Λίγο πριν τη σέντρα της Α1 ανδρών

Λίγο πριν τη σέντρα της Α1 ανδρών

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (17/09). Οι 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση (αυξημένες κατά δύο σε σχέση με πέρσι) κάνουν τις τελευταίες τους ετοιμασίες, προκειμένου να κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Στις προσδοκίες και στους στόχους των ομάδων τους αναφέρθηκαν οι προπονητές της ΑΕΚ, του Κιλκίς, της ΧΑΝΘ, του Φίλιππου Βέροιας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του ΠΑΟΚ και του ΒΑΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): « Πιστεύω ότι το νέο Πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από πέρσι. Οι ομάδες έχουν ισχυροποιηθεί στις μεταγραφές. Οι παλιότεροι παίκτες με την πείρα τους θα βοηθήσουν και τους νεότερους. Το πρώτο φαβορί είναι ο Αθηναϊκός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του Πρωτάθλημα και Κύπελλο και έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα. Στόχος της ΑΕΚ είναι μία από τις υψηλές θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Ξεκινήσαμε αργά. Όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά και ήδη βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι σίγουρο ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα κάνουν έντονη την παρουσία τους και πιστεύω, χωρίς το παραμικρό έκτροπο, μιας και η ΑΕΚ τον περασμένο χρόνο δεν είχε δημιουργήσει κανένα επεισόδιο και στους αγώνες του Ποδοσφαίρου. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα έρθουν να ενθαρρύνουν με την καρδιά τους την ομάδα και να δώσουν έναν άλλο τόνο στους αγώνες»

Νίκος Γεωργιάδης (Προπονητής ΓΑΣ Κιλκίς): « Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Ο Αθηναϊκός έχει ξεφύγει. Ο Πανελλήνιος και ο Διομήδης Άργους έχουν και εκείνοι δυναμώσει και θα πρέπει όλες οι ομάδες να βοηθήσουν ώστε να είναι ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα. Να είναι πιο αξιόλογο από κάθε άλλη φορά και από το Πρωτάθλημα αυτό να αναδειχτούν νέοι παίκτες οι οποίοι θα ενισχύσουν αύριο την Εθνική ομάδα και θα είναι αντάξιοι εκείνων που αγωνίζονται ήδη στο εξωτερικό. Ο ΓΑΣ Κιλκίς είναι ένα ερωτηματικό από την άποψη ότι θα πρέπει να δέσει το σύνολο. Ήρθαν επτά καινούργιοι παίκτες. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος ότι με την σκληρή δουλειά που γίνεται θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα δυνατό και αξιόλογο σύνολο»

Αλέξης Παπαβασίλης (Προπονητής ΧΑΝΘ): « Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος. Ο Αθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί και περιμένουμε τους φιλάθλους να δώσουν τρανταχτό παρών στους αγώνες, αλλά και να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο»

Νίκος Μάντζος (Προπονητής Φίλιππου Βέροιας): « Συνεχίζω να είμαι υπέρ της αύξησης των ομάδων σε 14, όμως θα δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει το νέο Πρωτάθλημα. Περιμένω έντονο συναγωνισμό, καλά παιχνίδια και μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ο Φίλιππος έχει στόχο πάντα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στοχεύει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου»

Στέφανος Καραχάλιος (Προπονητής Απόλλωνα Καλαμαριάς): « Εύχομαι πρώτα απ’ όλα υγεία σε όλες τις ομάδες, σε όλους τους αθλητές, χωρίς τραυματισμούς για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Το Πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τις 14 ομάδες, αρκεί όλες οι ομάδες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πλαίσιο του έντονου συναγωνισμού. Θα ήταν καλό το σύστημα των πλέι οφ να αφορά όλες τις ομάδες και όχι μόνο τις πρώτες τέσσερις. Ο Απόλλων Καλαμαριάς φέτος θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα ακόμη πιο δυνατό και αξιόμαχο σύνολο και θέλει πάντοτε την συμπαράσταση όλων των φιλάθλων»

Στέλιος Σεϊρεκίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ): « Βλέπω θετικά την αύξηση των ομάδων σε 14 και πιστεύω ότι όλοι θα βοηθήσουμε να γίνει ένα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να σταθεροποιηθεί και να αποτελέσει μία ισχυρή ομάδα για να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια»

Νέναντ Πίβατς (Προπονητής ΒΑΟ): « Είναι μία πολύ καλή αρχή το Πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες. Ήταν κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό. Οι 14 ομάδες θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα και θα δώσουν περισσότερους αγώνες σε όλους μια και το Πρωτάθλημα θα είναι πιο μεγάλο. Είναι γεγονός ότι όλα τα Πρωταθλήματα των κορυφαίων στο χάντμπολ ευρωπαϊκών χωρών έχουν 14 και 16 ομάδες. Οι ομάδες όλες έχουν ενισχυθεί. Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Αθηναϊκός. Σημειώνουμε ότι ήρθαν καλύτεροι ξένοι από κάθε άλλη φορά οι οποίοι θα βοηθήσουν και το Πρωτάθλημα και τους Έλληνες συμπαίκτες τους. Πιστεύω ότι ο ΒΑΟ θα πάει καλά. Αυτό δείχνουν οι προπονήσεις και οι φιλικοί αγώνες που έχουμε δώσει. Στηριζόμαστε σε όλο το δυναμικό της ομάδας, σε παλιούς και νέους παίκτες και θέλουμε ο ΒΑΟ να είναι πάντα αντάξιος της ιστορίας του»

News 24/7

24MEDIA NETWORK