Legge: Ο θηλυκός Schumacher

Ποιος είπε ότι η Formula 1 αποτελεί ανδρικό οχυρό; Μετά την Giovanna Amati, η οποία το 1992 έγινε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έρχεται η Katherine Legge να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Legge: Ο θηλυκός Schumacher
Ποιος είπε ότι η Formula 1 αποτελεί ανδρικό οχυρό; Μετά την Giovanna Amati, η οποία το 1992 έγινε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έρχεται η Katherine Legge να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η 25χρονη Αμερικανίδα αναμένεται να δοκιμαστεί από την Minardi στα τέλη του Νοεμβρίου και εφόσον ικανοποιήσει τους υπεύθυνους της ομάδας θα αποτελέσει τον ένα οδηγό της.

Η Legge συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας από το 2000 (μετά από οκταετή παρουσία στα καρτς) ενώ στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε τρεις νίκες στο 2005 Toyota Atlantic Championship και κατέκτησε την τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας. Η ίδια, στις πρώτες τις δηλώσεις, εμφανίστηκε ενθουσιασμένη από την προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα της και δείχνει έτοιμη να «αρπάξει» την ευκαιρία που της δίνεται από τα… μαλλιά.

« Είμαι χαρούμενη που θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για την Minardi καθώς αποτελεί όνειρο και φιλοδοξία μου να τρέξω για μια ομάδα της Formula 1 από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι. Θέλω να ευχαριστήσω τους Paul Stoddart και Kevin Kalkhoven που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία και είμαι αποφασισμένη να προσπαθήσω να αποδείξω την αξία μου και να κάνω καλά τη δουλειά μου », τόνισε χαρακτηριστικά η Katherine Legge.

Από την μεριά του ο ισχυρός άντρας της Minardi, Paul Stoddart, αποκάλυψε πως ο ίδιος και οι υπεύθυνοι της ομάδας παρακολουθούσαν την εξέλιξη της 25χρονης Αμερικανίδας ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να την δούμε τη νέα σεζόν μέσα στο κόκπιτ της ομάδας.

« Παρακολουθούμε την εξέλιξη της εδώ και κάμποσο καιρό και μετά τις εμφανίσεις της στο Toyota Atlantic Championship μας ανάγκασαν ουσιαστικά να της δώσουμε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο της Formula 1. Πάντα λέγαμε ότι αν υπάρξει μια γυναίκα οδηγός με δεδομένο ταλέντο και ικανότητα τότε δεν θα είχαμε πρόβλημα να την δοκιμάσουμε και πιστεύω πως η Katherine έκανε αρκετά για να έχει την ευκαιρία της », υπογράμμισε ο Paul Stoddart.

News 24/7

24MEDIA NETWORK