Matchday Κυριακή 27/10: Η ήττα της ΑΕΚ απ' το Ρέθυμνο ήταν το λιγότερο

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (19/10) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ απογοητευμένοι στον πάγκο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο 'Μελίνα Μερκούρη', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Οι παίκτες της ΑΕΚ απογοητευμένοι στον πάγκο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο 'Μελίνα Μερκούρη', Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Η ήττα της ΑΕΚ από το Ρέθυμνο που την έφερε στην τελευταία θέση, η νίκη της Ρόμα με τον εκπληκτικό Νικολό Τζανιόλο εις βάρος της Μίλαν και η ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στην Τότεναμ στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

ΕΚΟ Basket League: Υπάρχουν χειρότερα και από μια ήττα της ΑΕΚ

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο έμοιαζε με την καλύτερη ευκαιρία να κάνει επανεκκίνηση στη σεζόν, έχοντας 3 ήττες στις πρώτες 4 αγωνιστικές. Φευ... Οι Κρητικοί βρήκαν την πρώτη νίκη τους στη φετινή ΕΚΟ Basket League και το 75-67 δεν ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ένωση.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 15 ριμπάουντ περισσότερα καταδεικνύει το μέλλον της ΑΕΚ δίχως ενίσχυση στη ρακέτα. Όμως ούτε στα... γκαρντ υπάρχουν θετικά μηνύματα. Περίπου 7 λεπτά πριν από τη λήξη κι ενώ όλα ήταν ανοιχτά, ο Βασίλης Τολιόπουλος σκόραρε με τρίποντο και μείωσε στους 10 (56-66). Αντί να πανηγυρίσει, γύρισε προς τον πάγκο με την κάμερα να τον πιάνει να φωνάζει "μη με βάζεις, μ....α" προς τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Την ώρα που η γκρίνια των φιλάθλων ήταν διαχυτή ξανά (οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο, περίμεναν προπονητή και παίκτες έξω από τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθούν), ο τεχνικός των 'κιτρινόμαυρων' έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσφορία των παικτών του πια.

Serie A: Το 'Ολίμπικο' κάνει... Χαλκ τον Τζανιόλο

Δύο wonderkids του ιταλικού πρωταθλήματος τέθηκαν αντιμέτωπα αρκετές φορές στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Serie A μεταξύ Ρόμα και Μίλαν. Από τη μία ο Νικολό Τζανιόλο και από την άλλη ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο πρώτος διεκδικεί το βραβείο του Golden Boy (βραβείο της 'Tuttosport' για τον καλύτερο παίκτη Κ21 της σεζόν στον κόσμο), ο δεύτερος βρίσκεται επίσης στη λίστα των υποψηφίων και προ ημερών γιόρτασε τα 4 χρόνια από το ντεμπούτο του στους 'ροσονέρι', αν και είναι μόλις 20 ετών.

Σε ένα από τα τετ α τετ που είχαν, λόγω των πολλών λαθών των αμυντικών της Μίλαν, ο μέσος της Ρόμα πλάσαρε σωστά και απάντησε στο γκολ ισοφάρισης του Τεό Ερναντέζ δύο λεπτά νωρίτερα (ο Έντιν Τζέκο είχε ανοίξει το σκορ). Στο 58ο λεπτό της συνάντησης ο Τζανιόλο έγραφε το 2-1 και έφτανε τα 9 γκολ (τα 5 για το πρωτάθλημα) με τη φανέλα της Ρόμα στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα, εκ των οποίων όλα στην έδρα της ομάδας του!

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, παρότι ο 20χρονος διεθνής Ιταλός είχε κι άλλες ευκαιρίες, στέλνοντας τους 'τζιαλορόσι' στην 5η θέση, έναν πόντο πίσω από τη Νάπολι. Την ίδια στιγμή, η Μίλαν είναι 12η, ισόβαθμη με την Ουντινέζε. Την ομάδα, δηλαδή, που ηττήθηκε 1-7 από την καλύτερη επίθεση και του φετινού (όπως και του περσινού) πρωταθλήματος, την Αταλάντα.

Premier League: Η Λίβερπουλ έπαιξε μόνη της και παραλίγο να χάσει

Αν εξαιρεθούν τα πρώτα 50 δευτερόλεπτα, όπου το μεγαλύτερο ατού της πιάστηκε... κοιμώμενο με τραγικά αποτελέσματα, καθώς και μερικές στιγμές ακόμη, στις οποίες ανήκει και το 2ο δοκάρι του Χέουνγκ Μιν Σον στο παιχνίδι, το 'Άνφιλντ' είχε τον γνωστό κατήφορο. Αλλά επίσης, είχε και τη γνωστή αγωνία. Διότι η Λίβερπουλ, ακόμα και στις καλές ημέρες της... αρνείται να αποσυμφορήσει τους φίλους της. Ακόμα κι όταν έχει 76% κατοχή μπάλας σε ένα ημίχρονο και καταγράφει 10 τελικές στον στόχο στο ίδιο διάστημα, θα καταφέρει να βρεθεί πίσω στο σκορ. Μέχρι τελικά να νικήσει την Τότεναμ με 2-1 και να υπενθυμίσει πως ό,τι έγινε την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη ήταν δίκαιο.

Το γκολ του Χάρι Κέιν στα 50 δευτερόλεπτα αγώνα, ύστερα από ριμπάουντ σε δοκάρι του Σον κι ενώ ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ απλά κοίταζε τη φάση, ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Ο κανόνας ήταν οι τελικές προσπάθειες των 'κόκκινων' και οι αποκρούσεις του Πάουλο Γκασανίγκα, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 τέτοιες. Τζόρνταν Χέντερσον και Μοχάμεντ Σαλάχ (με πέναλτι) κατάφεραν να νικήσουν τον Αργεντινό τερματοφύλακα στο 2ο ημίχρονο και να κάνουν την ανατροπή, διατηρώντας το σερί 45 εντός έδρας αγώνων στην Premier League δίχως ήττα για τους γηπεδούχους (τελευταία τον Απρίλιο του 2017) και τα 48 παιχνίδια πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα από πέρυσι στο πρωτάθλημα.

Πόσα λάθη υπάρχουν στις υποψηφιότητες της Χρυσής Μπάλας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK