Melandri, ο ταχύτερος

Δύο εβδομάδες μετά την παρθενική του νίκη στο grand prix της Τουρκίας, ο Marco Melandri έδειξε στα δύο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμαστικών ότι βρίσκεται σε εξίσου καλή κατάσταση ενόψει και του 17ου και τελευταίου αγώνα.

Melandri, ο ταχύτερος
Δύο εβδομάδες μετά την παρθενική του νίκη στο grand prix της Τουρκίας, ο Marco Melandri έδειξε στα δύο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμαστικών ότι βρίσκεται σε εξίσου καλή κατάσταση ενόψει και του 17ου και τελευταίου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών που διεξάγεται στη Βαλένθια. Ο Ιταλός αναβάτης με Honda, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1 λεπτό 33 δευτερόλεπτα και 464 χιλιοστά και ήταν ταχύτερος κατά 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ισπανό, Carlos Checa.

Ο Melandri διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη, έχοντας κυριότερο ανταγωνιστή τον Αμερικανό, Nicky Hayden. Οσον αφορά τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Valentino Rossi σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο. O Ιταλός έχει ως στόχο τη δωδέκατη νίκη στη σεζόν, έτσι ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μick Doohan που κρατά από το 1997.

Στη μοναδική κατηγορία όπου ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα, αυτή των 125 κυβικών εκατοστών, ταχύτερος όλων στα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ήταν ο Mattia Pasini. Ο Ιταλός αναβάτης με Aprilia άφησε στη δεύτερη θέση με διαφορά 65 χιλιοστών του δευτερολέπτου τον Ούγγρο, Gabor Talmacsi με ΚΤΜ. Οσον αφορά τους δύο διεκδικητές του τίτλου, τον Thomas Luthi και τον Mika Kallio, ο Ελβετός σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, όντας γρηγορότερος κατά 184 χιλιοστά του Φινλανδού, που κατετάγη πέμπτος στα δοκιμαστικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Luthi χρειάζεται μόλις δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Τέλος στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών κάτοχος της προσωρινής pole position είναι ο Αυστραλός, Casey Stoner με Aprilia ο οποίος ήταν ταχύτερος μόλις για δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Daniel Pedrosa. Την πρώτη πεντάδα των δοκιμαστικών συμπλήρωσαν οι Hector Barbera, Hiroshi Aoyama και Sebastian Porto.

News 24/7

24MEDIA NETWORK