Νικητής στο... θρίλερ ο Ricciardo

Σε ένα... δραματικό Grand Prix με ακόμη πιο δραματικό φινάλε, ο Daniel Ricciardo πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, αφήνοντας δεύτερη και καταϊδρωμένη την Mercedes του Nico Rosberg. Εγκατέλειψε ο Lewis Hamilton. Τρομερό ατύχημα για τον Sergio Perez στον τελευταίο γύρο. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη.

Νικητής στο... θρίλερ ο Ricciardo

Το LIVE του αγώνα

Στο πιο συναρπαστικό Grand Prix του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, ο Daniel Ricciardo πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δίνοντας τέλος στην κυριαρχία της Mercedes.

O 24χρονος Αυστραλός έφερε τα πάνω - κάτω στον προτελευταίο γύρο του αγώνα, περνώντας τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη τη στιγμή Nico Rosberg, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την Mercedes. Μεγάλος χαμένος ο Lewis Hamilton, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για δεύτερη φορά μετά την Αυστραλία τη στιγμή μάλιστα που οδηγούσε την κούρσα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φρένα του. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στον ομόσταυλό του να διευρύνει κι άλλο την διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

Η εγκατάλειψη του Βρετανού δημιουργεί... πονοκέφαλο στην Mercedes, καθώς και οι δύο πιλότοι της ανέφεραν απώλεια ισχύος στα μονοθέσιά τους στον 43ο γύρο του Grand Prix με αποτέλεσμα να μειώνεται ολοένα και περισσότερο η διαφορά τους από τους διώκτες τους.

Ο Rosberg επιχείρησε να διατηρήσει την πρώτη θέση στη συνέχεια του αγώνα με την προβληματική Mercedes του, κάτι που τελικά δεν κατάφερε, αφού τελικά λίγο πριν από το τέλος "λύγισε" στην πίεση του Ricciardo. Από την πλευρά του και ο Sebastian Vettel βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση.

Το φινάλε του Grand Prix του Καναδά έγινε ακόμη πιο δραματικό με τα μονοθέσια των Sergio Perez και Felipe Massa να έχουν σφοδρή σύγκρουση στον τελευταίο γύρο και να χτυπούν στις μπαριέρες, με αμφότερους τους πιλότους να βγαίνουν εκτός αγώνα, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους δύο να τραυματίζεται σοβαρά.

Απογοητευτικές για μια ακόμη φορά οι Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να τερματίζει στην τελευταία θέση και τον Fernando Alonso στην 6η.

Η κατάταξη στο Grand Prix του Καναδά:

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Rosberg 140

2. Hamilton 118

3. Ricciardo 79

4. Alonso 69

5. Vettel 60

6. Hulkenberg 57

7. Button 43

8. Bottas 40

9. Magnussen 23

10. Perez 20

11. Massa 18

12. Raikkonen 18

13. Vergne 8

14. Grosjean 8

15. Kvyat 4

16. Bianchi 2

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Mercedes 258

2. Red Bull 139

3. Ferrari 87

4. Force India 77

5. McLaren 66

6. Williams 58

7. Toro Rosso 12

8. Lotus 8

9. Marussia 2

Διαβάστε ακόμη:

Η τρομακτική σύγκρουση Massa - Perez (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK