Νικηφόρα αρχή

Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό στο μακρινό Καζάν της Ρωσίας. Οι «πράσινοι» έκαναν ιδανική πρεμιέρα την Τετάρτη (26/10) στον Δ΄ όμιλο του Top Teams Cup, κάμπτοντας την σθεναρή αντίσταση της τοπικής Ντιναμό  με 3-2 σετ.

Νικηφόρα αρχή

Στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό στο μακρινό Καζάν της Ρωσίας. Οι «πράσινοι» έκαναν ιδανική πρεμιέρα την Τετάρτη (26/10) στον Δ΄ όμιλο του Top Teams Cup, κάμπτοντας την σθεναρή αντίσταση της τοπικής Ντιναμό με 3-2 σετ. Ο Χαβιέ Βέμπερ είδε τον Ερνάντο Γκόμεζ να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση και να οδηγεί με συμπαραστάτη τον Θοδωρή Μπάεφ την ελληνική ομάδα στο σημαντικό διπλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού εξέφρασαν έντονα παράπονα τόσο για τη διαιτησία των Εσθονών Μουρούλο και Κουπ, που κράτησαν τους γηπεδούχους εντός παιχνιδιού στο δεύτερο και τέταρτο σετ, όπως και για την φιλοξενία των Ρώσων.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Ντάντε ενώ η Ντιναμό στερήθηκε των υπηρεσιών των Ντμίτρι Φόμιν και Κλέμπερ

Τα σετ: 24-26, 25-23, 21-25, 29-27, 13-15.

Ντιναμό Καζάν: Μπογκομόλοφ 13, Μπόβντουι 16, Ολίκβερ 12, Σπίλεφ 14, Σοθλέποφ 15, Βιέιρα, Μπάμπιτσεφ (λ-60% υποδοχή), Μπίρζεβοϊ.
Παναθηναϊκός: Μαρσελίνιο 1, Γκόμεζ 32, Σμαραγδής 5, Πανταλέων 13, Λάππας 9, Μπάεφ 25, Στεφάνου (λ-85% υποδοχή), Ψάρρας 1, Ανδρεάδης 7, Ντονάς, Κουρούπης.


Χαβιέ Βέμπερ: « Ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας. Η Καζάν εμφανίστηκε καλή στην επίθεση και στο μπλοκ όμως εμείς απαντήσαμε με καλή άμυνα και σερβίς. Μόνο στο τέταρτο σετ είχαμε σχετικά μέτρια απόδοση στην επίθεση, γεγονός που μας στοίχισε την ισοφάριση όμως και πάλι στο τάι μπρέικ δείξαμε χαρακτήρα, προηγούμασταν σταθερά με 2 πόντους και πήραμε το ματς. Δεν μιλάω ποτέ για τους διαιτητές, είτε όταν χάνω είτε όταν κερδίζω. Ας πούμε πάντως ότι θα ήθελα η ομάδα μου να έχει παρόμοια αντιμετώπιση στην Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη που πετύχαμε σήμερα, όμως δεν έχουμε χρόνο για εφησυχασμό αφού στην κούραση του ταξιδιού που κάναμε μέχρι εδώ και φυσικά του κοπιαστικού αγώνα, θα προστεθεί ένα ακόμα πολύ δύσκολο ταξίδι μέχρι την Αθήνα. Δεν υπάρχει χρόνος για να χαλαρώσουμε, ούτε λεπτό»

Οι «πράσινοι» θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής την Πέμπτη (27/10) κάνοντας τη διαδρομή Καζάν-Μόσχα-Μιλάνο-Αθήνα σε μια μέρα, ενώ η πρώτη τους προπόνηση ενόψει του αγώνα με τη Νίκαια θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (28/10)

Θοδωρής Μπάεφ: « Τόσα χρόνια που παίζω βόλεϊ, τέτοια διαιτησία δεν έχω ξαναδεί. Έδωσαν δεκάδες φάσεις ανάποδα οι οποίες δεν ήταν καν αμφισβητούμενες! Ήταν λογικό λοιπόν να επέλθει ένας εκνευρισμός στην ομάδα αφού ήδη είχαμε τραβήξει τα πάνδεινα. Η φιλοξενία, για παράδειγμα, υπήρξε πέρα από κάθε φαντασία. Το αποκορύφωμα ήταν ότι δεν ήλθε λεωφορείο να μας πάρει από το ξενοδοχείο για να μας μεταφέρει στο γήπεδο όπου πήγαμε τελικά με τα πόδια σε συνθήκες πολικού ψύχους! Ευτυχώς όμως σφίξαμε τα δόντια και δείξαμε αποφασιστικότητα. Πετύχαμε μεγάλη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα, ένα αποτέλεσμα που θα μετρήσει πολύ στη συνέχεια. Ωστόσο με την απόδοση που είχαμε σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει χάνοντας λιγότερα σετ. Ελπίζω ότι αυτό το σκορ δεν θα σταθεί εμπόδιο κατά την ολοκλήρωση του ομίλου»

Σωτήρης Πανταλέων: « Ήταν πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα όπως είναι η Καζάν, η οποία ανήκει στους διεκδικητές της πρόκρισης. Αυτό κάνει τη νίκη μας ακόμα σημαντικότερη. Κρίμα για τον κόσμο που δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα για να παρακολουθήσει καταπληκτικό βόλεϊ. Μας μένει η νίκη και η κούραση. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι από τέτοια ματς βγαίνεις πολύ κερδισμένος, κυρίως σε εμπειρίες»

News 24/7

24MEDIA NETWORK