Κύπελλο (Γ): Παρθενικός τελικός για τον Ολυμπιακό

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πέρασε το Σάββατο (13/03) ο Ολυμπιακός.

Κύπελλο (Γ): Παρθενικός τελικός για τον Ολυμπιακό

Στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ, που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον περσινό φιναλίστ Ηρακλή, φτάνοντας με άνεση στη νίκη με 3-0 σετ. Έτσι την Κυριακή (14/03, 19:00) θα διεκδικήσουν τον παρθενικό τους τίτλο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 17-25, 17-25, 17-25.

Ηρακλής: Κυριακίδου 9π (6/8 επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), , Μπάρνακ 5π. (5/16 επ., 28% υπ.), Λιουλένοβα 2 (2/11 επ.), Λαζαρίδου 4 (3/4 επ., 1 άσος, 25% υπ.), Ράονιτς 3 (2 μπλοκ, 1 άσος), Γιακούμπ 9 (6/9 επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Κελεσίδου (λ-57% υπ.) / Αναγνώστου, Δαουτζόγλου, Στράντζαλη.

Ολυμπιακός: Τένεβα 6π. (2/13επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι, 54% υπ.), Κόλεβα 16 (3 άσοι, 12/26επ., 1 μπλοκ), Χαντάβα 12 (3 άσοι, 7/14 επ., 2 μπλοκ, 52% υπ.), Νικολαϊδου 6 (1 άσος, 2/6 επ., 3 μπλοκ), Νικούλη 3 (1 άσος, 2/4 επ.), Μουλστεΐνοβα 9 (5/5 επ., 4 άσοι), Βλάχου (λ- 71% υπ.).


Γιάννης Νικολάκης: « Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Μας περιμένει ένας μεγάλος τελικός. Στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που φέτος μας κέρδισε στο πρωτάθλημα και το ξέραμε αυτό, άρα έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτούς. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πήγε καλά το τακτικό πλάνο τους σερβίς. Αυτή η συμμετοχή στον τελικό είναι η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου και μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Η ομάδα φέτος στήνεται με μεράκι, από τον πρόεδρο και όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα και δείχνει πόσο καλά λειτουργεί ένα τμήμα. Όσον αφορά τον αυριανό τελικό, πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά»

Κατερίνα Νικολαϊδου: « Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας έδωσε ώθηση ώστε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις συμπάιχτριές μου. Ο στόχος για τον οποίο ήρθαμε στην Κρήτη άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά». Είμαι ενθουσιασμένη με την σημερινή μας εμφάνιση, το οποίο είναι πολύ αισιόδοξο για το αυριανό παιχνίδι. Ελπίζω να είμαστε ακόμα καλύτεροι στον τελικό. Θα τα δώσουμε όλα και εύχομαι να κατακτήσουμε το τρόπαιο»

Θανάσης Στράντζαλης: « Φάνηκε η απουσία της Τοτσίδου η οποία μας στοίχισε και ουσιαστικά αποσυντονιστήκαμε. Αντί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό προσπαθούσαμε να λύσουμε τα πρόβληματα μας. Είμαστε χαρούμενοι που έστω και με μία τέτοια τραγική εμφάνιση βρέθηκαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο φάιναλ φορ. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι και να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει»

Ευαγγελία Κυριακίδου: « Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος, όπως επίσης φάνηκε και η απουσία της Τοτσίδου. Δεν είναι ότι είχαμε πρόβλημα οργάνωσης, αλλά δεν είχαμε ουσιαστικά αντικαταστάτες. Κάναμε πολλά λάθη απειρίας, αφού η ομάδα μας αγωνίστηκε με πολλά νεαρά κορίτσια που όμως πήραν εμπειρίες από ένα φάιναλ-φορ»

News 24/7

24MEDIA NETWORK