Το NFL 'έζησε' ξανά τον πιο σοκαριστικό τραυματισμό της ιστορίας

Την ημέρα που συμπληρώνονταν 33 χρόνια από τον τραυματισμό που τερμάτισε την καριέρα του, ο Joe Theismann έβλεπε από την κερκίδα τον εκ των 'απογόνων' του στους Redskins, Alex Smith, να παθαίνει παρόμοια ζημιά!

Το NFL 'έζησε' ξανά τον πιο σοκαριστικό τραυματισμό της ιστορίας

Παιχνίδι της μοίρας; Τραγική σύμπτωση; Αρνητική ενέργεια; Όποια εκδοχή κι αν ασπαστεί ο καθείς εξ υμών, δεκτή, χωρίς αντίρρηση, από μας. Διότι εξήγηση με τρανταχτά επιχειρήματα δεν έχουμε να παράσχουμε για ό,τι συνέπεσε να συμβεί την ίδια ημέρα μετά από 33 χρόνια.

Ας αρχίσουμε με το γεγονός: το σοβαρό τραυματισμό του Alex Smith των Washington Redskins, ομάδας του NFL, στην κυριακάτικη εντός έδρας αναμέτρηση με τους Houston Texans. Ο 34χρονος quarterback, που διανύει την 13η χρονιά του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του american football, επιχείρησε να περάσει μία πάσα στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, αλλά οι δύο αντίπαλοι αμυντικοί τον πρόλαβαν και τον έριξαν με σφοδρότητα στο έδαφος. Μόνο που με τον τρόπο που έπεσε ο Smith στο χορτάρι, καταπλάκωσε το δεξί πόδι του και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον αστράγαλό του.

O Jay Gruden επιβεβαίωσε τ' άσχημα μαντάτα, ενημερώνοντας πως ο άτυχος αθλητής έχει υποστεί κατάγματα στην κνήμη και στην περόνη!

Ο ίδιος ο βετεράνος αθλητής κατάλαβε εξ αρχής ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί, και κρατούσε το κεφάλι του, είτε από τον πόνο ή από την εικόνα του ποδιού του, την ίδια στιγμή που ο εκ των αμυντικών των Texans, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη ζημιά που είχε άθελά του προκαλέσει, πανηγύριζε για το 'επίτευγμά' του.

Για όποιον αντέχει, υπάρχουν δύο διαφορετικές λήψεις.

Ήταν εκεί και το ζούσε ξανά

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως σοβαρός τραυματισμός του Alex Smith συνέβη την ίδια ακριβώς ημέρα που ο επίσης quarterback των Redskins, ο Joe Theismann είχε υποστεί κάτι ανάλογο. Με αποτέλεσμα στα 36 χρόνια του ν' αποσυρθεί από τη δράση. Μάλιστα ο 69χρονος σήμερα παλαίμαχος έτυχε να βρίσκεται και ο ίδιος στο 'FedExField' την Κυριακή το απόγευμα παρακολουθώντας από την κερκίδα το κακό που βρήκε τον Smith.

"Το πόδι του Alex είναι ακριβώς όπως το δικό μου πριν από 33 χρόνια", έγραψε στο twitter. Σαν να πονούσε το ίδιο.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1985 ο Theismann είχε υποστεί ένα συντριπτικό κάταγμα έχοντας δεχθεί ένα διπλό μαρκάρισμα στον αγώνα με τους Giants. Ο τραυματισμός του είχε αναδειχθεί σε ψηφοφορία του ESPN ως 'η πιο σοκαριστική στιγμή στην ιστορία του NFL', καθώς το κόκαλο του ποδιού του παλαίμαχου αθλητή είχε τρυπήσει το δέρμα, με την 'Washington Post' να το χαρακτηρίζει ως 'το χτύπημα που όποιος το είδε δεν μπορεί να το ξεχάσει'.

Ο πόνος ήταν απίστευτος, το πόδι έσπασε σαν μια φρατζόλα ψωμί

Τα λόγια ανήκουν στον ίδιο τον Theismann από συνέντευξή του το 2005, όταν και έκανε το flash-back της στιγμής που έριξε τους τίτλους τέλους στην επαγγελματική πορεία του, προτού γίνει τηλεσχολιαστής.

Από τότε ο Theismann δεν έπαιξε ποτέ ξανά, αφού κατά τη διάρκεια της επούλωσης και της αποθεραπείας, το κόκκαλο δεν αναπτύχθηκε όσο θα έπρεπε και το δεξί πόδι του έμεινε λίγο κοντύτερο από το αριστερό. Η ακτινογραφία του ποδιού του λίγους μήνες μετά την επέμβαση επιβεβαιώνει το παραπάνω.

Ο συντετριμμένος Lawrence Taylor, ο εκ των δύο αμυντικών που τον είχαν μαρκάρει, είχε βγει δημόσια και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον παθόντα, αλλά ο ίδιος δεν του χρέωσε ποτέ την ευθύνη του τραυματισμού του λέγοντας πως έκανε απλώς τη δουλειά του.

Συνέπεια του παραπάνω ήταν οι παίκτες που καλύπτουν πλέον τη θέση του left tackle πληρώνονται αδρά, καθώς αποτελούν την 'ασπίδα' των quarterbacks που χρησιμοποιούν το δεξί χέρι για τις πάσες τους.

Τον Alex Smith πάντως δεν κατάφερε να τον προστατεύσει κανένας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK