Μπάντμιντον: Κυριαρχούν Κορεάτες και Βρετανοί

Μπάντμιντον: Κυριαρχούν Κορεάτες και Βρετανοί
Το κορεατικό ζευγάρι το οποίο στελεχώνουν ο Yong Hyun KIM και η Hyo Jung LEE θα αντιμετωπίσει το βρετανικό δίδυμο που απαρτίζουν ο Nathan ROBERTSON και η Natalie MUNT στον πρώτο τελικό της Αθλητικής Διοργάνωσης της Αντιπτέρισης, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Γουδίου. Ο τελικός του μικτού διπλού θα διεξαχθεί το Σάββατο (7/2) στις 16:30 σε μια ημέρα κατά την οποία θα αναδειχθούν οι φιναλίστ των υπολοίπων κατηγοριών για τους τελικούς της Κυριακής.

Η αντίσταση των ελληνικών ζευγαριών στους δυο ημιτελικούς της Παρασκευής δεν κράτησε περισσότερο από δέκα λεπτά. Οι KIM/LEE νίκησαν τον Θωμά και την Σταυρούλα ΠΟΥΤΟΚΑ με «καθαρό› σκορ (15-0, 15-0) ενώ οι ROBERTSON/MUNT επιβλήθηκαν του Γιώργου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ και της Σουζάν ΣΑΜΑΡΑ με 15-1, 15-2.

«Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στον τελικό› δήλωσε ο Κορεάτης ΚΙΜ. Αν και ο προημιτελικός ήταν εύκολη υπόθεση για αυτόν και την συμπαίκτριά του LEE η εμπειρία από τον αγωνιστικό χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι σημαντική: «Κρατάμε εικόνες για το καλοκαίρι. Το δάπεδο είναι εξαιρετικό›.

Ο Βρετανός ROBERTSON τόνισε: «Πρόκειται για μια πολύ ωραία εγκατάσταση και θα γίνει, ακόμη, καλύτερη όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Ελπίζω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου ήδη έχω προκριθεί για το απλό›.

Η δεύτερη ημέρα της Αθλητικής Διοργάνωσης, περιελάμβανε - όπως και στην πρεμιέρα - αγώνες όπου τα φαβορί δεν είχαν κανένα πρόβλημα, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μάχες. Η καλύτερη; Αυτή στο Διπλό Ανδρών όπου οι Δανοί Michael LAMP και Lars PAASKE επιβλήθηκαν των Κορεατών Bang Eun YIM και Yong Hyun KIM με 15-8 και 15-10, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 45 λεπτά.

Στα αξιοσημείωτα των προημιτελικών η καλή εμφάνιση του Θόδωρου ΒΕΛΚΟΥ απέναντι στον καλύτερο αθλητή της Διοργάνωσης (Νο 3 στην Παγκόσμια Κατάταξη) Κορεάτη Huyn Il LEE. Ο Έλληνας αθλητής κράτησε τον αντίπαλό του 19 λεπτά στον αγώνα και ηττήθηκε τελικώς με 2-0 (15-5 και 15-5).

Πιο εύκολα ο Δανός Kenneth JONASSEN επικράτησε του Χρήστου ΠΟΥΛΙΟΥ με 2-0 (15-1, 15-2) προβληματίστηκε ωστόσο λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, ενόψει του ημιτελικού του Σαββάτου εναντίον του Κορεάτη Mo Seung SHON: «Θα μιλήσω με το φυσιοθεραπευτή μου για να διαπιστώσω σε ποια κατάσταση θα είμαι› σχολίασε ο JONASSEN ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις: «Είναι εξαιρετικές. Μου αρέσει πολύ το γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμη πιο όμορφο όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες. Ο αγωνιστικός χώρος είναι τέλειος›.

Στο Απλό γυναικών η Χρύσα ΓΕΩΡΓΑΛΗ ναι μεν ηττήθηκε με 2-0 (11-3, 11-3) από την Βρετανίδα Tracey HALLAM, εν τούτοις προσπάθησε, για το καλύτερο δυνατό: «Είχα να αντιμετωπίσω μια πολύ καλή αντίπαλο, με γρήγορα κτυπήματα τα οποία δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Θα μπορούσα να είχα αποδώσει καλύτερα στο διπλό, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Θέλω να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, να συγκεντρώσω πολλούς βαθμούς και να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες› δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η έκπληξη σημειώθηκε στον τελευταίο (ενδοβρετανικό) προημιτελικό του διπλού γυναικών, στον οποίο οι Natalie MUNT και Donna KELLOGG άφησαν εκτός τετράδας τις Ella TRIPP και Joanne WRΙGHT με 2-0 (15-3, 15-4).

Ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις δήλωσαν οι δυο Δανοί στο διπλό ανδρών. Ο Peter STEFFENSEN υπογράμμισε: «Η σάλα είναι εξαιρετική. Απολαμβάνεις να αγωνίζεσαι σε αυτό τον χώρο›. Σπουδαίο χαρακτήρισε το κλειστό γήπεδο και ο Thomas LAYBOURN. Το δίδυμο της Δανίας επιβλήθηκε 15-0, 15-0 του Θωμά ΠΟΥΤΟΚΑ και του Γιώργου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Ο δρόμος για τους τελικούς της Κυριακής, περνάει από τους ημιτελικούς του Σαββάτου. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές στο διπλό γυναικών με τις ΑΣΛΑΝΙΔΗ/ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ και στο διπλό ανδρών με τους BELKO/ΠΑΤΗ.

Το πρόγραμμα:

- 9:30 (απλό γυναικών): Petya NEDELTCHEVA (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) - Tracey HALLAM (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

-10:15 (απλό ανδρών): Huyn Il LEE (ΚΟΡΕΑ) - Michael CHRISTENSEN (ΔΑΝΙΑ)

-11:20 (διπλό γυναικών): Κική ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ/ Ελεάνα ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ (ΕΛΛΑΔΑ)- Natalie MUNT / Donna KELLOGG (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

-12:00 (απλό γυναικών): Jae Youn JUN (ΚΟΡΕΑ) - Kelly MORGAN (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

-12:40 (διπλό γυναικών): Jong Hyo LEE / Mi Yu HWANG (ΚΟΡΕΑ) - Petya NEDELTCHEVA / Nely BOTEVA (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

-13:20 (διπλό ανδρών): Θεόδωρος ΒΕΛΚΟΣ / Γιώργος ΠΑΤΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)- Thomas LAYBOURN / Peter STEFFENSEN (ΔΑΝΙΑ)

-14:00 (απλό ανδρών): Kenneth JONASSEN (ΔΑΝΙΑ) - Seung Mo SHON (ΚΟΡΕΑ)

-15:15 (διπλό ανδρών): Michael LAMP / Lars PAASKE (ΔΑΝΙΑ) – Egor URSATII /Maxim CARPENKO (ΜΟΛΔΑΒΙΑ)

-16.30 (τελικός μικτού διπλού): Yong Hyun KIM / Hyo Jung LEE (ΚΟΡΕΑ)- Nathan ROBERTSON / Natalie MUNT (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK