Ματαιώθηκε το Final 4 του League Cup στην Κύπρο

Αρνητική τροπή πήρε η διεξαγωγή του Final 4 του League Cup στην Κύπρο. Όπως ανακοίνωσε ο Παντελής Ταρνατώρος στην εκπομπή "Στο Φιλέ" η διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για το διήμερο 26-27/1.

Ματαιώθηκε το Final 4 του League Cup στην Κύπρο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο λόγος έχει να κάνει με την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, αρνήθηκε να δώσει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις για να φιλοξενηθεί στη Μεγαλόνησο η διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Final 4 έχουν προκριθεί Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος φόβος για επεισόδια. Μετά από τις αρχικές συναντήσεις είχε αποφασιστεί να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών από την Ελλάδα και κάθε σύλλογος να πάρει 600 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους στην Κύπρο.

Αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου: «Σε ματαίωση των αγώνων του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που προγραμματίστηκαν στην Κύπρο 26-27 Ιανουαρίου οδηγούνται η ΕΣΑΠ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ).

Λίγες ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σχετικά με την γιορτή του βόλεϊ που έχει προγραμματιστεί στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε και επίσημα την άρνηση του να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων στη Μεγαλόννησο επικαλούμενος πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων επιχείρησε ο ΓΓΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος από την Κύπρο όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης Τύπου δήλωσε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της NOVA: «Τα νέα δεν είναι αισιόδοξα. Ενώ κάναμε την συνέντευξη Τύπου και ήταν όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Final 4 στην Κύπρο, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επιμένει στην εκτίμηση του πως θα γίνουν επεισόδια. Ο ίδιος δεν δέχτηκε ούτε καν να μας δει. Τα μέλη της ΚΟΠΕ προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι ενήμερος.

Αρχικά η αστυνομία είχε επιφυλάξεις, αλλά ορίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και συμφωνήσαν τελικά να γίνει κανονικά η διοργάνωση. Εκ των υστέρων ήρθε ο υπουργός και τα ανέτρεψε όλα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Λιγκ Καπ είναι εκτός Κύπρου. Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Την Πέμπτη θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου. Όλα τινάζονται στον αέρα για το καπρίτσιο ενός υπουργού».

24MEDIA NETWORK