Με το…σπαθί τους οι «λόρδοι»

Με το…σπαθί τους οι «λόρδοι»
Την πρόκριση του για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών πανηγυρίζει από το απόγευμα του Σαββάτου (10/09) ο Αθηναϊκός. Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη πήρε θριαμβευτικά το πολυπόθητο εισιτήριο κόντρα στην Βόλενταμ, αφού την προ ημερών νίκη στην Ολλανδία (29-21), διαδέχτηκε άλλη μία, αυτή τη φορά στο κλειστό του Βύρωνα με 28-25 (ημίχρονο 12-12).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι «λόρδοι» στο πλαίσιο του Β΄ ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 τη σλοβένικη Πιβοβάρνα Λάσκο, την ισπανική Αντεμάρ Λεόν και την σουηδική Σάβεχοφ του Σπύρου Μπαλωμένου. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 1-2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 12-13 Νοεμβρίου.

Αθηναϊκός: Ευσταθιάδης 2, Μαρτάνοβιτς 2, Μακρής 10, Μπένε 2, Γκλαβόπουλος 1, Τρουπής 4, Μάξιτς 3, Νταμιάνοβιτς, Κοκώνης 1, Λεωνίδας 1, Ρηγανάς 2, Κωνσταντίνου.
Βόλενταμ: Μόλεναρ, Βαντίλ, Τολ 3, Γιάνσεν, Μπέερς 7, Σίλντερ 4, Μούιτς 4, Σουλίντερ, Βέμπερ, Γκάρπελ, Μποντ, Τουίπ 4, Βαλιμάπεκ, Κοούντερς 2.


Γιώργος Κρανάκης: « Όλα κρίθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία. Εκεί ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε λίγα λάθη και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Σήμερα παίξαμε πιο χαλαρά. Όταν όμως χρειάστηκε οι παίκτες να δείξουν χαρακτήρα, το έκαναν. Είναι όλοι τους αξιέπαινοι διότι αν και ήρθαν στην ομάδα πολλοί νέοι παίκτες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ωστόσο έδειξαν φοβερή ομοιογένεια. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το ελληνικό χάντμπολ που η πρόκριση συνοδεύτηκε από δύο νίκες. Τώρα στον όμιλο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά θα παλέψουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έδειξε σήμερα. Η ομάδα που φοβάμαι περισσότερο στον όμιλο είναι ο…Αθηναϊκός»

Πέτερ Πορτέιν (προπονητής Βόλενταμ): « Ήμασταν απογοητευμένοι από τον πρώτο αγώνα. Σήμερα μέχρι το 55’ ήμασταν πολύ καλά και πλησιάσαμε τον στόχο μας που ήταν η νίκη. Ο Αθηναϊκός ήταν καλύτερος και του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια. Εμάς μας έλλειπε ένας παίκτης σαν τον Μακρή. Δεν είχαμε αριστερόχειρα. Με την δουλειά που θα κάνουμε στη συνέχεια, εάν του χρόνου συναντηθούμε και πάλι με τον Αθηναϊκό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά»

Τικ Τουίπ (παίκτης Βόλενταμ): « Παλέψαμε μέχρι το 55’ για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο ένας αθλητής μας διακρίθηκε ο Τομ Σίλντερ. Ο Αθηναϊκός λειτούργησε πιο επαγγελματικά και στα δύο παιχνίδια»

News 24/7

24MEDIA NETWORK