Μπορούν και χωρίς Μπολτ οι Τζαμαϊκανοί (VIDEOS)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία παγκόσμια ρεκόρ σημειώθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας που διεξάγεται στις Μπαχάμες. Δείτε VIDEOS με τις επιδόσεις τους.

Μπορούν και χωρίς Μπολτ οι Τζαμαϊκανοί (VIDEOS)

Απόλυτα επιτυχημένο είναι το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών το οποίο διεξάγεται στο Νασάου στις Μπαχάμες. Ήδη έχουν καταρριφθεί τρία παγκόσμια ρεκόρ με το βασικότερο αυτό στα 4Χ200.

Εκεί η ομάδα ανδρών της Τζαμάικα χωρίς τον Μπολτ στη σύνθεσή της έσπασε τα χρονόμετρα. Με τους Γιόχαν Μπλέϊκ, Γουόρεν Γουέϊρ, Νικ Ασμιντ και Ζερμέν Μπράουν οι Τζαμαϊκανοί έκαναν 1.18.63 νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Στη 2η θέση οι αθλητές από το συγκρότημα των νήσων Σεν Κιτς και Νέβις (Ανταμς, Ρόλαντ, Λόρενς και Κλαρκ) με 1.20.51 και ακολούθησε στη 3η θέση η Γαλλία του Κριστόφ Λεμέτρ, αλλά και των Φονσά, Μπασό και Ρομαίν με 1.20.66 που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης.

Τα επόμενα δύο παγκόσμια ρεκόρ τα έκανε η Κένυα. Στη σκυταλοδρομία της ημιαντοχής (1500μ.) τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες οι αθλητές από την Κένυα επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες και έκαναν νέο Παγκόσμιο ρεκόρ.

Στους άνδρες με τους Κόλινς Τσεμπόι, Σίλασ Κίμπλαγκατ, Τζέιμς Μάγκουτ και Άσμπελ Κίπροπ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 14.22.22. Στις γυναίκες Κένυα με τις Μέρσι Τσερόνο, Φέϊθ Κιπιέγκο, Ιρένε Τζέλαγκατ και Ελεν Ομπίρι έκανε 16.33.53.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι τρεις ομάδες που έκαναν νέα παγκόσμια ρεκόρ έφυγαν από τις Μπαχάμες με γεμάτες τις τσέπες. Κάθε μία από αυτές πήρε το έπαθλο ύψους 100.000 ευρώ.

Επίσης να αναφέρουμε ότι στα 4×800μ. ανδρών επικράτησε η Κένυα, με τους Τσέρουγιοτ, Ρότιτς, Σάμι Κιμπέτ και Αλφρεντ Κίπκετερ, που έκαναν 7.08.40. Δεύτερη ήταν η Πολωνία με τους Κονιέσνι, Κράφτσικ, Λεβαντόφσκι και Ανταμ Κζοτ που πέτυχαν εθνικό ρεκόρ με 7.08.69 και στην 3η θέση ήταν η ομάδα των ΗΠΑ, με τους Ρατ, Αντριους, Τζόνσον και Σόλομπν, που πέτυχαν 7.09.06.

Τέλος, στα 4×100μ. γυναικών κέρδισαν οι Αμερικανίδες, αφήνοντας δεύτερες τις Τζαμαϊκανές. Η ομάδα των ΗΠΑ πέτυχε 42.28 κι επικράτησε με τις Τιάνα Μάντισον- Μπαρτολέτα, Αλέξα Αντερσον, Τζανίμπα Τάρμο και Λακέϊσα Λόουσον. Η ασημένια Τζαμάϊκα με 42.38 είχε τις Ράσελ, Στιούαρτ, Κάλβερτ και Σαμάνθα Ρόμπινσον , ενώ στην 3η θέση ήταν η ομάδα του Τρίνινταντ – Τομπάγκο με 42.66 και με της Ντουράν, Λή Αϊχι, Τόμας και Κάϊ Σέλβον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK