Μιγαΐλοβιτς στο Contra.gr: "Για τον Εθνικό θα... φώναζα και σε διαιτητή"

Ο Νίκολα Μιγαΐλοβιτς βρίσκεται μερικούς μήνες στην Ελλάδα, ωστόσο έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της Volley League, διεκδικώντας το βραβείο του MVP, και το αγαπημένο παιδί της εξέδρας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Μιγαΐλοβιτς στο Contra.gr: "Για τον Εθνικό θα... φώναζα και σε διαιτητή"

Εκτός από τα συνθήματα με το όνομά του, o 25χρονος Σέρβος ακραίος απολαμβάνει το γεγονός ότι το γνωστό τραγούδι "Disco Disco Partizani" έχει μετατραπεί σε δεύτερο... ύμνο της ομάδας για να αισθάνεται πιο άνετα.

Με δηλώσεις του στο Contra.gr, μίλησε για την εφετινή σεζόν, τα επικείμενα πλέι οφ και τον Σάκη Μουστακίδη, ενώ υποσχέθηκε ότι αν αποχωρήσει από τον Εθνικό θα επιστρέψει σαν φίλαθλος και δεν θα διστάσει να την... πέσει στους διαιτητές!

Η συνέντευξη του Νίκολα Μιγαΐλοβιτς

Σε λίγες ημέρες τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η ομάδα έχει εξασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη. Θέλω να μου πεις πώς θα χαρακτήριζες την εφετινή χρονιά;

"Ήταν μία σεζόν με πολλές συγκινήσεις. Ζήσαμε πολλές καλές και δυνατές στιγμές, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη και ήρθαν πολλά καλά αποτελέσματα για την ομάδα, εντός και εκτός έδρας. Ο Εθνικός έδειξε ότι είναι μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη και ήρθε για να μείνει ψηλά. Αν και ο αποκλεισμός στο Βέλγιο από την επόμενη φάση του Challenge Cup μας στεναχώρησε αρκετά, ωστόσο τον διαχειριστήκαμε σωστά και δεν μας επηρέασε. Σε γενικές γραμμές ήταν μία πολύ όμορφη και ουσιαστική χρονιά για την ομάδα και όλοι μάθαμε πολλά από αυτήν".

Υπήρξε κάποια στιγμή που να σας έβγαλε εκτός προγράμματος;

"Θεωρώ πως αν δεν υπήρχαν οι ήττες από την ΑΕΚ, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κυπελλο, η χρονιά μας θα ήταν τέλεια. Δεν σου κρύβω πως οι ήττες από την ΑΕΚ μας έριξαν ψυχολογικά και το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Ωστόσο προχωρήσαμε και ευτυχώς όλα πήγαν για μας κατ' ευχήν".

Τι τίτλο θα έδινες στην εφετινή σεζόν;

"Τα καλύτερα έρχονται". Ο Εθνικός έδειξε πως μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, να κυνηγήσει ακόμα περισσότερα πράγματα και να καθιερωθεί σαν μία μεγάλη ομάδα στη συνείδηση του κόσμου. Υπάρχει προοπτική η ομάδα να γίνεται όλο και καλύτερη, χρόνο με το χρόνο, παιχνίδι με παιχνίδι".

Πέρυσι ο Εθνικός κατάφερε και εξασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Σε άγχωσε το γεγονός ότι εφέτος υπήρχε ξανά σαν στόχος η Ευρώπη;

"Δεν θεωρώ ότι τέτοιοι στόχοι με αγχώνουν. Όταν ήρθα στην Αλεξανδρούπολη, είχα περισσότερο άγχος για την προσαρμογή μου, παρά για τους στόχους της ομάδας. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο ήρθα, για να τους βοηθήσω να τους υλοποιήσουμε. Είμαι επαγγελματίας παίκτης, ξέρω τις απαιτήσεις της ομάδας που ήρθα και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να δουλέψω με τους νέους μου συμπαίκτες και όλοι μαζί να φτάσουμε στο στόχο μας. Οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις δεν με αγχώνουν. Αυτή είναι η δουλειά μου".

Οι φίλαθλοι πάντως το απαιτούσαν...

"Είναι λογικό ο κόσμος να θέλει πάντα το καλύτερο για την ομάδα του. Και αφού πέρυσι ο Εθνικός πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη, το ήθελαν και φέτος".

Αυτή είναι η πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα. Πώς σου φαίνεται;

"Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα και χαίρομαι πραγματικά που μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω και να παίξω εδώ βόλεϊ".

Η Αλεξανδρούπολη;

"Δεν θα είναι υπερβολή να σου πω πώς νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Ο κόσμος είναι τόσο φιλόξενος. Και τόσο κοντά στην ομάδα, που με κάνει να αισθάνομαι πολύ άνετα. Στο δρόμο, στο καφέ, στο γήπεδο... Όλοι με χαιρετάνε, μου μιλάνε και με βοηθάνε πολύ. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιο κλίμα και τέτοιες συνθήκες δουλειάς. Νιώθω πολύ καλά και είναι κάτι που δεν ξέρω αν θα συναντήσω ξανά. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιο κλίμα και τόσο ζεστούς ανθρώπους".

Δυσκολεύτηκες καθόλου στην προσαρμογή;

"Θα είμαι ειλικρινής και θα σου πω πως τις πρώτες μέρες είχα δυσκολευτεί αρκετά. Αφού σκεφτόμουν μήπως ήταν καλύτερα να φύγω και μήπως δεν ήμουν προετοιμασμένος για μία τέτοια αλλαγή. Νέα χώρα, καινούργιοι άνθρωποι, διαφορετική νοοτροπία. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και σε λίγες μόνο μέρες μπόρεσα και προσαρμόστηκα. Πλέον μου αρέσει απίστευτα εδώ".

Τον Εθνικό τον ήξερες;

"Τον γνώριζα σαν ομάδα αλλά δεν τον ήξερα πολύ καλά. Ο Ιβάν Ράιτς φρόντισε να με ενημερώσει λεπτομερώς πριν έρθω, μου είπε ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό, με διαβεβαίωσε πως υπάρχει μία πολύ σοβαρή διοίκηση και ένα δυνατό προπονητικό τιμ και έτσι πήρα την απόφαση να έρθω. Με κατατόπισε πλήρως. Και πράγματι τόσο ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Τζίμας, όσο και ο προπονητής μου, Σάκης Μουστακίδης, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και κάνουν ουσιαστική δουλειά".

Να υποθέσω ότι ο Ιβάν Ράιτς σε βοήθησε αρκετά και στην προσαρμογή σου;

"Ακριβώς. Με βοήθησε πάρα πολύ, αφού ήδη γνώριζε την ομάδα και την πόλη και τους ανθρώπους. Επίσης πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια του team manager της ομάδας Δήμου Μαμούγκα, ο οποίος είναι σαν δεύτερος πατέρας μου. Νιώθω πολύ τυχερός".

Η Αλεξανδρούπολη και γενικότερα ο Έβρος έχουν παράδοση στο βόλεϊ. Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους;

"Φυσικά και υπάρχουν. Ο Κώστας Δαλακούρας για παράδειγμα ανήκει στους παίκτες αυτούς. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς, έχει δείξει το ταλέντο του και πιστεύω πως έχει μέλλον. Το ίδιο και ο αδερφός του ο Ανέστης. Επίσης είναι και ο Δαρίδης και ο Κοντοστάθης. Πρόκειται για παίκτες με πολλές προοπτικές που μπορούν να πετύχουν πολλά. Με σωστή δουλειά και υπομονή θα δεις τι θα προσφέρουν και που θα φτάσουν".

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Σάκη Μουστακίδη;

"Δεν έχω δουλέψει ξανά με τέτοιον προπονητή και ούτε έχω γνωρίσει ξανά άνθρωπο σαν τον Μουστακίδη. Πρώτη φορά συναντώ και γνωρίζω κάποιον σαν και αυτόν. Πρόκειται για έναν προπονητή που δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας προσεγγίζει σαν φίλος. Μας καταλαβαίνει, μας ακούει και δείχνει πως αυτό που κάνει το αγαπάει πραγματικά. Έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά τους έμπειρους με τους νεαρούς παίκτες και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Είναι σοβαρός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος".

Εσένα ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

"Θέλω να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα στα παιχνίδια των πλέι οφ και να βγούμε στο Champions League. Αφού είμαστε ήδη στην Ευρώπη θα διεκδικήσουμε ότι παραπάνω μπορούμε από το CEV Cup και το Challenge Cup. Θέλουμε να μπούμε στην καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να βγει στο Champions League;

"Έχουμε τις δυνατότητες και θα τις διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος".

Στους φιλάθλους του Εθνικού τι μήνυμα στέλνεις ενόψει των πλέι οφ;

"Οι φίλαθλοι φέτος ανέκαθεν ήταν κοντά στην ομάδα και χάρη στη δική τους βοήθεια δύσκολα έφευγε κάποιος με τη νίκη από το γήπεδό μας. Αλλά ακόμα και όταν έρχονταν κάποια άτυχα αποτελέσματα, ήταν πάλι δίπλα μας. Ειδικά μετά τους αγώνες με την ΑΕΚ, όλοι μου έλεγαν: "Δεν πειράζει Νίκολα, όλα καλά, συνέχισε" και μου έδιναν απίστευτη δύναμη για τη συνέχεια. Τους θέλουμε πάλι κοντά μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την έξοδο στο Champions League. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Ο κόσμος του Εθνικού διψάει για επιτυχίες και ελπίζω να του τις προσφέρουμε".

Υπάρχει φαβορί στα πλέι οφ;

"Θεωρώ πως όλες οι ομάδες (Ολυμπιακός, Εθνικός, Κηφισιά, Σύρος) είμαστε πάνω κάτω στο ίδιο ποιοτικά επίπεδο. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Ωστόσο ο Ολυμπιακός λόγω της εμπειρίας του και της ιστορίας του και λόγω του ότι είναι Ολυμπιακός, ίσως να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στην τελική βαθμολογική κατάταξη των πλέι οφ. Θα παίξει με άλλον αέρα. Πάντως πιστεύω πως όλα μπορούν να συμβούν".

Το συμβόλαιό σου λήγει σε λίγους μήνες. Τι σκέφτεσαι να κάνεις;

"Σαν επαγγελματίας παίκτης, θέλω το καλύτερο για μένα. Όνειρο ζωής κάθε αθλητή που παίζει βόλεϊ, είναι η Ιταλία ή η Πολωνία. Αυτό είναι και το δικό μου όνειρο. Ωστόσο δεν μπορώ να αφήσω εύκολα και την Αλεξανδρούπολη. Όλα αυτά που ζω εδώ και όλα αυτά που νιώθω. Αν φύγω δεν θα είναι εύκολο.

Νιώθω σαν αν είμαι στο σπίτι μου, όλοι μου φέρονται άψογα και έχω δεθεί με πολλά άτομα. Όπου και να πάω, δεν νομίζω πως θα βρω ξανά τέτοιο κλίμα και τέτοια παρέα. Πάντως αν φύγω θα έρθω ξανά".

Δηλαδή;

"Αν τελικά αποχωρήσω από την ομάδα, θα έρθω στο γήπεδο σαν φίλαθλος να υποστηρίξω τον Εθνικό, να τραγουδήσω συνθήματα για την ομάδα και να φωνάξω στο διαιτητή αν σφυρίξει σε βάρος μας!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK