NHL: Έναρξη προετοιμασίας

NHL: Έναρξη προετοιμασίας

Μετά από έναν χρόνο απουσίας από τους πάγους των γηπέδων, λόγω του “lock-out”, οι παίκτες του NHL, με την αυτοπεποίθηση να ξεχειλίζει για μια νέα αρχή, ξεκίνησαν την Τρίτη(13/09) την προετοιμασία με τις ομάδες τους. Το γεγονός της ημέρας, δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του “ΘΡΎΛΟΥ” Wayne Gretzky στους πάγους, όχι με την ιδιότητα του παίκτη, αλλά με αυτή του προπονητή.

“Ξεκινάμε με πολύ ενέργεια την νέα σεζόν, είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και θα προσπαθήσουμε το καλύτερο όλοι ενωμένοι” τόνισε ο Great One.

Αναλυτικά η “πρώτη” μέρα από την προετοιμασία των ομάδων

Atlanta Thrashers: Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε για την ομάδα της Atlanta με μια παρουσία και μια απουσία. Το παρών έδωσε από νωρίς το νέο μεταγραφικό αποκτήμα της ομάδας, Peter Bondra, ενώ απουσίαζε ο έτερος αστέρας Ilya Kovalchuk. Ο 37χρονος Bondra μετά το πέρας της προπόνησης είπε τα εξής:

“Σίγουρα η πρώτη μέρα ήταν πολύ κουραστική για μένα. Ήταν η πιο σκληρή προπόνηση που έχω κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν” και πρόσθεσε “Ολοι θα επωφεληθούμε από το δυνατό πρόγραμμα της ομάδας, πρέπει να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση στο ξεκίνημα της νέας σεζόν”.

Η διοίκηση των Tharshers βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ατζέντη του Kovalchuk, καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιό του, ενώ δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση από την Ρωσία.

Los Angeles Kings: Ενθουσιασμένος από την πρώτη του παρουσία με την φανέλα των Kings, ήταν ο πρώην επιθετικός των Philadelphia Flyers, Jeremy Roenick. Ο 35χρονος παίκτης, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ιταλία, έδειξε ότι βρίσκεται εκτός φόρμας, καθώς τον τελευταίο χρόνο πάτησε μόλις 10 φορές τους αγωνιστικούς χώρους.

“Aν έχεις 18 μήνες να παίξεις χόκει σε επαγγελματικό επίπεδο και είσαι στην ηλικία των 35-36 ετών, τότε θα πάρει λίγο διάστημα για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα” είπε ο Roenick.

Philadelphia Flyers: Χωρίς την παρουσία των δυο μεταγραφικών αποκτημάτων τους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση των Flyers. Οι Derian Hatcher και Peter Forberg αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και υπολογίζεται να χάσουν μεγάλο μέρος από την προετοιμασία της νέας τους ομάδας.

Το παρών έδωσε κανονικά ο αρχηγός της ομάδας, Keith Primeau τονίζοντας: “Είναι καλό που το χόκει ξαναρχίζει. Αισθάνομαι λες και παίρνω μέρος στην πρώτη μου προετοιμασία της καριέρας μου. Η νέα σεζόν είναι μια πρόκληση για την ομάδα μου”.

Calgary Flames: Το βήμα παραπάνω επιθυμεί να πετύχει φέτος, ο αρχηγός της ομαδας Jarome Iginla, μετά την απώλεια του Stanley Cup το 2004 από τους Tampa Bay Lighting στον 7ο τελικό. “Ξεκινάμε με τους ίδιους στόχους, όπως το 2004. Χρειάζεται να βρούμε την κατάλληλη χημεία” τόνισε ο ίδιος.

Detroit Red Wings: Έτοιμος για την δεύτερη του παρουσία κάτω από τα δοκάρια των Wings, παρουσιάστηκε στην πρώτη συγκέντρωση των παικτών, ο Chris Osgood. Μετά τι αποτυχημένες ενέργειες των Curtis Joseph και Dominic Hasek τα περασμένα χρόνια, η διοίκηση των Red Wings προχώρησε στην απόκτηση του Joseph. Ο ίδιος ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να οδηγήσει την νέα του ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 1997.

News 24/7

24MEDIA NETWORK