O Alonso περιγράφει το ατύχημα στην Αυστραλία

Το Grand Prix της Μελβούρνης σημαδεύτηκε από το ατύχημα του 17ου γύρου, που προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του.

O Alonso περιγράφει το ατύχημα στην Αυστραλία

Πρωταγωνιστές σε αυτό ήταν ο Fernando Alonso και ο Esteban Gutierrez, που μονομαχούσαν για τη δέκατη-ένατη θέση. Ο Ισπανός προσπάθησε να περάσει τον Μεξικανό αλλά τα μονοθέσια της McLaren και της Haas ήρθαν σε επαφή. Στη συνέχεια η MP4-31 χτύπησε στον τοίχο, αναποδογύρισε και απογειώθηκε, καταλήγοντας στην άκρη της αμμοπαγίδας και την αρχή του προστατευτικού τοίχο από ελαστικά.

Ο Alonso βγήκε γρήγορα από το μονοθέσιο και εξηγεί το γιατί: «Μπορεί όλα να έγιναν πολύ γρήγορα, όμως για μένα, μέσα στο αυτοκίνητο, ο χρόνος κυλούσε αργά. Πετούσα, πήγαινα πέρα-δώθε. Μία έβλεπα τον ουρανό, μετά το έδαφος, μετά πάλι τον ουρανό! Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, θέλεις να σταματήσει αυτό. Όταν τελικά ακινητοποιήθηκε το μονοθέσιο, βγήκα γρήγορα από αυτό γιατί ήξερα πως παρακολουθούσε η μαμά μου και ήθελα να δει πως είμαι καλά! Όμως ήταν σοβαρό ατύχημα».

Στη συνέχεια ο Ισπανός περιέγραψε πως συνέβη το ατύχημα: «Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το slipstream του Gutierrez μέχρι το σημείο πέδησης αλλά την τελευταία στιγμή, ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στο ατύχημα.

Ήταν αγωνιστικό συμβάν, προσπαθήσαμε αμφότεροι να μονομαχήσουμε ξεχνώντας πως κινούμασταν με 300 km/h και σε αυτές τις ταχύτητες, κάθε ατύχημα είναι σοβαρό. Ευτυχώς είμαστε και οι δύο καλά και είμαι ευγνώμων για την ασφάλεια που παρέχει το μονοθέσιο ώστε να είμαι εδώ και να σας μιλάω».

Οι αγωνοδίκες του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν, συμφώνησαν με τον Alonso, κρίνοντας πως ήταν αγωνιστικό συμβάν, άρα δεν προέκυψε κάποια ποινή για έναν από τους δύο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK