Matchday Κυριακή 23/2: Η ΑΕΚ πλέον ψάχνει τη 2η θέση

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Ο Ντανιέλε Βέρντε της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ που τη φέρνει πιο κοντά στη 2η θέση και η κατάκτηση του ATP Μασσαλίας από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League 1: Η αδιάφορη ΑΕΚ και ο ΟΦΗ που 'καιγόταν'

Επί της ουσίας, η αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League 1 (3-0) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ, είχε μία ομάδα που ενδιαφερόταν βαθμολογικά. Αυτή ήταν ο ΟΦΗ, που ύστερα από τα αποτελέσματα σε Περιστέρι και Πανθεσσαλικό, με διπλό στην έδρα της ΑΕΚ, εξασφάλιζε και μαθηματικά τα πλέι οφ.

Ο Γιώργος Σίμος δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, παρέταξε μία κανονική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Μάσιμο Καρέρα που έβαλε στόπερ τον Έλντες Λόπες, αλλά όλα τα προγνωστικά και τα 'θέλω' που έβγαζε το ματς πριν από τη σέντρα του, κατέληξαν στον κάλαθο των σκουπιδιών.

Στην καλύτερη εφετινή εμφάνισή της σε 45 λεπτά, η ΑΕΚ (απο)τελείωσε τον ΟΦΗ σε διάστημα 8 λεπτών. Αφού πρώτα απείλησε από τη... σέντρα σε δύο φάσεις, στη συνέχεια ο Πέτρος Μάνταλος στο 5' και ο Ντανιέλε Βέρντε στο 8' διαμόρφωσαν το 2-0 απέναντι σε μία ομάδα που 'πλήρωσε' το τίμημα να παίζει ψηλά η άμυνά της. Μπορεί στη συνέχεια η εικόνα του ΟΦΗ να βελτιώθηκε, αλλά η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να είναι παραγωγική, φτάνοντας στο 3-0 στο 30', πάλι με τον Βέρντε.

Στο 2ο μέρος, η ΑΕΚ ήταν το ίδιο επικίνδυνη, άλλο γκολ δεν πέτυχε, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο στόχος του Καρέρα είχε επιτευχθεί. Ο Ιταλός είχε φροντίσει εξ αρχής να οριοθετήσει τον στόχο της ομάδας του στο συγκεκριμένο ματς: να 'ροκανίσει' τη διαφορά από τη 2η θέση. Στην αντίπερα όχθη, η κρητική ομάδα αφήνει πίσω της αυτό το ματς και ήδη σκέφτεται το επόμενο, της τελευταίας αγωνιστικής, με τη Λαμία στο Ηράκλειο. Εκεί όπου θα κριθεί μια και καλή η τελευταία θέση που απέμεινε για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Τσιτσιπάς δεν χάνει ούτε σετ στη Μασσαλία

Δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες τενίστες που να έχουν αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά τουλάχιστον 3 φορές και να έχουν περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Για παράδειγμα, οι Νόβακ Τζόκοβιτς (2-2) και Ρότζερ Φέντερερ (2-2) δεν τα έχουν καταφέρει. Ο Ράφα Ναδάλ (6-1) το έχει πετύχει. Ο Φίλιξ Όζε Άλιασιμ, για κάποιον περίεργο λόγο, επίσης. Μέχρι τώρα, τον τελικό του Open 13 Provence, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής τον... επανέφερε στην τάξη και με τη νίκη 6-3 6-4 διατήρησε τα σκήπτρα του στη Μασσαλία.

Ο 19χρονος Καναδός είχε επικρατήσει στις πρώτες 2 μονομαχίες με τον Τσιτσιπά και είχε ηττηθεί στην περσινή της Σανγκάης. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, το νο6 της παγκόσμιας κατάταξης πήγαινε σαν άλλος οδοστρωτήρας προς το τρόπαιο και τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Έφτασε μέχρι τον τελικό της Κυριακής δίχως να χάσει σετ και με 3 break και 4 (στους 5) σωσμένους πόντους, χρειάστηκε μόλις 86 λεπτά για να κατακτήσει back-to-back το τρόπαιο.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 21χρονος πρωταθλητής κατακτά δεύτερο τρόπαιο στο ίδιο τουρνουά και μάλιστα σερί. Όπως και πέρυσι, δεν έχασε σετ, παρότι στις πρώτες δύο χρονιές του εκεί, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο. Τα 8 σερί κερδισμένα ματς στη διοργάνωση πέρυσι και φέτος τον καθιστούν τον πρώτο τενίστα έπειτα από τον Τόμας Ένκβιστ και το 1998 που διατηρεί τα ηνία.

Λογικό, αφού οι σκληρές επιφάνειες σε κλειστά κορτ αποδεικνύονται οι σπεσιαλιτέ του, έχοντας κερδίσει τα προηγούμενα 4 από τα 5 αντίστοιχα τουρνουά όπου έχει συμμετάσχει, ενώ έφτασε στο 5-5 σε τελικούς στο ATP Tour. Η νίκη του πρόσθεσε 250 βαθμούς και 116.030 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του, που ήδη μέσα στο 2020 είχε 393.841 δολάρια (με τα συνολικά έσοδα καριέρας να έχουν ξεπεράσει από πέρυσι τα 10.000.000 δολάρια). Διόλου άσχημα όταν ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί 2 μήνες στο έτος.

Ποια διοργάνωση πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK