Μπαλτάκος: "Ο Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να υπογράψω για το Γουδή"

Όχι τόσο μακροσκελής, μα περιεκτική ήταν η δήλωση του Δημήτρη Μπαλτάκου μετά τη (νέα) επίθεση που τού εξαπέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πώς απάντησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τι υποστήριξε. Τι απαντά η ομάδα Γιαννακόπουλου.

Μπαλτάκος: "Ο Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να υπογράψω για το Γουδή"
EUROKINISSI SPORTS

Με οκτώ σημεία απάντησε ο Δημήτρης Μπαλτάκος σε όσα του καταλογίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για εκούσια κωλυσιεργία στην προσπάθεια αλλαγή σκυτάλης στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Το πιο... ζουμερό σημείο; Η αναφορά σε off the record συνομιλίες, σύμφωνα με την οποία του προτάθηκε να παραμείνει σε ηγετικό πόστο, εφόσον δεν υπέγραφε για να προχωρήσει το γηπεδικό πρότζεκτ στο Γουδή.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ:

Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού τα εξής: 1. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στις 27 Μαΐου θα γίνει Γενική Συνέλευση στην οποία θα διεξαχθούν εκλογές. Τα υποψήφια μέλη Δ.Σ. θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για τον Σύλλογο και τα μέλη του Α.Ο. θα εξουσιοδοτήσουν τα πρόσωπα που εμπιστεύονται. Πλην του δικού μου ρυθμού, αυτή ήταν πάντα η διαδικασία.

2. Σχετικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, έχουμε από την προηγούμενη εβδομάδα προτείνει γραπτώς να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους υπευθύνους των τμημάτων, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση από πλευράς του.

3. Σχετικά με τα μέλη έχουμε καταθέσει επίσημο ερώτημα στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή. Προσωπικά, δεν βλέπω γιατί είναι τόσο κρίσιμο για την εκλογική διαδικασία να παραδώσουμε τα προσωπικά στοιχεία του συνόλου των μελών του Α.Ο. στον κ. Γιαννακόπουλο. 4. Τα οικονομικά στοιχεία έχουν παραδοθεί, παρόλο που ο κ. Γιαννακόπουλος δημοσίως ανακοίνωσε πως δεν τα χρειάζεται.

5. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Γιαννακόπουλος έχει χορηγήσει στον Α.Ο., 20.000 Ευρώ λαμβάνοντας ανταποδοτική προβολή για το Tonotil Plus. Τον έχουμε ευχαριστήσει για αυτό. Βέβαια δεν αναιρείται το γεγονός οτι η ΚΑΕ δεν έχει αποδώσει τα νόμιμα στον Α.Ο., δηλαδή περίπου 300.000 Ευρώ, και έχει οδηγήσει τον Σύλλογο σε οικονομικό αδιέξοδο.

6. Θα πράττω τα μέγιστα για την ανέγερση γηπέδου στο Γουδή είτε κατέχω είτε δεν κατέχω την θέση του Προέδρου του Παναθηναϊκού.

7. Πάντα οι Παναθηναϊκοί θα θυμούνται πως οι διοικήσεις που προέκυψαν μέσα από την καρδιά της Θύρας 13, ανέλαβαν τις τύχες του Παναθηναϊκού, όταν δεν έβγαινε κανείς άλλος μπροστά, για να κρατήσουν τον Όμιλο ζωντανό -και τα κατάφεραν.

8. Καθώς ο κ. Γιαννακόπουλος αποκαλύπτει επανειλημμένως ιδιωτικές συζητήσεις είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω το εξής στον κόσμο του Παναθηναϊκού: Στις 3 Μαΐου μού ζητήθηκε από την τριμελή επιτροπή να μην υπογράψουμε κανενός είδους έγγραφο για ανέγερση γηπέδου στο Γουδή και το αντάλλαγμα θα ήταν να 'έμπαινα μπροστά' στο επόμενο Δ.Σ. Φυσικά αρνήθηκα, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο Παναθηναϊκός. Λέω την αλήθεια και αυτά που ισχυρίζομαι μπορώ και να τα αποδείξω. Είμαι πεπεισμένος όμως οτι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Γι' αυτό και θα σταματήσω εδώ, καθώς επιθυμώ να τιμώ την θεσμική ιδιότητα μου.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας εργασίας, την οποία στηρίζει ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην ανακοίνωση του Δημήτρη Μπαλτάκου. Συγκεκριμένα ο Στέφανος Αυγουλέας, τόνισε: "Τα ψέματα του κυρίου Μπαλτάκου συνεχίζονται".

24MEDIA NETWORK