Λούδης: "Στόχος μας φέτος ένας εγχώριος τίτλος"

Με μεγάλες προσδοκίες ρίχνεται ο Πανιώνιος στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, ευελπιστώντας στο τέλος της σεζόν να έχει βάλει στο παλμαρέ του έναν τίτλο. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Λούδης, ο οποίος δεν δίστασε πάντως να χρίσει μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό.

Λούδης: "Στόχος μας φέτος ένας εγχώριος τίτλος"

Μεμεγάλες προσδοκίες ρίχνεται ο Πανιώνιος στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, ευελπιστώντας στο τέλος της σεζόν να έχει βάλει στο παλμαρέ του έναν τίτλο. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Λούδης, ο οποίος δεν δίστασε πάντως να χρίσει μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό.

« Ο Πανιώνιος σε σχέση με την περσινή χρονιά έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό. Κατ΄ αρχήν, έχει έρθει καινούργιος προπονητής στην ομάδα, ο Γιάννης Γιαννουρής, ο οποίος μπορεί να είναι νέος στον πάγκο της ομάδας, όμως έχει παράδοση στο άθλημα μας από τη θητεία του στην Βουλιαγμένη, αλλά και στην Εθνική. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος θέλει να ακολουθούνται με την παραμικρή λεπτομέρεια οι οδηγίες του και είναι πολύ απαιτητικός. Μέχρι στιγμής έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους κυρίως παίκτες, αφού στόχος είναι τα επόμενα χρόνια ο Πανιώνιος να βασίζεται κατά κύριο λόγο σε γηγενείς παίκτες» ήταν τα πρώτα λόγια του αρχηγού των «κυανέρυθρων ».

Και συνέχισε: « Αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων, αλλά και νέων αθλητών με ενθουσιασμό και στόχος μας είναι να μπούμε «σφήνα» στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, που θεωρούνται οι κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή. Έχουμε τις δυνατότητες, προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτό και στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε με αξιώσεις φέτος έναν εγχώριο τίτλο. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας και την ευρωπαϊκή πρόκληση, όπου στόχος μας είναι αρχικά να περάσουμε την Πρίμορατς Κότορ και στη συνέχεια, αναλόγως με την κλήρωση του επόμενου αντιπάλου μας, να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα ».

Όσον αφορά στα προγνωστικά του για τη νέα σεζόν, δήλωσε: « Αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα, ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτησή του είναι δίχως αμφιβολία ο Ολυμπιακός. Τα τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη ομάδα, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, ενώ φέτος, με την έλευση του Σλόμπονταν Νίκιτς, επίλυσε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τα προηγούμενα χρόνια στη θέση του φουνταριστού. Διαθέτει έναν αξιόλογο Έλληνα προπονητή, τον Βαγγέλη Πάτερο, και γενικότερα είναι μία ομάδα, η οποία είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που διαθέτουν μία πλειάδα παικτών που αγωνίζονται ως βασικά στελέχη στις εθνικές τους ομάδες ».

Ολοκληρώνοντας, ο πολύπειρος άσος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες ομάδες: « Ο Εθνικός θα είναι το ίδιο δυνατός με πέρσι και, έχοντας αποκτήσει την εμπειρία από τους περσινούς τελικούς, θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένος. Καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα έχουν οι επαρχιακές ομάδες, Χανιά και Χίος, οι οποίες πάντοτε έχουν δυνατή έδρα και δυσκολεύουν όλες τις ομάδες. Ευχάριστη έκπληξη θα είναι το Παλαιό Φάληρο, το οποίο έχει ενισχυθεί αρκετά, ενώ καλύτερη σε σχέση με πέρσι θα είναι και η Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιπες, Γλυφάδα, Πάτρα, ΠΑΟΚ, ΝΟΒΑ, και Νηρέας θεωρώ ότι θα είναι αυτές που θα κυνηγήσουν να αποφύγουν από νωρίς το ενδεχόμενο να μπλέξουν σε περιπέτειες υποβιβασμού. Το σίγουρο θα είναι ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το περσινό, κάτι το οποίο θεωρώ ότι θα μας ωφελήσει όλους ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK