Κριστιάν Γκολομέεβ: Ο Τσακ Νόρις των μεταλλίων

Ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το wonderkid της ελληνικής κολύμβησης, ένα ραγδαία ανερχόμενο εξολοθρευτή κυμάτων.

Κριστιάν Γκολομέεβ: Ο Τσακ Νόρις των μεταλλίων

Γνωρίζουμε ήδη πως ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. Ο Κριστιάν στα 26 του έχει ήδη καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην κολύμβηση, να γίνει ένας πραγματικός ήρωας του υγρού στίβου. Ο Ελληνο-Βούλγαρος αθλητής του Εθνικού Πειραιώς, με το ασημένιο του μετάλλιο έμεινε πίσω μόνο από τον θρύλο της κολύμβησης, τον Αμερικάνο Κάλεμπ Ντρέσελ, που πήρε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 21.04, η οποία αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Η παρουσία του Κριστιάν σε αυτό το πρωτάθλημα είναι μια ένδειξη, μια καλή αρχή που αναδεικνύει την παρουσία ενός αθλητή- πραγματικό Terminator, που έχει τη ψυχική και σωματική αντοχή να 'καταπίνει' τα εμπόδια και να κοιτάζει μόνο το στόχο της κορυφής, σαν ένας μεταμοντέρνος Τσακ Νόρις.

Ο Κριστιάν γεννήθηκε το 1993 στο Βέλιγκραντ από Βούλγαρους γονείς. Η ζωή του από την πρώτη στιγμή που είδε το φως των ανθρώπων, ήταν συνυφασμένη με μικρές τραγωδίες, με 'θάλασσες' που έπρεπε να ρουφήξει και να αφήσει πίσω του. Η μητέρα του Κριστιάν πέθανε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του τοκετού από ιατρικό λάθος. Στη συνέχεια, ο πατέρας της οικογένειας, ο πρώην διεθνής κολυμβητής Τσβετάν Γκολομέεβ, πήρε την μεγάλη απόφαση: Με τον Κριστιάν και τα δυο του μικρά αδέλφια, ήρθαν στην Ελλάδα για μια ζωή πιο φωτεινή.

Ο Κριστιάν έγινε αμέσως ένας μικρός Aquaman, αγαπώντας το υγρό στοιχείο, 'καταπίνοντας' χιλιόμετρα στις πισίνες από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Όταν το 2010, ο Τσβέταν έφυγε από τη ζωή, η πισίνα έγινε το δεύτερο σπίτι του 17χρονου τότε, αθλητή. Οι διακρίσεις δεν άργησαν να φτάσουν

Το 2011, ο Κριστιάν έγινε χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στη Λίμα, σε ηλικία 18 ετών στα 50 μέτρα ελεύθερο. Παράλληλα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Βελιγράδι κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στην Μερσίνη της Τουρκίας το 2013, ο Κριστιάν κατέκτησε ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έφτασε ως τα ημιτελικά, όπου κατετάγη 6ος.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (2017), ο Γκολομέεβ έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 50 μέτρων ελεύθερων από τα προκριματικά της διοργάνωσης (21,69) και σχεδόν επανέλαβε την ίδια επίδοση στα ημιτελικά (21,71), λίγο πριν βρεθεί για πρώτη φορά στην πορεία του, στον τελικό μιας παγκόσμιας διοργάνωσης. Το καλοκαίρι που ακολούθησε είχε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μια ακόμα σειρά επικών ρεκόρ για τον Κριστιάν, αρχικά στα ημιτελικά (21,52) και στη συνέχεια στον τελικό (21,44) όπου και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο

Η μέχρι τώρα πορεία του Κριστιάν Γκολομέεβ δείχνει πως σύντομα οι θρύλοι της κολύμβησης θα νιώσουν τρόμο στην παρουσία του, αν δεν το νοιώθουν ήδη. Όπως συμβαίνει πάντα με τον Τσακ Νόρις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK