Μετάλλιο και ο Τριανταφύλλου στην ξιφασκία

Το αργυρό μετάλλιο στη σπάθη κατέκτησε ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μετάλλιο και ο Τριανταφύλλου στην ξιφασκία

Ημέρα μεταλλίων η Δευτέρα για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου έφερε το τρίτο σημερινό και όγδοο συνολικά.

Ο Έλληνας ξιφομάχος στη σπάθη Β' κατηγορίας έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, αργυρό ολυμπιονίκη του Λονδίνου.

Αμέσως μετά ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε: " Οι Έλληνες αθλητές γράφουν ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, με τα 8 μετάλλια που έχουν ως τώρα κατακτήσει. Οι νέες λαμπρές εμφανίσεις και επιτυχίες των Δημήτρη Σενικίδη (σφαίρα F20), Δήμητρα Κοροκίδα (σφαίρα F53), της ομάδας του μπότσια (Γρήγορης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Άννα Ντέντα), και του Πάνου Τριανταφύλλου (ξιφασκία με αμαξίδιο) συμπληρώνουν μια μοναδική παρουσία τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης.

Οι αθλητές - ήρωες της Παραολυμπιακής μας ομάδες με βασικότερο όπλο τη δύναμη της καρδιάς τους, παραδίδουν σε όλους μας μαθήματα θέλησης και αποφασιστικότητας, ώστε να κυνηγάμε και να κατακτάμε τελικά τους στόχους μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, τους προπονητές και την παραολυμπιακή επιτροπή για τις διακρίσεις και τους ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνουν".

Στην σπάθη Α' Κατηγορίας, ο Βασίλης Ντούνης αγωνίστηκε στο μικρό τελικό, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο. Ηττήθηκε ωστόσο 15-5 από τον Κινέζο Γιάνκουαν Τιάν. Ο πρωταθλητής μας έμεινε τέταρτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ