Μόνο νίκη θέλει ο Raikkonen

Μόνο νίκη θέλει ο Raikkonen
Την άποψη του πως μόνο η νίκη στο Grand Prix της Βραζιλίας θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Mclaren, εξέφρασε ο Kimi Raikkonen. Η διαφορά των 25 βαθμών που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Fernando Alonso δεν δείχνει ικανή να τον αποθαρρύνει καθώς εκείνος είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες του για κατάκτηση του τίτλου.

« Με μόλις τρεις αγώνες να απομένουν, μόνο η νίκη θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μένα στη Βραζιλία. Θα πιέσω όσο μπορώ το αυτοκίνητο προκειμένου να πάρω τους περισσότερους βαθμούς μπορώ τόσο για μένα όσο και για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Μια υψηλή θέση στις κατατακτήριες σίγουρα θα με βοηθήσει, καθώς η κλίση που παρατηρείται στην πίστα στην εκκίνηση σε αναγκάζει να ξεκινήσεις πιο σιγά », τόνισε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός πιλότος.

Η αναφορά του Raikkonen στις κατατακτήριες δοκιμές μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αν αναλογιστεί κανείς πόσες φορές αναγκάστηκε να ξεκινήσει φέτος με μειονέκτημα δέκα θέσεων λόγω προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στον κινητήρα της Mclaren. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο αρχιμηχανικός της βρετανογερμανικής ομάδας, Martin Whitmarsh, ο οποίος έθεσε ως στόχο για το βραζιλιάνικο GP το 1-2 των δυο πιλότων της ομάδας.

« Ο πρώτος μας στόχος σαν ομάδα είναι να γυρίσουμε από το Grand Prix της Βραζιλίας έχοντας εξασφαλίσει τις δυο πρώτες θέσεις στο πόντιουμ για τους πιλότους μας και ξέρουμε πως έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Η δυναμική της Mclaren στηρίζεται στην πολύ καλή δουλειά που κάναμε όλη την χρονιά και στις συνεχείς δοκιμές μας. Τώρα απλά πρέπει να γευθούμε τους καρπούς αυτής της δουλειάς με επιτυχίες τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών », τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK