Matchday Σάββατο 21/12: Η ΑΕΚ δεν βρήκε το μισό στην λογική του μηδέν

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (21/12) σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Λαμία και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που άφησε δυσαρεστημένους τους 'κιτρινόμαυρους'. (21/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Λαμία και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που άφησε δυσαρεστημένους τους 'κιτρινόμαυρους'. (21/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (21/12) σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο. Η δράση σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ αλλά και τένις.

Super League: 'Φλέρταρε' με την απώλεια και την... κατάφερε

Λαμία και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλες δίχως τέρματα για την 16η αγωνιστική της Super League, ένα αποτέλεσμα που άφησε ευχαριστημένους τους γηπεδούχους και προβληματισμένους τους φιλοξενούμενους. Με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, η ΑΕΚ μετρούσε προηγουμένως ισάριθμες νίκες κόντρα σε Ξάνθη και Αστέρα, αλλά δίχως να πείθει. Αναμενόμενο μέχρι ένα σημείο, αφού ο Ιταλός τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει πως στο πρώτο του διάστημα στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης, αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα. Ακόμη και με μισό - μηδέν.

Στην έδρα της Λαμίας, η ΑΕΚ υπηρέτησε το δόγμα του προπονητή της κατά το ήμισυ. Γκολ δεν δέχτηκε, κράτησε το μηδέν στην άμυνα αλλά την ίδια στιγμή δεν βρήκε το... μισό που έψαχνε στην επίθεση για να πάρει το τρίποντο. Οι καλές στιγμές στο ματς ήταν λίγες και μοιρασμένες και για τις δύο ομάδες, που είχαν και από ένα δοκάρι. Η ΑΕΚ δεν είχε τον Γαλανόπουλο, έχασε νωρίς και τον Ολιβέιρα, ενώ στα αποδυτήρια με ενοχλήσεις έμεινε και ο Μπακάκης στην ανάπαυλα.

Ούτε η αλλαγή συστήματος από 3-5-2 σε 4-2-3-1 βοήθησε τους παίκτες του Καρέρα να βρουν λύσεις από τη μέση και μπροστά, τη στιγμή που το πλάνο του Άκη Μάντζιου λειτουργούσε ικανοποιητικά για τους Φθιώτες. Η Λαμία δεν έδινε χώρους και κρατούσε την απειλή μακριά από την εστία της, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα ή με τα στημένα. Κανείς δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, το ματς 'έσβησε' στο 0-0. Έτσι, η ΑΕΚ που φλέρταρε με την απώλεια βαθμών στα δύο προηγούμενα ματς, την... κατάφερε σε αυτό με τη Λαμία.

ΑΠΟ ΤΟ 0-5 ΣΤΟ 5-0 Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Μια εβδομάδα πριν, ο Αστέρας ηττήθηκε στην Τρίπολη με το βαρύ 0-5 από τον Ολυμπιακό. Μεσοβδόμαδα ακολούθησε μια ακόμη ήττα, αυτή από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-1). Επιστρέφοντας στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, την πρώην ομάδα του νυν προπονητή του, Μίλαν Ράσταβατς, ο Αστέρας ένιωθε έντονα την ανάγκη της νίκης.

Και την πέτυχε με τρόπο που δύσκολα θα φανταζόταν ο πλέον θερμός υποστηρικτής των Αρκάδων. Το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο, καθώς ο Αστέρας με πέντε διαφορετικούς σκόρερ διέσυρε την Ξάνθη με το εκκωφαντικό 5-0! Οι Ακρίτες συνεχίζουν την... ελεύθερη πτώση και το εξαιρετικό πρόσωπο που έδειξαν στις πρώτες αγωνιστικές της Super League, έχει χλωμιάσει για τα καλά.

Basket League: Ο Άρης έδωσε την σκυτάλη στον Προμηθέα

Με MVP τον κόσμο, κορυφαίο τον Μποχωρίδη και συμπαραστάτες του τους Μπράουν, Ντραγκίσεβιτς, Μιλόσεβιτς, ο Άρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο Λαύριο, φτάνοντας σχετικά εύκολα στο τελικό 81-70. Αυτή ήταν η 3η νίκη μετά από 12 αγωνιστικές για τους 'κίτρινους', που μπορεί να αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα αλλά φωνάζουν πως αν πέσουν, δεν θα το κάνουν 'ήσυχα'. Δεν θα το κάνουν δίχως την μάχη που επιβάλλει η ιστορία τους. Με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, ο Μποχωρίδης ήταν αυτός που οδήγησε τους συμπαίκτες του στη νίκη, την στιγμή που ο κόσμος ήταν για ακόμη μια φορά εκεί στηρίζοντας την ομάδα του.

ΑΠΟ ΤΟ -14 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ματσάρα έγινε στην Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Προμηθέα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14 πόντους στο ημίχρονο, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν έτσι απλά. Ο Προμηθέας με κοντό σχήμα γύρισε το παιχνίδι, ο Φίλερ έχασε δύο βολές με το σκορ στο +1 για την ομάδα του και ο Σμιθ πήρε φάουλ (τραβηγμένο από τα μαλλιά) από τον Λίποβι με 1,5'' να απομένει για το τέλος. Έβαλε όμως μόνο μία βολή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση (76-76). Εκεί οι παίκτες του κόουτς Γιατρά διαχειρίστηκαν με περισσότερη ψυχραιμία τα δεδομένα και έφτασαν στη νίκη με το τελικό 86-90 στην PAOK Sports Arena.

ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 108 Ο ΙΩΝΙΚΟΣ

Στο κλειστό του Φαλήρου, ο Ιωνικός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Πανιώνιο, τον οποίο και σκόρπισε με σκορ 108-74. Οι Μαυροκεφαλίδης (33π., 10ρ., 3ασ.) και Χαραλαμπόπουλος (18π., 4/5τρ.) μαζί με τον Τζόουνς (17π., 4ασ.) και τον Μπαρτ (25π.) ήταν οι κουρφαίοι των νικητών. Για τους 'κυανέρυθρους' πάλεψαν οι Σάμουελς (19π., 9ρ.) και Βεργίνης (13π.).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Κολοσσός βρήκε μπόσικο το Περιστέρι στην Ρόδο και επικράτησε με το εμφατικό 101-84. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άδειοι από ενέργεια και ψυχολογία μετά την τεράστια νίκη επί του Παναθηναϊκού, έτσι δεν μπόρεσαν ποτέ επί της ουσίας να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση. Τζάκσον (20π.), Κρομά (17π., 5ρ., 3ασ.) και Τσαλμπούρης (14π., 3/3τρ.) οδήγησαν επιθετικά τους νικητές, οι Χάτσερ (16π., 4ασ.), Γκρέι (14π., 3/5 τρ.) και Βασιλόπουλος (7π., 5ρ., 5ασ.) πάλεψαν για το Περιστέρι.

ΣΟΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ

Ένα τρομερό επί μέρους 36-15 στην 4η περίοδο, χάρισε στον Ήφαιστο τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή στη Λήμνο. Σταμάτης (18π.), Έβανς (16π., 13ρ.) και Λιτλ (12π.) οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, οι Σούλερ (20π., 5ρ.) και Καββαδάς (8π., 11ρ.) πάλεψαν για τον 'Γηραιό'.

Mubadala World Tennis Championship

Τουρνουά επίδειξης μεν, αλλά και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου τένις να τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Στον τελικό, οι Ράφα Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα και σασπένς, με τον τρομερό Ισπανό να επικρατεί με 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3), μετά από τρεις ώρες! Το τρίτο σετ οδηγήθηκε ως το tie break, όπου ο Ναδάλ μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και μαζί να γίνει πλουσιότερος κατά 250.000 ευρώ, που ήταν το προβλεπόμενο έπαθλο για την κατάκτηση του τουρνουά.

La Liga: Σουάρες, ο σερβιτόρος

Αν ο Λουίς Σουάρες δεν είχε το ταλέντο ενός world class επιθετικού, σίγουρα θα μπορούσε να βγάζει τα προς το ζην... σερβίροντας. Τουλάχιστον εμφάνισε τρομερή ικανότητα σε αυτό το απόγευμα του Σαββάτου στο 'Camp Nou', όταν η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Αλαβές για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός φορ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στα τρία πρώτα γκολ της Μπαρτσελόνα δια ποδός των Γκριεζμάν, Βιντάλ και Μέσι, πριν ο ίδιος σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι για το τελικό 4-1. Νωρίτερα, η Σεβίλλη πέρασε νικηφόρα από το 'Estadio de Son Moix', επικρατώντας με σκορ 2-0 της Μαγιόρκα.

Premier League: Λεπίδες για Ευρώπη

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επί της Μπράιτον, χάρη σε τέρμα του ΜακΜπέρνι στο 23' για το τελικό 0-1. Μετά από 18 αγωνιστικές στην Premier League, οι λεπίδες' μετράνε 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες, έτσι με 28 βαθμούς καταλαμβάνουν για την ώρα την 5η θέση της βαθμολογίας και δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας είχαμε Έβερτον - Άρσεναλ 0-0, Άστον Βίλα - Σάουθαμπτον 1-3, Μπόρνμουθ - Μπέρνλι 0-1, Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0, Νόριτς - Γουλβς 1-2, Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 3-1.

Θυμίζουμε, η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Λίβερπουλ αναβλήθηκε, αφού οι 'κόκκινοι' ήταν απασχολημένοι με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!

Serie A: Ο Λουκακού έφτανε και για τον Λαουτάρο

Χωρίς τους Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς και Λαουτάρο Μαρτίνες παρατάχθηκε η Ίντερ στην αναμέτρηση με την Τζένονα για την 17η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με την απουσία του Αργεντίνου φορ να λογίζεται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Ο Λουκακού αγωνίστηκε έχοντας στο πλευρό του τον φέρελπι Εσπόζιτο και ήξερε πως όφειλε να αυξήσει την παραγωγικότητα του, προκειμένου να γίνει η δουλειά...

Ο Βέλγος φορ ανέλαβε να βγάλει εις πέρας τον φόρτο εργασίας και το έκανε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σκόραρε το πρώτο γκολ της Ίντερ, έδωσε την ασίστ για το δεύτερο, άφησε τη μπάλα στον πιτσιρικά Εσπόζιτο για να σκοράρει με πέναλτι το τρίτο, έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή και σκόραρε το τέταρτο γκολ, οδηγώντας την Ίντερ στο άνετο 4-0! Οι 'νερατζούρι' επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικούν με την Γιουβέντους.

Στα άλλα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν Σάββατο για την Serie A, η Ουντινέζε πήρε σημαντικό τρίποντο απέναντι στην Κάλιαρι και η ΣΠΑΛ έκανε το πρώτο της φετινό 'διπλό' επικρατώντας εκτός έδρας με σκορ 2-1 της Τορίνο.

Θα κάνει κάνει ο Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK