Λούδης: "Τεράστια νίκη"

Ο προπονητής της ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης Κώστας Λούδης μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24Radio 103,3 στο Καρπενήσι Δημήτρη Σκούρτα για τη κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΝΟΒ.

Λούδης: "Τεράστια νίκη"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Για την ψυχολογία της ομάδας του: “Ήμασταν πιεσμένοι κι εγώ κι οι παίκτες μου. Υπήρχε όμως πλάνο. Ο αντίπαλος είναι μια ισχυρότατη ομάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός ίσως είναι πρωταθλητής Ευρώπης και το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Αυτά δίνουν τεράστια αξία σε αυτή τη νίκη. Παίξαμε μεταξύ μας αρκετές φορές. Χάσαμε αρκετές φορές και τις περισσότερες σχετικά εύκολα. Είχα πει στους παίκτες ότι αδικούσαν τους εαυτούς τους, επειδή η διαφορά δυναμικότητας δεν ήταν τόσο μεγάλη”.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την αξία του τίτλου: “Έπρεπε να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι και σχεδόν το αγγίξαμε. Περιορίσαμε τα λάθη, πιέσαμε αρκετά τον Ολυμπιακό, είχαμε ενέργεια και υψηλό ρυθμό σε όλο το παιχνίδι και φτάσαμε σε μια τεράστια επιτυχία για τον όμιλο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 20-21 χρόνια και ότι πολλά παιδιά συμμετείχαν πρώτη φορά σε έναν τελικό και αυτή η νίκη έχει τεράστια αξία για το μέλλον του ομίλου, που δουλεύει με νέα παιδιά. Αυτός ο τίτλος δίνει τρομερό κίνητρο και φιλοδοξίες στα νέα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να δουλέψουμε και να επενδύσουμε σε αυτή την ομάδα”.

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: “Όταν ο Ολυμπιακός προηγείται στο σκορ, συνήθως είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να γυρίσει ένα αποτέλεσμα. Καταφέραμε να σκοράρουμε πολύ γρήγορα και να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Το μυστικό ήταν να είμαστε πάντα κοντά στο σκορ. Είχα πει στους παίκτες μου ότι το τρίτο οκτάλεπτο θα ήταν κρίσιμο. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός λόγω βάθους στο ρόστερ και ποιότητας καταφέρνει και ξεφεύγει στο σκορ. Εμείς όμως καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είπα στους παίκτες στο τέταρτο οκτάλεπτο ότι το παιχνίδι ήταν δικό τους, επειδή πιέσαμε τον Ολυμπιακό που δεν είναι συνηθισμένος σε αυτό. Ακολουθήσαμε πολύ καλό πλάνο στην άμυνα, ήταν σε πολύ καλή μέρα ο τερματοφύλακας μας και με σωστές επιλογές στην επίθεση φτάσαμε σε αυτή την τεράστια νίκη”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK