Κύπελλο: Ο ορισμός των ντέρμπι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Ηρακλής- ΠΑΟΚ είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Την Τετάρτη, οι "πράσινοι" πέρασαν το εμπόδιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ, ενώ με 3-2,ο"γηραιός" δυσκολεύτηκε απέναντι στην ΕΑ Πατρών. Την Πέμπτη, Οι Πειραιώτες δεν είχαν πρόβλημα (3-0) απέναντι στην οικοδέσποινα Ορεστιάδα, ενώ ο "δικέφαλος", επικράτησε με 3-0 τουΠαγκρατίου.H"Χρυσή βίβλος"της διοργάνωσης.

Κύπελλο: Ο ορισμός των ντέρμπι
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Ηρακλής - ΠΑΟΚ είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Την Πέμπτη, Οι Πειραιώτες δεν είχαν πρόβλημα (3-0) απέναντι στην οικοδέσποινα Ορεστιάδα, ενώ ο "δικέφαλος", επικράτησε με 3-0 του Παγκρατίου. Την Τετάρτη, οι "πράσινοι" πέρασαν το εμπόδιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ, ενώ με 3-2, ο "γηραιός" δυσκολεύτηκε απέναντι στην ΕΑ Πατρών. H "Χρυσή βίβλος" της διοργάνωσης.
Δύο ματς τα οποία είναι ικανά να... χωρίσουν δύο πόλεις περιλαμβάνονται στα ημιτελικά. Μετά τους Παναθηναϊκό και Ηρακλή οι οποίοι είχαν "καθαρίσει" από την Τετάρτη, ήρθε την Πέμπτη η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Παγκρατίου και αυτή του Ολυμπιακού επί της Ορεστιάδας, για να προκύψουν οι τέσσερις μονομάχοι, οι οποίοι θα κληθούν να διεκδικήσουν θέση στον τελικό. Αναλυτικότερα:

Ορεστιάδα - Ολυμπιακός 0-3
Πρόκριση για τους παίκτες του Λιούμπο Τράβιτσα. Ο πρωταθλητής, με 3-0 (28-26, 27-25, 25-18), δυσκολεύτηκαν στα δύο πρώτα σετ αλλά πήραν το σαφές προβάδισμα και στο τελευταίο επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους. Έτσι, οι Πειραιώτες, θα αντιμετωπίσουν, όπως και πέρυσι, τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο είχαν ηττηθεί στα ημιτελικά.

Ορεστιάδα (Κουμπλής): Νταραϊντού 14.50, Παπάζογλου 7.50, Μπαρμπούδης, 9, Κίτσιος 6.50, Ζάπλεταλ 1, Μακένζι 8.50, Βλασακίδης (λίμπερο-65%), Γκάρας, Σιαντίδης, Κεμανετζής 3, Γραμματικόπουλος.
Ολυμπιακός (Τράβιτσα): Χριστοφιδέλης 12.50, Μάρκοβιτς 6.50, Κουρνέτας 2, Γκάτιν 2, Γκόμεζ 19, Τσακιρόπουλος 8.50, Δημητρακόπουλος (λίμπερο-47%), Κυριαζής 9.50, Μπατιστάτος.




Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών :

Λιούμπο Τράβιτσα (προπονητής Ολυμπιακού)

"Είναι μια σημαντική νίκη για μας. Με έναν αντίπαλο που έπαιζε στην έδρα του ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει να πάμε μπροστά. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα βρούμε το δίκο μας παιχνίδι για να φτάσουμε στον τελικό".

Τάσος Κουμπλής(προπονητής Ορεστιάδας)
"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μου. Ξέραμε ότι παίζαμε με τον πρωταθλητή και ξέραμε ότι ήταν κουρασμένος καθώς προερχόταν από το Champions League, όμως δεν παύει να είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία. Προσπαθήσαμε πολύ και τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη γιατί ο Ολυμπιακός είχε την πίεση του φαβορί. Μέχρι ένα σημείο το εκμεταλευτήκαμε αυτό, όμως μετά τα δύο πρώτα σετ δεν είχαμε το κουράγιο. Ο κόσμος πιστεύω ότι ικανοποιήθηκε από το γεγονός ότι πάλεψαμε".

ΠΑΟΚ - Παγκράτι 3-0
Ουδέν πρόβλημα για τους παίκτες του Γιώργου Χριστόπουλου. Ο "δικέφαλος", επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία (29-27, 25-22, 25-18), καθώς μόνο στο πρώτο σετ συνάντησαν κάποια προβλήματα. Στη συνέχεια, οι Κριστόφ Γιάντσιακ και Ηλίας Λάππας, πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και την οδήγησαν στην επιτυχία. Στον αντίποδα, οι Φρέντι Μπρουκς και Κάσλαβ Περόσεβιτς προσπάθησαν για κάτι καλό αλλά εν τέλει δεν τα κατάφεραν, έστω και αν στο δεύτερο σετ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, αρκεί να μην υπέπιπταν σε εύκολα λάθη.

ΠΑΟΚ (Χριστόπουλος): Τσιγγίδης 12, Τοάλντο 8, Προύσσαλης 1, Λάππας 13.50, Γιαντζάκ 15.50, Ρουμελιώτης 10, Κουλιέρης (λίμπερο-71%), Μητρούδης 1, Αρμενάκης.
Παγκράτι (Αρσενιάδης): Μπρουκς 13.33, Ρομπότσης 8.33, Κάπελλας 2, Τσέργας 5, Περόσεβιτς 13, Θεοδωρίδης 7.33, Παπαδημητρίου (λίμπερο-65%), Κωστακόπουλος , Στιβαχτής.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών :

Κώστας Αρσενιάδης (προπονητής Παγκρατίου)

" Είμαστε απογοητευμένοι σαν ομάδα, γιατί από την αρχή της χρονιάς είχαμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Ηρθαμε στην Ορεστιάδα με πολλές ελλείψεις, όμως αγωνιστήκαμε και δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε σήμερα. Η προσπάθεια αυτή θα μας δώσει αρκετή όρεξη για τη συνέχεια. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το κύπελλο".

Γiώργος Χριστόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ)
" Παγκράτι εφέτος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Είναι μια ομάδα με καλά στοιχεία και το βόλεϊ χρειάζεται τέτοιες παρουσίες. Για την ομάδα μου έχω να πω ότι σήμερα ήταν αγχωμένη. Οι εκπλήξεις σε τέτοια παιχνίδια δε λείπουν. Πρέπει αύριο να λειτουργήσουμε πολύ διαφορετικά για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια τύχη. Στο θεσμό του κυπέλλου αξίζει να υπάρχουν από την αρχή μόνο ξεκάθαρες καταστάσεις, για να μην υπάρχουν εκπλήξεις. Στον αυριανό αγώνα θα προβληματιστούν και οι δύο ομάδες, μεγαλύτερο όμως πρόβλημα έχει ο Ηρακλής γιατί είναι το φαβορί. Δεν είναι κάτι που με φοβίζει στον αυριανό αγώνα, αυτό που έχουμε καταφέρει εμείς εφέτος σαν ομάδα είναι μεγάλη τιμή. Οσο για τον Ηρακλή, τον σέβομαι σαν ομάδα, είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και ενδιαφέρεται πραγματικά για το βόλεϊ".

Αναφορικά με την περίπτωση του Αντρέι Κράβαρικ, ο Γιώργος Χριστόπουλος παρέπεμψε σε ανακοίνωση την οποία θα εκδόσει το ΤΑΠ ΠΑΟΚ την Παρασκευή.














News 24/7

24MEDIA NETWORK