Κρατάει το χρυσό από το Παγκόσμιο η Σεμένια
Στα χέρια της Κάστερ Σεμένια θα παραμείνει το χρυσό μετάλλιο των 800μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/11) το Υπουργείο αθλητισμού της Νότιας Αφρικής, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εξακρίβωση του φύλου της δεν θα δημοσιοποιηθούν.
Αυτό κατόπιν συμφωνίας με την IAAF, η οποία να υπενθυμίσουμε ότι λόγω του μυώδους σώματος και της ραγδαίας βελτίωσης των χρόνων της, είχε ζητήσει από την 18χρονη αθλήτρια να περάσει από τις σχετικές εξετάσεις.
Η κίνηση αυτή της IAAF είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα της και πολλοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα της Σεμένια. Αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας στίβου της Ν. Αφρικής, απ’ την άλλη πλευρά, κατηγορήθηκαν ότι έκρυβαν στοιχεία για να την προστατέψουν με τον πρόεδρο Λέοναρντ Τσουένε, μάλιστα, να παραδέχεται ότι είχε πει ψέματα.