Κυριαρχούν οι γυναίκες στο Μαραθώνιο

Δεν είναι μόνο η διαδρομή και οι αγωνιζόμενοι που κάνουν τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας μοναδικό. Στον φετινό αγώνα θα συνδράμουν και 1800 εθελοντές, με το 70% να είναι γυναίκες.

Κυριαρχούν οι γυναίκες στο Μαραθώνιο

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας έχει κατακτήσει την καρδιά όλων των Ελλήνων. Υπάρχουν κάποιοι, όμως, που έχουν φτιάξει την πιο μεγάλη "αγκαλιά" για αυτή τη μεγάλη γιορτή, οι εθελοντές που και φέτος θα παίξουν βασικό ρόλο στη διοργάνωση, που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί μία βάση περίπου 1.800 ενεργών εθελοντών, οι οποίοι συνδράμουν σε διάφορους τομείς για την επιτυχία της διοργάνωσης. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως ο εθελοντισμός δεν έχει… ηλικία, ενώ οι γυναίκες δίνουν το "σύνθημα". 



Το αποκαλούμενο "ασθενές" φύλο ισχυροποιεί το αγωνιστικό αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις με την εθελοντική του προσφορά, καθώς το 70% των εθελοντών είναι γυναίκες.

Παράλληλα, ο γηραιότερος εθελοντής του Κλασικού Μαραθωνίου είναι 80 ετών, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πλέον γνώριμα πρόσωπα, καθώς κάποιοι προσφέρουν ανελλιπώς σχεδόν δέκα χρόνια. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές, προκειμένου να μείνει ζωντανό το κύμα του εθελοντισμού που γιγαντώθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Μάλιστα, για πρώτη φορά το 2011 μετείχαν στο πρόγραμμα δημόσια σχολεία, ενώ πλέον ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας προσελκύει εθελοντές όχι μόνο από την πρωτεύουσα, αλλά από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK