Κόντρα στην κακή παράδοση για το χάλκινο η Ελλάδα
Απέναντι στον κακό της δαίμονα των τελευταίων ετών, τη Ρωσία, η Εθνική Ελλάδας θα επιδιώξει να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ιστορία του γυναικείου πόλο.
Η ήττα από τις
ΗΠΑ στενοχώρησε τις Ελληνίδες πολίστριες, μιας και όπως αποδείχθηκε οι διαφορές μεταξύ του φαβορί για το χρυσό και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν απειροελάχιστες. Η ήττα με
8-7 εξαιτίας μιας απόκρουσης στην τελευταία επίθεση έδειξε τις δυνατότητες των αθλητριών του
Γιώργου Μολφέση και κυρίως τις δυνατότητές τους.
Το απόγευμα της Παρασκευής (17:00, ΕΤ1) θα τεθούν αντιμέτωπες με το έτερο φαβορί για το χρυσό, τη Ρωσία, η οποία ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό από τον Καναδά. Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Η νίκη που θα οδηγήσει στην τρίτη θέση του βάθρου και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είναι εξίσου σημαντική και ελκυστική με αυτήν που δεν ήρθε στα ημιτελικά.
“Εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για τον στόχο της τρίτης θέσης. Μπορούμε πλέον να το λέμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας περάσουν για τρελούς”, τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ελληνικής ομάδας, έστω κι αν η πρόσφατη προϊστορία με τις Ρωσίδες δεν τεκμηριώνουν τα λεγόμενά του.
Το 2007, στην ίδια διοργάνωση στη Μελβούρνη για τα προημιτελικά, η Ελλάδα είχε χάσει με 10-9 από τη Ρωσία. Φέτος τον Μάιο στο World League, η χώρα μας είχε γνωρίσει και πάλι την ήττα με 17-12, ενώ λίγο αργότερα, στο “Σαμαρτζίδης Καπ” το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο, με τη Ρωσία να επικρατεί με 11-6. Οι δύο χώρες συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων στην τρέχουσα διοργάνωση, όπου η Εθνική ομάδα είχε ηττηθεί με 14-9 στην πρεμιέρα.