Κορυφώνεται η μάχη Rossi – Hayden στην Ιαπωνία
Στην κρισιμότερη καμπή του έχει μπει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών. Τρεις αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωσή του και ενώ η αντεπίθεση διαρκείας του Valentino Rossi βρίσκεται σε εξέλιξη, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και επίδοξος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Μoto GP, Nicky Hayden προσπαθεί να κρατηθεί στην πρώτη θέση. Η διαφορά των 21 βαθμών που τους χωρίζει δεν είναι μικρή, αλλά ούτε και μεγάλη και ο επερχόμενος αγώνας στην πίστα Motegi της Ιαπωνίας παίρνει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Πριν από μία εβδομάδα στο Philip Island της Αυστραλίας ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής,Valentino Rossi”έκλεψε” την τρίτη θέσηκυριολεκτικά στην τελική ευθεία από τον Sete Zibernau, βάζοντας τον Ισπανό μεταξύ αυτού του του Hayden. Ετσι ο Rossi πήρε 5 βαθμούς περισσότερους από τον Αμερικανό και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και στην Ιαπωνία, σε μία πίστα η οποία δεν είναι από τις αγαπημένες του:
” Η διαφορά των 21 βαθμών παραμένει μεγάλη αλλά δεν είναι αδύνατον να ανατραπεί. Εχουμε μπροστά μας τρεις αγώνες . Πρέπει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από τον Hayden ώστε να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Ειλικρινά, η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από αυτές που μου αρέσουν, αλλά βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση κι ελπίζω να επιστρέψουμε στην Ευρώπη έχοντας αυξήσει τις πιθανότητες για τον τίτλο “, δήλωσε ο “Doctor” ο οποίος πέρυσι δεν είχε τερματίσει στο συγκεκριμένο grand prix μετά από σύγκρουση με τον Marco Melandri.
Το αποτέλεσμα του αγώνα στην Ιαπωνία είναι πολύ σημαντικό κυρίως από ψυχολογικής άποψης, αφού οι δύο αγώνες που θα απομένουν διεξάγονται αρκετές ημέρες αργότερα (Εστορίλ 15/10, Βαλένθια 29/10) και εάν καταφέρει ο Rossi να ψαλιδίσει κι άλλο τη διαφορά, η πίεση θα χτυπήσει “κόκκινο” για τον Hayden.
Το ενδιαφέρον στις δύο μικρότερες κατηγορίες στρέφεται αποκλειστικά στα 250cc αφού στα 125cc ο τίτλος κρίθηκε μαθηματικά στο Philip Island με τον Alvaro Bautista να αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής. Στα 250cc ο Jorge Lorenzo θα προσπαθήσει να διευρύνει τη διαφορά των 24 βαθμών που τον χωρίζουν από τον Andrea Dovizioso.