Aθλητής πληρώθηκε 28 εκατομμύρια για 17 ματς και το δικαιούταν

Ο Λέιβιον Μπελ αμείφθηκε από τους Νιου Γιορκ Τζετς με 28 εκατομμύρια για να εμφανιστεί σε 17 παιχνίδια του NFL. Μετά τον άφησαν ελεύθερο.

Ο Λέιβιον Μπελ τσέπωσε 28 εκατομμύρια, έχοντας παίξει μόνο σε 17 παιχνίδια με τους Τζετς
Ο Λέιβιον Μπελ 'τσέπωσε' 28 εκατομμύρια, έχοντας παίξει μόνο σε 17 παιχνίδια με τους Τζετς AP PHOTO/STEVEN RYAN

Όταν το... 2040 ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να αξιολογήσει και να κατατάξει τις συμφωνίες-φιάσκο του NFL, αυτή των Νιου Γιορκ Τζετς με τον Λέιβιον Μπελ θα διεκδικεί επάξια την πρωτιά της αντίστροφης μέτρησης. Μοιάζει δύσκολο να βρεθεί κάποια άλλη τόσο επιζήμια για έναν οργανισμό, χωρίς να έχει φέρει τίποτα πίσω.

Τον Μάρτη του 2019 ο 28χρονος είχε γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος running back όλων των εποχών, αφήνοντας τους Πίτσμπεργκ Στίλερς (που τον είχαν στον «πάγο» επειδή δεν ανανέωνε) για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών έναντι 52.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλούς μήνες πριν ο Πάτρικ Μαχόμς πάρει από τους Τσιφς το πιο εξωφρενικό συμβόλαιο. Τότε οι Νεοϋορκέζοι πίστευαν πως με τον 'Great Hesitator', έναν εκρηκτικό παίκτη με ιδιόμορφα για τη θέση του χαρακτηριστικά, θ' αποκτούσαν ένα ασυναγώνιστο όπλο στη μάχη για την επιστροφή στην post season για πρώτη φορά μετά το 2010 και την ήττα στον τελικό της AFC. Ήταν ένα στοίχημα που οι δύο πλευρές (ομάδα-παίκτης) ήθελαν να κερδίσουν.

Ούτε 20 μήνες πέρασαν έως ότου μετανιώσουν για την απόφαση να ξοδέψουν ένα τέτοιο γιγαντιαίο ποσό, τα 2/3 του οποίου ήταν μάλιστα εγγυημένα ό,τι κι αν συμβεί στην πορεία. Αυτό το 'ό,τι κι αν συμβεί' απέκτησε μορφή τον Οκτώβριο του 2020. Διότι ως εδώ ο Μπελ αγωνίστηκε μονάχα σε 17 παιχνίδια (15 πέρυσι και 2 εφέτος) με τους Τζετς και αποχώρησε έχοντας εξασφαλίσει ότι θα πληρωθεί περισσότερα από τα μισά εξ όσων προβλέπονταν από τη σύμβασή του.

Με βάση τα όσα διέρρευσαν στον αμερικανικό Τύπο, από τη στιγμή που ούτε μία ομάδα ενδιαφέρθηκε να τον 'φορτωθεί' (οικονομικά κατά κύριο λόγο παρά τις εκπτώσεις που έκανε ο οργανισμός από το 'Μεγάλο Μήλο'), μέσα από την όποια ανταλλαγή που θα τον συμπεριελάμβανε, συμφώνησε με μια αποζημίωση της τάξεως των 28 εκατ. και κατόπιν έλυσε (περιχαρής) το συμβόλαιό του. Δηλαδή, ο έμπειρος αθλητής πληρώθηκε 1.65 εκατ. για καθεμιά από τις εμφανίσεις που μέτρησε με τα πράσινα. Ή αλλιώς πήρε 7 εκατομμύρια για καθένα από τα όλα κι όλα 4 touchdowns στα οποία συμμετείχε, τρέχοντας ή υποδεχόμενος την μπάλα. Συνολικά έτρεξε 863 γιάρδες, 3.3 ανά αγώνα.

Το ότι δεν βρέθηκε ποτέ σημείο επαφής με τον άκαμπτο κόουτς Έινταμ Γκέιζ, που ούτε με τον Τζαμάλ Έινταμς κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί, ήταν κομβικής σημασίας για την τροπή που πήρε η αποτυχημένη ένταξή τους στους Τζετς. Ταυτόχρονα όμως ο Μπελ δυσκόλεψε την ίδια τη ζωή του, αρνούμενος να εφαρμόσει το 'εν οίκω μη εν δήμω'. Αποκορύφωμα αυτή της συμπεριφοράς κρίθηκε η στάση του αμέσως μετά το πρόσφατο παιχνίδι με τους Αριζόνα Κάρντιναλς, όταν εκδήλωσε την αγανάκτησή του. Αναπόφευκτα προκάλεσε την αντίδραση του προπονητή του. "Μισώ ότι αυτή είναι η τακτική που ακολουθούμε αντί να μιλάμε μεταξύ μας, αλλά φαίνεται πως αυτός είναι ο τρόπος που στις μέρες τα παιδιά θέλουν να ενεργούν", υποστήριξε ο Γκέιζ χωρίς να κατονομάσει, αλλά δείχνοντας με το δάχτυλο τον Μπελ. Αφότου η διοίκηση ούτως ή άλλως πάλευε ν' απαλλαγεί από ένα 'ζιζάνιο' σε αποδυτήρια και salary cap, το πρόωρο διαζύγιο, με δική της υπαιτιότητα, ήταν η μοναδική διέξοδος από το... αδιέξοδο.

Επί της ουσίας ο Μπελ το 'χε προκαλέσει όλο αυτό και γι' αυτό πανηγύριζε κατόπιν.

Άλλωστε, στο δρόμο για τα 29 του ο running back από το Ρέινολντσμπουργκ του Οχάιο, νο48 στο NFL draft του '13, με τρεις συμμετοχές σε Pro Bowl, δύο παρουσίες στην καλύτερη ομάδα της λίγκας και συνολικά κέρδη καριέρας που αγγίζουν τα 45 εκατομμύρια δολάρια δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βρει μια ομάδα που πληρώνοντάς τον λίγα μπορεί να ωφεληθεί τρομερά από τα προσόντα του. Οι Τζετς τού είχαν ήδη λύσει μια για πάντα το οικονομικό πρόβλημα, οι πρωταθλητές Κάνσας Σίτι Τσιφς που τον υπέγραψαν για ένα χρόνο είναι πολύ πιθανό να του σώσουν την καριέρα του. Γιατί χρήματα έχει πολλά πια.

Εξ ου και οι διαδοχικές προσωπικές αναρτήσεις αυτοβελτίωσης.


News 24/7

24MEDIA NETWORK