Μεγάλη Βρετανία: Αποβλήθηκε ο Gardemeister

Μεγάλη Βρετανία: Αποβλήθηκε ο Gardemeister
Σοκ στην Ford! O πρώτος οδηγός της αμερικανικής ομάδας, Toni Gardemeister, αποβλήθηκε από την συνέχεια του Rally της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς μετά από έλεγχο στον οποίουπεβλήθη το αυτοκίνητο του με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας, βρέθηκε ελαφρύτερος του επιτρεπόμενου ορίου. Πιο συγκεκριμένα, οι κανονισμοί αναφέρουν ρητά πως το αυτοκίνητο μαζί με τον οδηγό και τον συνοδηγό πρέπει να ζυγίζει πάνω από 1380 κιλά, κάτι που δεν συνέβη με τον Φιλανδό. Ο Gardemeister αφήνει τον αγώνα όντας στην ένατη θέση ενώ η απόσταση του από την πέμπτη θέση ήταν μόλις είκοσι δευτερόλεπτα.

« Δεν κάναμε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Ήταν ένας κακός υπολογισμός των μηχανικών μας και ένα τεράστιο λάθος. Τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε στη δουλειά μας και να βοηθήσουμε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα μας », τόνισε χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπος της Ford. Πλέον, η αμερικανική εταιρεία μένει στο Rally της Μεγάλης Βρετανίας με μοναδικό εκπρόσωπο τον Roman Kresta, ο οποίος μετά το πέρας της πρώτης ημέρας βρίσκεται στην 12η θέση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται ελαφρύτερο ένα αυτοκίνητο, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τους Gigi Galli, Peter Solberg, Chris Atkinson και Stephan Sarrizin στο Rally Ακρόπολις, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί μιας και το αυτοκίνητο τους δεν κάλυπτε το ελάχιστο επιτρεπτό όριο βάρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK