Θρίαμβος Ρόσμπεργκ, τον τίτλο η Mercedes

Ο Nico Rosberg πανηγύρισε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και με τη νίκη του μεγάλωσε την απόσταση από τον "ομόσταυλό" του, Lewis Hamilton (τερμάτισε 3ος), με τη Mercedes να κατακτά τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στους κατασκευαστές τους πρωταθλήματος.

Θρίαμβος Ρόσμπεργκ, τον τίτλο η Mercedes

Η Mercedes έκανε το 1-3 στο Grand Prix Ιαπωνίας και κατάφερε από τον δέκατο-έβδομο αγώνα της σεζόν (των 21 στάσεων) να εξασφαλίσει τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Όμως και ο Nico Rosberg είχε λόγους να πανηγυρίζει, που δεν περιορίζονται στη δική του ένατη νίκη στη σεζόν και 23η συνολικά στην καριέρα του. Διότι με αυτή απέκτησε βαθμολογικό προβάδισμα 33 πόντων έναντι του Lewis Hamilton, με μόνο 4 αγώνες να απομένουν. Ή αν προτιμάτε, 100 βαθμούς να είναι διαθέσιμοι.

Όλα κρίθηκαν όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όπου ο δεύτερος στο grid Hamilton έκανε πολύ κακή εκκίνηση και κατρακύλησε στην όγδοη θέση. Από εκεί και πέρα, το απόγευμα στη Σουζούκα αποδείχθηκε βόλτα στο πάρκο για τον Rosberg που δεν απειλήθηκε. Ο Max Verstappen τον ακολουθούσε επί 53 γύρους αλλά προς το τέλος είχε το νου του στους καθρέφτες του. Μετά από μερικά απαιτητικά προσπεράσματα και με όπλο και την καλή στρατηγική, ο Hamilton ανέκαμψε και στο τέλος καταδίωξε τη Red Bull. Η μεταξύ τους κόντρα κορυφώθηκε στον προτελευταίο γύρο, όταν ο Ολλανδός αμύνθηκε… δυναμικά στην ύστατη προσπάθεια του Βρετανού να περάσει στα φρένα για το chicane.

H Ferrari εκκίνησε με το μειονέκτημα των 3 χαμένων θέσεων στο grid για τον Sebastian Vettel για το ατύχημα που προκάλεσε στη Μαλαισία και των 5 για τον Kimi Raikkonen που άλλαξε κιβώτιο. Στην περίπτωση του Γερμανού, δεν τον βοήθησε με τη στρατηγική της, αυτός βρέθηκε πίσω από τον Hamilton μετά το δεύτερο pit stop και η επιλογή της μαλακής γόμας δεν του επέτρεψε παρά να πιέσει λίγο στην αρχή – χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αντίθετα ο Raikkonen βρέθηκε με άνεση μπροστά από τον Daniel Ricciardo. Ωστόσο η Scuderia, είναι πλέον 53 πόντους πίσω από τη Red Bull στη βαθμολογία των κατασκευαστών και πολύ δύσκολα θα ανακτήσει τη δεύτερη θέση. Στην αμέσως επόμενη μάχη, η Force India έχει πλέον προβάδισμα 10 πόντων από τη Williams, με τους οδηγούς των δύο ομάδων να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

To LIVE του ιαπωνικού Grand Prix:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK