Νικόλ Κυριακοπούλου στο Contra.gr: Ο άντρας μου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου!

Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι της στο Ρίο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, ανοίγει την καρδιά της στο Contra.gr.

Νικόλ Κυριακοπούλου στο Contra.gr: Ο άντρας μου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου!

Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλουπροετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ένα "όνειρο" ζωής όπως η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η 30χρονη αθλήτρια πριν λίγες ημέρες τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ με άλμα στα 4.55 μ. και έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν κάνει το ταξίδι για την άλλη άκρη του Ατλαντικού όμως, άνοιξε την καρδιά της στο Contra.gr απαντώντας σε αγωνιστικά και όχι μόνο ερωτήματα.

Σε τι κατάσταση - αγωνιστική και ψυχολογική - σε πετυχαίνουμε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;

"Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη γιατί μέχρι τώρα η χρονιά είχε πολλά προβλήματα. Κάθε φορά που ξαναβρίσκω το ρυθμό μου, κάτι συμβαίνει. Από ψυχολογία πάντως είμαι.. σούπερ.. ανυπομονώ να αγωνιστώ!"

Πιστεύεις ότι ο ελληνικός στίβος έχει πολλές ελπίδες για διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

"Ναι, αν και πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι η Ελληνική ομάδα θα τα πάει καλά!"

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σου σε είχαν αναγκάσει στο παρελθόν να ακυρώσεις δύο φορές τον γάμο σου. Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα αθλήτρια να έχει προσωπική ζωή;

"Εξαρτάται ποιος είναι ο σύντροφος! Χρειάζεται κατανόηση και από τους δύο. Η ζωή ενός αθλητή και ειδικά αν έχει πολλές υποχρεώσεις και αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Εγώ στάθηκα τυχερή σε αυτό, γιατί ο άντρας μου προέρχεται από τον αθλητικό χώρο, με καταλαβαίνει και με στηρίζει και είναι και ο μεγαλύτερός μου θαυμαστής!"

Εσύ... ανακάλυψες τον αθλητισμό ή σε βρήκε εκείνος;

"Νομίζω ότι συναντηθήκαμε! (γέλια) Από μικρή ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και αυτό μου έγινε τρόπος ζωής!"

Υπήρξαν στιγμές που θέλησες να τα παρατήσεις; Στιγμές απογοήτευσης; Κι αν ναι τι ήταν αυτό που σε έκανε να συνεχίσεις;

"Νομίζω ότι σε όλους τους αθλητές έχει συμβεί να βρεθούν σε δύσκολη στιγμή και να βρεθούν στην εξώπορτα… Συνέβη και σε μένα ύστερα από μια μεγάλη – κατ’ εμέ- αποτυχία το 2015 το χειμώνα. Οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι με απέτρεψαν".

Γυρνώντας στο παρελθόν, ποια θα ξεχώριζες ως την πιο σημαντική στιγμή σου;

"Δύσκολη ερώτηση... δεν ξεχωρίζω κάποια στιγμή επειδή η κάθε μια έχει τη δική της σημαντικότητα, που μου έχει μείνει αξέχαστη!"

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο προσόν σου και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμά σου;

"Μεγαλύτερο προσόν θεωρώ τη πειθαρχία μου και το πείσμα μου. Το μεγαλύτερο ελάττωμα μάλλον το ότι είμαι τελειομανής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK