Μπάντμιντον: Θριάμβευσαν οι Κορεάτες

Μπάντμιντον: Θριάμβευσαν οι Κορεάτες

Η ολοκληρωτική επικράτηση της Κορέας στους τρεις τελικούς όπου πήραν μέρος αθλητές της αλλά και ένας εξαιρετικός σε θέαμα και συναγωνισμό τελικός στο Διπλό Ανδρών μεταξύ ζευγαριών από τη Δανία, χρωμάτισαν την τελευταία ημέρα της Αθλητικής Διοργάνωσης Αντιπτέρισης που ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδίου. Με τους πρωταγωνιστές, δηλαδή ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, να δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις και κυρίως το θαυμάσιο δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου, η Αθλητική Διοργάνωση της Αντιπτέρισης πρόσφερε και πολλές στιγμές για θερμό χειροκρότημα από το κοινό που βρέθηκε την Κυριακή στο Γουδί.

Ο νόμος του φαβορί

Ο Huyn Il LEE επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Απλού Ανδρών. Ο 24χρονος Κορεάτης (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε τον συμπατριώτη του Seung Mo SHON με 2-0 (15-8, 15-9) σε ένα αγώνα που διήρκεσε 35΄. Ο LEE κέρδισε το πρώτο γκέιμ σε 14΄, αφού πέρασε με 6-2 και 13-6, για να φτάσει στο 15-8. Η αντίσταση του SHON ήταν πιο σθεναρή στο δεύτερο γκέιμ, όταν κατάφερε να προηγηθεί με 9-8. O LEE διείδε τον κίνδυνο, πέρασε στην αντεπίθεση και με έξι σερί πόντους έφτασε στην τελική επικράτηση και το χρυσό μετάλλιο. Ο νικητής δεν έκρυψε τον μεγάλο του πόθο: «Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν πήγα πολύ καλά καθώς έχασα ορισμένα μακρινά χτυπήματα και κάποια smash αλλά τελικά κατάφερα να νικήσω. Η εγκατάσταση είναι πολύ ωραία›. Για τον SHON η ήττα ήρθε επειδή «έχασα τον έλεγχο και δεν αντέδρασα σωστά στα χτυπήματα του αντιπάλου. Είναι πολύ ωραίο το γήπεδο και ιδιαίτερα το καταπληκτικό δάπεδο›.

Ευτυχισμένα γενέθλια

Και ο τελικός των γυναικών είχε φαβορί. Ήταν η Κορεάτισα Youn Jae JUN που απέναντι στην Βρετανίδα Tracey HALLAM επικράτησε σε αγώνα 27 λεπτών με 2-0 (11-6, 11-3) και θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά της καθώς την Δευτέρα κλείνει τα 21 της χρόνια: «Ναι. Θα είναι ευτυχισμένα γενέθλια. Ο τελικός ήταν εύκολος, έπαιξα καλά και πήρα τη νίκη›. Η HALLAM από την πλευρά της παραδέχθηκε την ανωτερότητα της JUN: «Η αλήθεια είναι ότι έχω παίξει μόλις μια φορά απέναντί της και δεν ήμουν προετοιμασμένη να την αντιμετωπίσω. Στόχος μου από δω και πέρα είναι να παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων όπου ακόμη δεν έχω εξασφαλίσει την πρόκριση. Μου άρεσε πολύ το γήπεδο. Είναι θαυμάσιο για το άθλημά μας, ειδικά το δάπεδο›.

Εντυπωσιακό θέαμα

Ο πιο συναρπαστικός των τεσσάρων τελικών της τελευταίας ημέρας ήταν, χωρίς αμφιβολία, αυτός του Διπλού Ανδρών. Αν και νίκησαν με 2-0, οι Δανοί Thomas LAYBOURN και Peter STEFFENSEN, οι συμπατριώτες τους Michael LAMP και Lars PAASKE προέβαλαν και στα δυο γκέιμ πολύ σοβαρή αντίσταση. Στο πρώτο γκέιμ προηγήθηκαν 12-11, πριν οι αντίπαλοί τους φτάσουν στο 15-12. Το δεύτερο γκέιμ ήταν ακόμη πιο συναρπαστικό. Τα δυο ζευγάρια έφτασαν στο 14-14, οι LAMP/PAASKE πέρασαν με 16-15, αλλά οι LAYBOURN/STEFFENSEN στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πήραν τελικά την νίκη και το χρυσό μετάλλιο με 17-16. «Ήταν σκληρός αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες› δήλωσε ο Thomas LAYBOURN που υπογράμμισε: «Νικήσαμε γιατί δεν μας έπιασε πανικός στο τέλος. Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και απολαύσαμε τον τελικό›. Ο Lars PAASKE απέδωσε την ήττα στο γεγονός ότι έπαιζε για πρώτη φορά μαζί με τον LAMP: «Βασικά, δεν ξέραμε πως κινείται ο ένας και πως ο άλλος, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και τόσο καλή συνεργασία›.

«Μισός› τελικός

Ο τελικός του Διπλού Γυναικών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αιτία η αποχώρηση, λόγω των ενοχλήσεων που ένιωσε στο πόδι της, η Donna KELLOGG που μαζί με την Natalie MUNT εκπροσωπούσαν την Μ. Βρετανία, απέναντι στις Κορεάτισες Yu Mi HWANG και Hyo Jung LEE. Οι δυο αθλήτριες από την Κορέα είχαν πάρει το πρώτο γκέιμ με 15-3. Η KELLOGG δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο τελικός κατακυρώθηκε με 2-0 στο ζευγάρι από την Κορέα. «Είναι ένας παλιός τραυματισμός που με ενοχλεί αρκετές φορές. Ήξερα ότι δεν θα άντεχα σε ολόκληρο τον τελικό, ήθελα όμως να παίξουμε, έστω και ένα γκέιμ. Ένιωσα ενοχλήσεις και επειδή με περιμένει ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα στη συνέχεια αποφάσισα να εγκαταλείψω› εξήγησε η KELLOGG για την αποχώρησή της. Η LEE μίλησε για τις νικήτριες: «Θα θέλαμε να παίξουμε ολόκληρο τον τελικό, αλλά και πάλι είμαστε χαρούμενες. Μας άρεσε πάρα πολύ το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις που θα είναι ακόμη πιο καλές στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων›.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κατέκτησαν η Κική ΑΣΛΑΝΙΔΗ και η Ελεάννα ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ. «Είμαστε πολύ χαρούμενες και νιώθουμε μεγάλη τιμή που ανεβαίνουμε στο βάθρο με τόσο σημαντικές αθλήτριες› δήλωσε η Κική ΑΣΛΑΝΙΔΗ, ενώ η συμπαίκτριά της παραδέχθηκε: «Ακόμη και στην τρίτη θέση που είδα τη σημαία μας, ένιωσα πολύ μεγάλη συγκίνηση›.

Επίσκεψη του Μάρτων Σίμιτσεκ

Το πρόγραμμα των τελικών στην Αθλητική Διοργάνωση Αντιπτέρισης παρακολούθησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων της ΑΘΗΝΑ 2004, Μάρτων Σίμιτσεκ, ο οποίος περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Λίγο αργότερα ο κ. Σίμιτσεκ έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Οι ομάδες εγκατάστασης κάθε μέρα που περνάει φθάνουν όλο και πιο πολύ στο επίπεδο των Αγώνων και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό›.

News 24/7

24MEDIA NETWORK