιτούμενη επάρκεια για να οδηγήσουν επάξια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως εξάλλου αυτό αποδείχθηκε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας.
Ως εκ τούτου, ο Σ.Ε.Π.ΠΕ. δεν κατανοεί τον λόγο για τον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έπρεπε να ανατεθεί σε οποιονδήποτε εξ Εσπερίας προερχόμενο προπονητή, όπως τις τελευταίες ημέρες «διαρρέεται» με αναφορά σε συγκεκριμένο όνομα. Συνιστούμε λοιπόν στην Ε.Ο.ΠΕ., ενόψει του Δ.Σ. της, να είναι πολύ προσεκτική στη λήψη μιας τόσο λεπτής και σοβαρής απόφασης.
Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο νυν επικεφαλής της, ως Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.ΠΕ., πρέσβευε ακριβώς την θέση στην οποία και σήμερα αταλάντευτα επιμένουμε: «Οι εθνικές ομάδες σε Έλληνες προπονητές». Προφανώς, όμως, στην περίπτωσή του κ. Προέδρου ισχύει το «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις».