Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN

Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα στην διοργάνωση του 1ου Atromitos ULTRA RUN στις 8 Φεβρουαρίου, Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ο Α.Σ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  διοργανώνουν τον 1ο Atromitos Ultra RUN στις 8-9 Φεβρουαρίου 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

O αγωνιστικός στίβος έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.Α.U).

Τελευταία εβδομάδα εγγραφών και ήδη 250 αθλητές, κάποιοι νεοεισερχόμενοι στις υπεραποστάσεις, κάποιοι καταξιωμένοι δρομείς, κάτοχοι ρεκόρ, πανελληνιονίκες ακόμα και ολυμπιονίκες είναι έτοιμοι να δοκιμαστούν σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Atromitos Ultra Run:

 • 24 ώρες,
 • 12 ώρες,
 • 100χλμ,
 • 50χλμ και
 • Tην Σκυταλοδρομία 5Χ10 χιλιόμετρα, όπου συμπεριλαμβάνεται η Εταιρική Σκυταλοδρομία.

Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, στις 8 Φεβρουαρίου στην εγκατάσταση θα διεξαχθεί η 1η αθλητική επιστημονική ημερίδα του Atromitos Ultra Run όπου επιστήμονες, συνεργάτες, διακεκριμένοι ομιλητές, προπονητές και αθλητές θα αναλύσουν σε παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης θέματα που σχετίζονται με τις υπεραποστάσεις, την διατροφή, την ψυχολογία, την εργοφυσιολογία, την προπονητική, τον αθλητιμό και την διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων.

Πρόγραμμα Αθλητικής Επιστημονικής Ημερίδας

Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN
Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN

Σε συνεργασία με τον Πιστοποιημένο Προπονητή Τρίαθλου και αθλημάτων αντοχής, Γιάννη Ψαρέλλη, η διοργάνωση του Atromitos Ultra RUN στις 8 Φεβρουαρίου 2020, θα κάνει μια επιστημονική - προπονητική προσφορά στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 5 x 10χλμ. Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμμετεχοντες στην σκυταλοδρομία 5 x10 χλμ το επιθυμούν,  θα λάβουν εκτός από τα αποτελέσματα τους, και μια ολοκληρωμένη προπονητική ανάλυση της επίδοσης τους που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Πρόβλεψη Επιδόσεων για Μαραθώνιο & 5χλμ
 • Εκτίμηση ρυθμού προπόνησης για βελτίωση της vVO2max & vLT2
 • Εκτίμηση του ρυθμού προπόνησης για τα Long Run
Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN

Σκοπός του Ατρόμητου, είναι να δημιουργήσει έναν αγώνα με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με σεβασμό προς τον τόπο που θα διεξαχθει ο αγώνας που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Κατά την διάρκεια του αγώνα. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την π3= Plastic Pollution Prevention, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μας να παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, θέσαμε τους παρακάτω στόχους στην διοργάνωση του Atromitos Ultra Run:

 • Δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά μίας χρήσης για την υδροδοσία και τροφοδοσία των αθλητών κι εθελοντών
 • Το εμφιαλωμένο νερό που θα καταναλώνεται θα είναι σε 18ltrs φιάλες με αντλίες, όπου ο κάθε αθλητής θα μπορεί να χρησιμοποιεί είτε με το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι είτε με ποτήρια από μπαμπού. Οι φιάλες αυτές είναι επαναχρησιμοποιούμενες και στο τέλος του αγώνα θα επιστραφούν στην εταιρία παραγωγής τους
 • Οι τσάντες του αγώνα που θα δοθούν στους αθλητές είναι από ειδικά σχεδιασμένο υλικό για την προστασία του περιβάλλοντος
 • Το ίδιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί και για τα πανό των χορηγών
 • Ο νυχτερινός φωτισμός της διαδρομής των εικοσιτεσσάρων ωρών θα γίνει με Led προβολείς
 • Όλη η επικοινωνία του αγώνα θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικά μέσα για να αποφευχθεί η κατανάλωση χαρτιού
 • Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης και γενικών απορριμμάτων για να γίνει σωστός διαχωρισμός των υλικών
Με ολυμπιονίκες το 1ο Atromitos ULTRA RUN

Με την παρούσα διοργάνωση, δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές και θεατές να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, ειδικότερα με την αποφυγή των πλαστικών μιάς χρήσης και με τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων τους, διατηρώντας καθαρό των αγωνιστικό και περιβάλλοντα χώρο του κωπηλατοδρομίου και Εθνικού Πάρκου!

Kαταλυτικό παράγοντα και ρόλο στην υλοποίηση της διοργάνωσης έχουν οι Χορηγοί (Honor, Key books,  Zakcret Stores) οι Υποστηρικτές (Cryosaouna Therapy, Hoka One One, Madre de Cacao, Nomad Honey, pi3, PhysioKinetics, TihioRace, TriathlonWorld.gr, Weswim) και Χορηγοί επικοινωνίας (Contra.gr,  Oneman.gr, runnermagazine.gr, runningnews.gr και Sport24 Radio).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μέχρι την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης & Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK