Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου και απέδειξε ότι βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Τι πρέπει να γνωρίζετε για την 32χρονη πρωταθλήτρια.

Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κέρδισε το 4ο ελληνικό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την περσινή χρονιά, όταν ανέβηκε στο 2ο σκαλί του Ευρωπαϊκού ανοιχτού στίβου.

Η 32χρονη πρωταθλήτρια πήδηξε στα 4,65μ. στην καλύτερη πετυχημένη προσπάθειά της και πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην καριέρα της, η οποία περιλαμβάνει αρκετές διακρίσεις, ορισμένους τραυματισμούς, μία όμορφη οικογένεια και πολλά social media.

Το Contra.gr σας παρουσιάζει 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ γυναικών στο Ευρωπαϊκό.

Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
EUROKINISSI

1. Μία δεκαετία διακρίσεων

Γεννημένη στις 21 Μαρτίου του 1986 στην Αθήνα, η Κυριακοπούλου άρχισε την πορεία της στον στίβο σε ηλικία 16 ετών με τα χρώματα του Αιγάλεω, υπό τις οδηγίες του Μανώλη Καραγιάννη (μέχρι το 2016 και υπό τον Ανδρέα Τσώνη στη συνέχεια). Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Νέων με παρουσίες σε τελικούς, ωστόσο η πρώτη μεγάλη διοργάνωσή της ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, όπου είχε επίδοση 4,15μ.

Έναν χρόνο μετά ήρθε το πρώτο διεθνές μετάλλιο, το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, σημειώνοντας και ρεκόρ αγώνων (4,50μ.). Αυτό ήταν. Δεν κοίταξε ξανά πίσω και γρήγορα εξελίχθηκε σε μία ελληνική ελπίδα για διάκριση στο αγώνισμά της.

Το 2011 πλασαρίστηκε στην 8η θέση του Παγκοσμίου στην Νταεγού με 4,65μ. και έναν χρόνο αργότερα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι με 4,60μ. Στους Αγώνες του Λονδίνου δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση και το 2013 έμεινε μακριά από τα μεγάλα άλματα, ωστόσο το 2015 επανήλθε στον γνώριμο εαυτό της.

Πήδηξε στα 4,50μ. στο Ευρωπαϊκό κλειστού και στο Παγκόσμιο λίγο αργότερα ανέβασε τον πήχη στα 4,80μ., κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της πρωτιάς στο Diamond League, ούσα η πρώτη Ελληνίδα που κερδίζει στο αγώνισμά της.

Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Το 2016 άγγιξε βάθρο σε Παγκόσμιο κλειστού και Ευρωπαϊκό ανοιχτού, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Όταν, δε, αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για δύο χρόνια, έμοιαζε να χάνει τον δρόμο της. Λάθος...

Το 2018 επέστρεψε με χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα και το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, με επίδοση 4,80μ.

Συνολικά έχει κατακτήσει 6 φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού και άλλες τόσες το πανελλήνιο κλειστού, ενώ έχει και από ένα χρυσό μετάλλιο σε Βαλκανικούς ανοιχτού και κλειστού στίβου.

2. Τα απανωτά ρεκόρ της

Από τα 3,60μ. της Λευκωσίας τον Μάιο του 2003 έχει κυλήσει πολύ νερό στο 'αυλάκι'. Από το 2008 άρχισε να 'φλερτάρει' με τα 4,5 μέτρα και τα έπιασε στην Πεσκάρα το 2009.

Το 2011 πήδηξε στα 4,71μ. στο Λονδίνο και το 2015 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με 4,76μ. στην Στοκχόλμη. Λίγο αργότερα, στο Μπέρμιγχαμ, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου με 4,80μ. και τον Φεβρουάριο του 2016, ξανά στη Στοκχόλμη, ανέβασε κατά έναν πόντο τον πήχη. Μάλιστα, τον φετινό Φεβρουάριο ισοφάρισε το 4,81μ. στο Ντίσελντορφ.

Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Στον ανοιχτό στίβο είχε περάσει τα 4,80μ. νωρίτερα, στο Diamond League στο Παρίσι, όταν πήδηξε στα 4,83μ., επίδοση που αποτελεί μέχρι και σήμερα το 'ταβάνι' της.

Συνολικά έχει καταρρίψει 11 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο από το 2008 μέχρι να... κλέψει την παράσταση η Κατερίνα Στεφανίδη.

3. Οι τραυματισμοί που την κυνηγούν

Η αποφυγή τραυματισμών για έναν αθλητή αποτελεί ουτοπία. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί και μη σοβαροί τραυματισμοί, τραυματισμοί με επιπτώσεις και τραυματισμοί που δεν έχουν σημασία.

Στη δεκαετία που βρίσκεται στο top επίπεδο, η Κυριακοπούλου γνώρισε και το πολύ άσχημο πρόσωπο ενός τραυματισμού. Από τον Μάιο του 2007, όταν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης στον Άγιο Κοσμά και δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τη διακομίσει άμεσα στο νοσοκομείο, έδειξε ότι η Μοίρα δεν θα ήταν... ευγενική μαζί της.

Νίκολ Κυριακοπούλου: 5 πράγματα για τη 'χάλκινη' του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Το αποκορύφωμα, όμως, αναντίρρητα ήταν τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2016. Οστικό οίδημα ήταν η διάγνωση για τις ενοχλήσεις που αισθανόταν, με συνέπεια να τεθεί νοκ άουτ έναν μήνα πριν από την 3η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτη με τόσο μεγάλες πιθανότητες διάκρισης.

4. Η οικογένεια πάνω απ' όλα

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Ο τραυματισμός της το καλοκαίρι του 2016 της έδωσε την ευκαιρία να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, μαζί με τον σύζυγό της και πρώην πρωταθλητή στα 400μ., Ανδρέα Λιναρδάτο.

Η Κυριακοπούλου έμεινε έγκυος και το 2017 έφερε στον κόσμο ένα κορίτσι, το οποίο έγινε η ίδια η ζωή της. Παρότι έμεινε για περίπου δύο χρόνια εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, εγκυμοσύνης και γέννας, με εντατικές προπονήσεις κατάφερε να επιστρέψει στο top επίπεδο, παρότι πέρασε τα 30.

5. Η σχέση... στοργής με τα social media

Όχι facebook, όχι twitter, όχι instagram. Όλα μαζί! Η Κυριακοπούλου είναι δεινή χρήστης των social media και μοιράζεται σε αυτά την καθημερινότητά της, σε κάθε έκφανση.

Στα social media ανακοίνωσε τον τραυματισμό που της στέρησε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 (σε ελληνικά και αγγλικά), στα social media ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, στα social media γνωστοποίησε την επάνοδό της στη δράση μετά από τη γέννα, στα social media ενημέρωσε την κόρη της, Λένια, για το μετάλλιο που πήρε στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το περσινό καλοκαίρι.

Μέσω των social media τοποθετήθηκε ακόμα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι "η ιστορία δεν διαγράφεται".

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK