ΣΠΟΡ

“Ναυμαχία” Πειραιωτών, Νο1

Το πρώτο από τα πολλά που αναμένεται να ακολουθήσουν μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πόλο διεξάγεται την Τετάρτη (13/12) στο Παπαστράτειο μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού.

default image

Το πρώτο από τα πολλά που αναμένεται να ακολουθήσουν μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πόλο διεξάγεται την Τετάρτη (13/12) στο Παπαστράτειο μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού.

Όπως ισχύει τα τελευταία δύο χρόνια η μάχη των ιδιαίτερα ενισχυμένων φέτος βασικών διεκδικητών του τίτλου θα είναι συναρπαστική αλλά δεν θα εξασφαλίσει τίποτα στη νικήτρια, πέραν ίσως της ηθικής ικανοποίησης και της τόνωσης του γοήτρου. Το πρωτάθλημα εξάλλου βρίσκεται ακόμα στις πρώτες «στροφές» του, αφού το ντέρμπι είναι στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής. Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι «ερυθρόλευκοι» πάρουν το όγδοο τους θετικό αποτέλεσμα θα αποσπαστούν στην κορυφή και θα αποκτήσουν ένα αβαντάζ σε σχέση με τον συμπολίτη τους, που έχει ήδη μια απώλεια στη Νέα Σμύρνη.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης είναι ότι θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι ο Γιώργος και ο Χρήστος Αφρουδάκης. « Προσωπικά είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες αφού θα βρω αντιμέτωπο για πρώτη φορά τον μικρό μου αδερφό, Χρήστο. Ελπίζω να κάνω το 1-0 στις μεταξύ μας αναμετρήσεις…» ήταν το σχόλιο του μεγαλύτερου εκ των αδερφών Αφρουδάκη και παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργου.

Και πρόσθεσε: « Από πλευράς ποιότητας παικτών είναι σίγουρα το κορυφαίο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα κυρίως στον ψυχολογικό τομέα αφού προέρχεται από συνεχόμενες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη σε αντίθεση με τον Εθνικό που ξεκίνησε με ήττα στην Euroleague όπως και με βαθμολογική απώλεια στο ματς με τον Πανιώνιο ».

Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε: « Είναι σίγουρα ένα ντέρμπι γοήτρου που δεν κρίνει τον πρωταθλητή αλλά εξασφαλίζει σε όποια ομάδα κερδίσει ένα σημαντικό αβαντάζ για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς και οι δυο ομάδες δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης τους ».

Το μεγάλο ντέρμπι πάντως δεν είναι το μοναδικό μας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, αφού υπάρχουν τρία ακόμα. Η Χίος δοκιμάζεται στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο κόντρα στον ΠΑΟΚ, που θα παλέψει για το πρώτο του εντός έδρας δίποντο ενώ η Βουλιαγμένη υποδέχεται το Παλαιό Φάληρο και είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα. Στη Γλυφάδα η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί το Παλαιό Φάληρο σε ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τους δύο, που προσπαθούν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Η εν λόγω «στροφή» θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (14/12) με δύο ματς που μετατέθηκαν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τα βλέμματα θα πέσουν στο παιχνίδι του Πανιωνίου με τα Χανιά στη Νέα Σμύρνη ενώ ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί στο ΟΑΚΑ με τον ουραγό Νηρέα Χαλανδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK