Με το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν στα χέρια, η Ναόμι Οζάκα απέλυσε τον προπονητή της

'14 Φλεβάρη όταν γιόρταζαν οι άλλοι, εγώ σου 'λεγα αντίο, μουδιασμένος μες το κρύο'. Αυτός είναι ένας στίχος του Μιχάλη Ρακιντζή που θα μπορούσε και να ταιριάζει σε αυτό τον (επαγγελματικό) χωρισμό.

Sascha Bajin, coach of Japan's Naomi Osaka talks with her during a practice session at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 25, 2019. Osaka will play Petra Kvitova of the Czech Republic in Saturday's women's final. (AP Photo/Mark Baker)
Sascha Bajin, coach of Japan's Naomi Osaka talks with her during a practice session at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 25, 2019. Osaka will play Petra Kvitova of the Czech Republic in Saturday's women's final. (AP Photo/Mark Baker) AP/MARK BARKER

Ο Σασά Μπαγίν ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής για τη Ναόμι Οζάκα. Για περισσότερο από ένα χρόνο, λειτούργησε ως γυμναστής, πνευματικός καθοδηγητής και φίλος της ανερχόμενης σούπερσταρ του τένις. Ο ίδιος πρόσφατα είχε αποκαλύψει πως για να έρθει πιο κοντά της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, παρακολουθούσαν μαζί ταινίες anime που ή ίδια λατρεύει, όπως το ‘Death Note’. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, διότι η Ναόμι Οζάκα, λίγο μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, αποκάλυψε μέσω Twitter, ότι σταματά τη συνεργασία της με τον Γερμανό προπονητή.

“Δεν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Τον ευχαριστώ για το σημαντικό έργο του και του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον”, έγραψε η Ναόμι στο Twitter.

O Μπαγίν απάντησε: “Τι φανταστική διαδρομή! Σ' ευχαριστώ που με αφήσες να γίνω μέρος αυτής της πορείας".

Με την καθοδήγηση του Μπαγίν, η Οζάκα αναρριχήθηκε από το #72 της παγκόσμιας κατάταξης, στην κορυφή. Ο Γερμανός προπονητής έχει ήδη στο παλμαρέ του συνεργασίες με πρωταθλήτριες όπως η Σερένα Γουίλιαμς και η Καρολίν Βοζνιάκι. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η αιτία αυτού του χωρισμού και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Μπαγίν μέχρι και λίγους μήνες πριν, περιέγραφε τη συνεργασία του με την Οζάκα ως ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK