Μπελιγράτης: "Επιτυχία η έκτη θέση στο Eurovolley"

Μπελιγράτης: "Επιτυχία η έκτη θέση στο Eurovolley"

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα ανδρών να έχασε στο Βελιγράδι την μεγάλη ευκαιρία να μπει στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (η ήττα από την, έκπληξη της διοργάνωσης, Ισπανία αποδείχτηκε μοιραία), όμως η 6η θέση που κατέλαβε δεν θεωρείται αποτυχία από τον Θανάση Μπελιγράτη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ την Τετάρτη (14/09) δήλωσε χαρακτηριστικά: « Έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σίγουρα αποτελούσε στόχο η είσοδος της ομάδας στην τετράδα, αλλά είχαμε επισημάνει μετά την περσινή κλήρωση ότι πρόκειται για τον πιο αμφίρροπο όμιλο, όπου μπορούσαμε να πάρουμε από την πρώτη μέχρι την τελευταία θέση και αποδείχθηκε στην πράξη ότι είχαμε δίκιο. Είναι αλήθεια ότι στον ατυχή αγώνα με την Ισπανία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, αλλά οι δύο συνεχόμενες νίκες επί των μεγάλων δυνάμεων του παγκοσμίου βόλεϊ, Γαλλίας και Τσεχίας και το γεγονός ότι η πρόκριση παιζόταν μέχρι το τέλος και η Εθνική αποκλείστηκε από τα ημιτελικά της Ρώμης στη διαφορά των σετ, δείχνει ότι μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί. Όμως, και η 6η θέση, που μας έδωσε το εισιτήριο χωρίς προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2007, θεωρώ ότι αποτελεί επιτυχία ».

Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας τόνισε: « Έχουμε αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή μας σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο 2002, Ευρωπαϊκό 2003, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004) και πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Διαθέτουμε μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεσή μας για να αναλύσουμε την κατάσταση και να σκεφτούμε με ψυχραιμία τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις, δηλαδή τη συμμετοχή μας στο World League το 2006 και το 2007, το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το Νοέμβριο του 2006, το Ευρωπαϊκό του 2007 στη Μόσχα καθώς και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τις πλέον σωστές αποφάσεις με στόχο τη διάκριση σε αυτές τις διοργανώσεις, έχοντας τη συμπαράσταση των φίλων του ελληνικού βόλεϊ, των χορηγών μας και της πολιτείας ».

Ο Μπελιγράτης αναφέρθηκε και στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ του Παγκοσμίου Σιρκουί, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι είχε μεγάλη επιτυχία και ότι τα επιτεύγματα των κοριτσιών καταξιώνουν το ελληνικό μπιτς βόλεϊ στο παγκόσμιο στερέωμα και το κάνουν το πιο δημοφιλές άθλημα του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξακολούθηση των διακρίσεων με στόχο την επιτυχημένη παρουσία των ομάδων μας στο Πεκίνο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκτός από τον πρωταθλητισμό στο μπιτς βόλεϊ, θα πρέπει η Ομοσπονδία να δώσει ιδιαίτερο βάρος στις κατηγορίες τζούνιορς, στα αγόρια και τα κορίτσια, που πυκνώνουν τις τάξεις του αθλήματος και υπόσχονται ένα ευοίωνο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK