Νίκη για Βουγιούκα στο "Κύπελλο ΟΧΙ"

Νίκη για Βουγιούκα στο "Κύπελλο ΟΧΙ"

Tο γεγονός που “σημάδεψε” το α΄ μέρος των αγώνων ξιφασκίας του “Κυπέλλου ΟΧΙ”, το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, ήταν η επικράτηση της Βάσως Βουγιούκα στη σπάθηγυναικών. Ο λόγος που κάνει αξιοσημείωτη την επιτυχία της, είναι επειδή μέχρι τώρα την ξέραμε ως το αδιαφιλονίκητο πρώτο σπαθί μας στο ξίφος ασκήσεως, όπου παρέμενε αήττητη για δύο χρόνια (!).

Αφ’ ότου όμως, μετά το τέλος της προηγούμενης περιόδου, η 20χρονη πρωταθλήτρια του Αθηναϊκού “μεταπήδησε” στη σπάθη, κατάφερε να φτάσει στην παρθενική της πρωτιά στο συγκεκριμένο όπλο στη 2η μόλις συμμετοχή της σε βαθμολογούμενη διοργάνωση, αφού νίκησε στον τελικό τη Μαρίνα Παΐζη (Αθ. Λέσχη). Τρίτες εδώ ήταν η Eλίνα Παυλίδου (ΓΕΦ) και η Γιάννα Παναγιωτίδου (ΓΕΦ), με την τελευταία να αφήνει εκτός 4άδας την κάτοχο του πανελλήνιου τίτλου σπάθης Γυναικών και Νέων γυναικών 2005 Θεανώ Παπακυριάκου (Αθ. Λέσχη).

ΤΑ νέα δεδομένα πλέον στο ξίφος ασκήσεως (χωρίς δηλαδή τη Βουγιούκα) άνοιξαν το δρόμο στην Άννα Παγουλάτου (ΑΟΞ Αιγάλεω) να σημειώσει τη 2η νίκη της στην κατηγορία Γυναικών (15-10 στον τελικό την Ευαγγελία Κόμη/Μ. Αλέξ. Κορδελιού), καθώς η Ράνια Δαβία (Αθ. Λέσχη) εγκατέλειψε στα ημιτελικά λόγω τραυματισμού και έμεινε 3η μαζί με τη Mέλπω Ρενιέρη (ΑΟΞ Αιγάλεω). Τέλος, στο ξίφος μονομαχίας επικράτησε η ολυμπιονίκης Γιάννα Χρήστου (Αθ. Λέσχη), αφού νίκησε την (πρωταθλήτρια Νέων γυναικών) Ελένη Πασχαλίδου (Αθ. Λέσχη), για να μοιραστούν την 3η θέση η Δήμητρα Μαγκανουδάκη (Αθηναϊκός) με τη Βάσω Γραμμουστιάνου (Οδυσσέας Χαλανδρίου).

ΟΙ αγώνες του β΄ μέρους για το “Kύπελλο ΟΧΙ” αφορούν τους Άνδρες και προβλέπονται 22-23/10, μια και μεσολαβεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λειψία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK