Masters Cup: Στα ημιτελικά και ο Νταβιντένκο

Η δεύτερη νίκη του Νικολάι Νταβιντένκο, σε ισάριθμα ματς στο πλαίσιο του «χρυσού ομίλου» του Masters Cup της Σανγκάης σήμανε την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση.

Masters Cup: Στα ημιτελικά και ο Νταβιντένκο
Η δεύτερη νίκη του Νικολάι Νταβιντένκο, σε ισάριθμα ματς στο πλαίσιο του «χρυσού ομίλου» του Masters Cup της Σανγκάης σήμανε την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση. Ο 24χρονος Ρώσος, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση στα έξι χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας, μετά τη νίκη με 2-0 σετ στην πρεμιέρα επί του αποχωρήσαντα στη συνέχεια, Αντρε Αγκασι, επικράτησε με το ίδιο σκορ και του Γκαστόν Γκαούδιο σπάζοντας παράλληλα και μία κακοδαιμονία που τον κυνηγούσε στα ματς με τον Αργεντινό.

Ο Νταβιντένκο σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του επί συνόλου έξι αναμετρήσεων κόντρα στον περυσινό νικητή του Ρολάν Γκαρός, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3 και το δεύτερο με 6-4 στα γκέιμ μέσα σε μία ώρα και 47 λεπτά.

Η βαθμολογία του «χρυσού ομίλου»

1. Νταβιντένκο 2-0 (4-0)
2. Γκαούδιο 1-1 (2-2)
3. Γκονζάλες 1-1 (2-3)
4. Πουέρτα 0-2 (0-4)


«Το ότι βρίσκομαι ήδη στα ημιτελικά αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Αλλά, όλοι είναι τραυματίες και έχω εστιάσει την προσοχή μου στο να μην τραυματιστώ κι εγώ. Το γεγονός αυτό με δυσκολεύει όταν αγωνίζομαι αλλά και πάλι, όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος είναι πιο εύκολο να τραυματιστείς», δήλωσε ο Ρώσος αμέσως μετά τη λήξη του ματς.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας για τον χρυσό όμιλο, ο Χιλιανός, Φερνάντο Γκονζάλες, ο οποίος αντικατέστησε τον Αντρε Αγκασι, επικράτησε με 2-1 σετ του Αργεντινού, Μαριάνο Πουέρτα ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η απόσυρση της συμμετοχής του Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Γκονζάλες πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχασε το δεύτερο με 6-4 και έφτασε στη νίκη κατακτώντας και το τρίτο με 6-0 στα γκέιμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK