Με το δεξί οι πρωταθλητές Lighting, στα χαμηλά ο Crosby των Penguins

Με το δεξί οι πρωταθλητές Lighting, στα χαμηλά ο Crosby των Penguins

Τα πρώτα παιχνίδια του χόκει, διεξήχθησαν το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και η εξέλιξη πολλών εξ αυτών ήταν συγκλονιστική.

Οι πρωταθλητές του NHL, Tampa Bay Lighting μέσα σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί τους, για τη μίνι φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους το 2004, επικράτησαν εύκολα των Carolina Hurricanes με 5-2, μπαίνοντας με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και πιστοποιώντας ότι θα υπερασπιστούν με όποιον τρόπο μπορούν την κατάκτηση του τροπαίου.

Η όλη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των πρωταθλητών και η παρουσία του Stanley Cup, έδωσαν το απαιτούμενο έναυσμα για την πρώτη νίκη. «Είναι φανταστικά. Δεν περίμενα να γεμίσει το γήπεδο. Νιώθω συγκινημένος. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με πάθος και πολύ δουλειά την συνέχεια. Το κύπελλο δεν είναι δικό μας πια, αλλά θα παλέψουμε όπως όλες οι ομάδες για να το κατακτήσουμε πάλι» τόνισε ο Brad Richards.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους κλασσική ευκαιρία που είχαν, με τον Prospal. Οι Boyle-Lecavallier, Richards και Taylor κατάφεραν να σημειώσουν τα πρώτα τους επίσημα γκολ στην δεύτερη περίοδο. Ο αντικαταστάτης του Nikolai Khabibulin, John Grahame, πραγματοποίησε 24 αποκρούσεις στον αγώνα, δείχνοντας κατά διαστήματα ότι θα είναι ο άξιος αντικαταστάτης του Khabibulin.

«Μπορεί να μην είχαμε καλή απόδοση στα δυο τελευταία μας φιλικά παιχνίδια, αλλά απόψε(χθες) πήραμε μια εύκολη νίκη. Εξάλλου, οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις στα επίσημα μετράνε» δήλωσε ο αρχηγός των πρωταθλητών, Vincent Lecavallier.

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, να παίξουμε μπροστά σε αυτό το εντυπωσιακό κοινό. Οι Lighting ήταν καλύτεροι σήμερα, όμως εμείς συνεχίζουμε με αισιοδοξία την σεζόν» τόνισε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής των Hurricanes, Peter Laviollete.

Ο πρώην παίκτης των Lighting και νύν των Hurricanes, Cory Stillman είχε ανάμικτα συναισθήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Αναφορικά είπε: «Νιώθω περίεργα που αντιμετωπίζω την παλιά μου ομάδα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην παλιά μου ομάδα».


Το ντέρμπι του Οντάριο, μεταξύ των ομάδων, Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs, τελείωσε στα πέναλτι (με βάση τους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματος), με νικητές τους Senators με το τελικό σκορ να αναγράφεται στον ηλεκτρονικό πίνακα του Air Canada Centre, 3-2.

Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων, Daniel Alfredsson σημείωσε δυο τέρματα στα τελευταία έξι λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης και πέτυχε το καθοριστικό γκολ στην διαδικασία των πέναλτι. «Είναι εντυπωσιακό. Είναι καλό που σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει ο νικητής και ο ηττημένος. Και οι δυο ομάδες παλέψαμε για 65 λεπτά. Είναι θετικό το γεγονός ότι και ο ηττημένος παίρνει έναν βαθμό» τόνισε ο Alfredsson.

Ο αρχηγός των νικητών, νίκησε από δεξιά τον πορτιέρο των Leafs, Edie Belfour 1 λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας το ντέρμπι στην πεντάλεπτη παράταση. Μετά το πέρας της παράτασης, με τις δυο ομάδες ισόπαλες 2-2, ο Alfredsson σκόραρε το νικητήριο τέρμα με τους νέους κανονισμούς της λίγκας. «Μου αρέσει η διαδικασία των πέναλτι. Είναι εντυπωσιακό. Εμείς παλέψαμε σκληρά τα τελευταία δέκα λεπτά και ο Daniel μας ξελάσπωσε στην δύσκολη στιγμή» τόνισε ο έτερος επιθετικός των Senators, Dany Heatley.

Μπορεί οι οπαδοί των Leafs να γέμισαν το γήπεδο, ωστόσο οι αγαπημένοι τους παίκτες τους απογοήτευσαν για ακόμα μια φορά. Όπως στην πρεμιέρα του 2003 με αντίπαλο τους Montreal Canadiens, έτσι και τώρα, δέχθηκαν την ήττα –σοκ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι, δίχως την παρουσία του αρχηγού τους και δεινού σκόρερ, Mats Sundin που τραυματίστηκε στο αριστερό του μάτι από χτύπημα με τον δίσκο(puck) στο 7ο λεπτό της πρώτης περιόδου.

Μεταφέρθηκεεσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρεσχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η απουσία του ήταν εμφανέστατη στο φινάλε του αγώνα, εκεί όπου οι Leafs τον χρειάζονταν.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των Leafs, Pat Quinn αναφορικά με τον τραυματισμό του Sundin, είπε: «Το μάτι του ευτυχώς είναι σε καλή κατάσταση. Δεν έχει γίνει η ζημιά που φοβόμασταν όλοι μας. Δεν γνωρίζω πότε θα μπορέσει να ξαναμπεί στους αγωνιστικούς χώρους. Ελπίζω σύντομα. Πρώτα όμως θα κοιτάξει την υγεία του και μετά όλα τα άλλα».

Την αποθέωση γνώρισε κατά την είσοδο του στο γήπεδο, ο νεοαποκτηθείς Eric Lindros των Leafs. Στα θετικά του ντεμπούτου του, είναι το γεγονός ότι σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την καινούργια του ομάδα. Κάτω από τα δοκάρια των Senators κάθισε ο Hasek, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι από τον Δεκέμβριο του 2003, κάνοντας 23 αποκρούσεις, από την άλλη ο Edie Belfour των Leafs έκανε 21 αποκρούσεις.


Τι και αν ο προπονητής των Montreal Canadiens, Claude Julien, νόμιζε ότι οι παίκτες του ένιωθαν κουρασμένοι και πιασμένοι από την σκληρή προετοιμασία των περασμένων εβδομάδων; Οι Habs υπερέβαλαν εαυτούς και κατάφεραν να κάνουν το διπλό, κερδίζοντας τον «πελάτη» τους, Boston Bruins, με 2-1μπαίνοντας με το δεξί στο καινούργιο πρωτάθλημα.

Ο M Ryder δεχόμενος μια καταπληκτική πάσα από τον Ρώσο Alex Kovalev, 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει, Raycroft, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα του αγώνα. «Φανήκαμε δυνατοί στο φινάλε και αρκετά τυχεροί. Αλλά έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα και ατενίζουμε με αισιοδοξία την συνέχεια» τόνισε ο Claude Julien.

Ο έλληνας πορτιέρο των Canadiens, Jose Theodore πραγματοποίησε 29 αποκρούσεις στο πρώτο του παιχνίδι την φετινή χρονιά, πιστοποιώντας ότι φέτος θέλει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Για τους Habs σκόραρε επίσης και ο Jan Bulis, ενώ για τους Bruins το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Patrice Bergeron.

«Ήμασταν απογοητευτικοί απόψε. Δεν εκτέλεσαν όπως τους είχα πει στο power-play και το πληρώσαμε αρκιβά. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να αποτελειώσουμε τους αντιπάλους μας όταν το σκορ ήταν ισόπαλο, αλλά αδυνατούσαμε να βρούμε διεξόδους» είπε ο coach των Bruins, Mike Sullivan.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Bruins από τους Canadiens σε αγώνα της κανονικής σεζόν. Άλλωστε οι Habs φαίνεται ότι έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα των αντιπάλων τους, αφού τους έχουν αποκλείσει από τον πρώτο κιόλας γύρο των πλει-οφς, δυο συνεχόμενες χρονιές. Το μεταξύ τους παιχνίδι χθες, ήταν το 670ο της ιστορίας τους.


Μπορεί το μεγάλο φαβορί για την νίκη να ήταν οι Philadelphia Flyers επί των New York Rangers, όμως όταν ο Τσέχος αστέρας των φιλοξενούμενων, Jaromir Jarg πήρε μπροστά, μετά άντε να τον σταματήσεις. Ο Jarg μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να αποδείξει ότι οι Rangers δεν είναι τελειωμένη ομάδα και αυτό πρέπει να το κατάλαβε όλος ο φίλαθλος κόσμος του αθλήματος.

Τώρα θαπείτε, τι έκανε στον χθεσινό αγώνα; Τα πάντα, πάσαρε, σκόραρε εις διπλούν στην τρίτη περίοδο, χαλώντας την ιστορική πρεμιέρα του Peter Forsberg με την φανέλα των Flyers. Οι Rangers ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Nylander να κεραυνοβολεί έξω από την μεγάλη περιοχή τον Esche στο 9ο λεπτό της πρώτης περιόδου. Όμως οι γηπεδούχοι με έναν εκπληκτικό στο μισό της πρώτης και της δεύτερης περιόδου, Peter Forsberg, κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να σημειώσουν τρία συνεχόμενα τέρματα.

Οι Gagne-Knuble-Richards άνέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1, Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας σημείωσαν τέσσερα συνεχόμενα τέρματα, με τους Nylander-Jarr(2),Hossa, Lundmark, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους γηπεδούχους.

«Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Αξίζουν συγχαρητήρια για την απίστευτη απόδοσή του. O Jarg έκανε την μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι» τόνισε ο Daruis Kasparaitis.

Από την άλλη, ο Forsberg προερχόμενος από τραυματισμό, είχε στο ενεργητικό του δυο ασίστ. Οι συμπαίκτες του και οι οπαδοί της ομάδας, ίσως θα περίμεναν περισσότερα από εκείνον, αλλά είπαμε το άγχος και το στρες ίσως βάρυνε τα πόδια του. Οι γηπεδούχοι δίχως την παρουσία των John LeClair, Mark Recchi, Jeremy Roenick και Tony Amonte έδειξαν ότι θα παίξουν με αργό ρυθμό την φετινή χρονιά.


Μπορεί να αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν ο πολλά υποσχόμενος Sydney Crosby των Pittsburgh Penguins, όμως αυτό δεν έφτανε, με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.

Η ήττα-διασυρμός από τους New Jersey Devils ήταν αναμενόμενη. Βλέπετε η παρέα του Martin Brodeur, δεν αστιεύεται καθόλου. Οι συμπαίκτες του Crosby πιστεύουν ότι σύντομα ο ίδιος θα δείξει το πλούσιο ταλέντο του, σημειώνοντας πολλά τέρματα.

«Δώστε λίγο χρόνο στο παιδί. Είναι θέμα χρόνου άλλωστε μέχρι να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, όπου μια μέρα θα φτάσει πολύ ψηλά» τόνισε ο ιδιοκτήτης και αρχηγός των Penguins, Mario Lemieux.

Οι Devils άνοιξαν το σκορ στο 16ο λεπτό του αγώνα με τον Brylin, ενώ οι Parise-Gionta (2) άνέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1 μετά από 40 λεπτά αγώνα. Στο 5ο λεπτό της τρίτης, ο M Rechhi μείωσε σε 4-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής, ενώ το τελικό 5-1 πέτυχε ο Brylin στο φινάλε της αναμέτρησης, κάνοντας κυριολεκτικά το παιχνίδι της ζωής του. Απογοητευτικά ποσοστά είχαν και οι δυο ομάδες στο power-play, οι γηπεδούχοι είχαν 2/8, ενώ οι Penguins 1/11. Ο Martin Brodeur πραγματοποίησε 36 αποκρούσεις στον αγώνα, δείχνοντας και φέτος ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον κάθε επιθετικό να τον νικήσει.


Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν το ρόζ φύλλο αγώνα για τον προπονητή τους, Wayne Gretzky που έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως οι Phoenix Coyotes, έδειξαν ότι θα το παλέψουν την φετινή χρονιά, παρά την ήττα τους στην πρεμιέρα από τους ανώτερους Vancouver Canucks με 3-2.

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, σήμερα παίξαμε ένα μέτριο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου εντός του αγωνιστικού χώρου. Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αυτό όμως δεν γίνεται. Έχουμε ακόμα άλλα 81 παιχνίδι για το τέλος της κανονικής περιόδου. Εάν οι παίκτες μου καταβάλουν σε κάθε παιχνίδι την προσπάθεια που επέδειξαν απόψε, τότε να είστε σίγουροι ότι οι Coyotes θα κάνουν πολλές ζημιές στο πρωτάθλημα» τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Wayne Gretzky.


Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

New York Islanders-Buffalo Sabres: 4-6

Columbus Blue Jackets- Washington Capitals: 2-3

Atlanta Tharshers-Florida Panthers: 0-2

St Louis Blues – Detroit Red Wings: 1-5

San Jose Sharks –Nashville Predators: 2-3

Anaheim Mighty Ducks – Chicago Blackhawks: 5-3

Calgary Flames-Minnesota Wild : 3-6

Los Angeles Kings – Dallas Stars: 4-5

Colorado Avalanche – Edomoton Oilers: 3-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK