"Μυρίζει" ρεκόρ στο τουρκικό GP

Ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μπορεί να κατέληξε στα χέρια του κυρίαρχου των τελευταίων χρόνων, Valentino Rossi, ωστόσο το τελευταίο GP της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για δυο πιλότους.

"Μυρίζει" ρεκόρ στο τουρκικό GP
Ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μπορεί να κατέληξε στα χέρια του κυρίαρχου των τελευταίων χρόνων, Valentino Rossi, ωστόσο το τελευταίο GP της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για δυο πιλότους. Ο Rossi θα προσπαθήσει να πετύχει την 54η νίκη του στο MotoGP, κάτι που θα του επιτρέψει να ισοφαρίσει τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Mick Doohan.

Ο « Doctor», όπως αποκαλείται στην Ιταλία, θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει μια ακόμα επίδοση του παλαίμαχου πιλότου, ο οποίος αποτελούσε ίνδαλμα του στην παιδική του ηλικία. Ο Doohan τη σεζόν 1997 είχε δώδεκα νίκες στο πρωτάθλημα ενώ ο Rossi μετράει ήδη έντεκα.

Την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό ρεκόρ θα έχει και ο συμπατριώτης του Rossi, Max Biaggi, ο οποίος εφόσον κατορθώσει να ολοκληρώσει τον αγώνα θα έχει 200 συνεχόμενους τερματισμούς. Ο Ρωμαίος πιλότος με δηλώσεις του στη γείτονα χώρα τόνισε πως « θα προτιμούσα να κατακτήσω έναν παγκόσμιο τίτλο από το να έχω ένα στατιστικό ρεκόρ. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κάνω το καθήκον μου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK