Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου “Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης κατά της φαρμακοδιέγερσης”
Από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, κατατέθηκε την Παρασκευή (24/11) στη Βουλή, το σχέδιο νόμου, με τίτλο: "Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης κατά της Φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ)".

Από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού,
Γιώργο Ορφανό, κατατέθηκε την Παρασκευή (24/11) στη Βουλή, το σχέδιο νόμου, με τίτλο: “Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης κατά της Φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ)”.
Με το προς ψήφιση νομοσχέδιο θα κυρωθεί η σύμβαση, με την οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO (33η Σύνοδο), που έγινε στο Παρίσι, στις 19 Οκτωβρίου 2005.
Κατόπιν αυτού η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των χωρών, που πρωτοστατούν στον Παγκόσμιο αγώνα αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης στον Αθλητισμό.
Μέσω της σύμβασης προωθούνται μέτρα, για την ενίσχυση της έρευνας και της δυνατότητας των κρατών-μερών, να εφαρμόσουν προγράμματα αντιντόπινγκ. Επίσης προβλέπεται η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), ενώ θεσπίζεται, ως κυρίαρχο σώμα της σύμβασης, η διάσκεψη των κρατών-μερών, που καθένα απ’ αυτά, θα μετέχει με μια ψήφο, ενώ ως παρατηρητές θα προσκαλούνται εκπρόσωποι του WADA, της ΔΟΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων Διεθνών Οργανισμών.
Το σχέδιο νόμου μετά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.