Ο Αντόνιο Μπράουν τερμάτισε τις αντιδράσεις επαγγελματιών αθλητών στα social media

Έχετε δει ξεσπάσματα επαγγελματιών αθλητών στα social media, σχόλια για αντιπάλους, ενδεχομένως και για την ίδια τους την ομάδα. Αυτό που έκανε ο Αντόνιο Μπράουν δεν το 'χετε ξαναδεί -γιατί δεν έχει ξαναγίνει.

O Aντόνιο Μπράουν, στην προπόνηση των Raiders στις 20/8 -όπου πήγε.
O Aντόνιο Μπράουν, στην προπόνηση των Raiders στις 20/8 -όπου πήγε. (AP PHOTO/JEFF CHIU)

Την Παρασκευή 6/9 ο Αντόνιο Μπράουν, wide receiver (θέση κλειδί -εκ των πιο γρήγορων αθλητών στο γήπεδο) των Oakland Raiders τσακώθηκε με τον GM του οργανισμού, Μάικ Μέιοκ. Θα σκέφτεσαι πως δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Επίσης, δεν είναι ο πρώτος (ή ο τελευταίος) που βγάζει όλη του τη ζωή στα social media. Το αγαπημένο του είναι το Instagram. Μέσω αυτού έγραψε ιστορία: έγινε ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που έφτιαξε ντοκιμαντέρ ως απάντηση στις κατηγορίες της ομάδας του!

Πίσω στην Παρασκευή, μετά το τέλος του διαπληκτισμού, ζήτησε συγγνώμη από τον GM και τους συμπαίκτες του. Τους νέους του συμπαίκτες, καθώς το Μάρτιο μετακινήθηκε από τους Pittsburgh Steelers στο Όκλαντ και υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο για το ποσό των 50.000.000 δολαρίων. Είχαν προηγηθεί ουκ ολίγα περιστατικά κακής εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς.

➔ Τον Γενάρη του τρέχοντος έτους είχε εμπλακεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής διαφωνίας, κατά την οποία φέρεται να έσπρωξε τη μητέρα της κόρης του -να την έριξε στο έδαφος- στο Χόλιγουντ. Δεν έγιναν καταγγελίες ή συλλήψεις. Λίγο αργότερα, ο Μπράουν διεκδίκησε την κύρια επιμέλεια της κόρης. Για την ιστορία, έχει πέντε παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες.

➔ Δυο εβδομάδες μετά, στις 12/2 δεν εμφανίστηκε στη δίκη που είχε οριστεί, για τη σύλληψη του να οδηγεί απρόσεχτα, τον Νοέμβριο του 2018. Τι είχε κάνει; Πέρασε με την Porsche του ένα περιπολικό, πηγαίνοντας με 160 χιλιόμετρα σε περιοχή που το όριο ήταν 70. Πήγε ο δικηγόρος του, ο οποίος δεν είχε κάτι να απαντήσει στην ερώτηση του δικαστή 'πού είναι ο πελάτης σας;'. Ερήμην του κρίθηκε ένοχος και πλήρωσε 426 δολάρια, με τον ενημερώνει ότι θα υπήρχε και συνέχεια, αν ο Μπράουν δεν εμφανιζόταν στη δικαστική αίθουσα την ημέρα της εκδίκασης της έφεσης 14/5). Εμφανίστηκε. Και παρεμπιπτόντως, έκρινε πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να ευχαριστήσει τους φαν των Steelers για όσες εμπειρίες μοιράστηκαν -διότι είχε ήδη πάει στους Raiders.

➔ Τον Απρίλιο κατατέθηκαν εναντίον του δυο μηνύσεις. Η μία ανέφερε ότι προκάλεσε συναισθηματική αναστάτωση όταν πέταξε διάφορα έπιπλα, από το μπαλκόνι του σπιτιού που ενοικίαζε (14ος όροφος) και για λίγο δεν πέτυχε ένα παιδί 22 μηνών και τον παππού του -δικαστικά κινήθηκε ο πατέρας του παιδιού. Η δεύτερη είχε να κάνει με την άρνηση του να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε αυτή η ρίψη. Το σύνολο των χρημάτων που ζητούσαν οι ενάγοντες ήταν 15.000 δολάρια -μαζί-, συν νομικά έξοδα.

Γιατί όμως, ξέσπασε; Τι τον είχε κάνει έξαλλο; Του είχαν καθαρίσει το σπίτι, χωρίς να εξασφαλίσουν πριν την άδεια του -ενόσω έλειπε για δουλειές για 11 ημέρες. Όταν επέστρεψε διαπίστωσε λέει, πως έλειπαν 80.000 δολάρια που είχε σε ρευστό και ένα όπλο.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και όταν έφτασε στον τόπο του συμβάντος βρήκε τον Μπράουν να τσακώνεται με τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου, τον οποίον κατηγορούσε ότι του την 'έστησε'. Στις αρχές του Ιουλίου έκανε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και στις δυο περιπτώσεις και συνέχισε τη ζωή του.

➔ Στις 30 του ίδιου μήνα ειδοποιήθηκε από τους δικηγόρους του πως ένας σεφ του ζητά 38.521.20 δολαρίων, ποσό που δεν είχε δώσει για τις εκδηλώσεις που 'χε διοργανώσει ο παίκτης, με αφορμή το Pro Bowl. Είχε ενοικιάσει μια έπαυλη στο Ορλάντο και είχε προσλάβει τον Στέφανο Τεντέσκι να μαγειρέψει για όλες τις ημέρες που ο Μπράουν θα είχε καλεσμένους (50 συμπαίκτες και άλλους καλεσμένους). Πριν ολοκληρωθεί η συνεργασία, ο wide receiver αποφάσισε να την τερματίσει και δεν επέτρεψε στον σεφ να πάρει τον εξοπλισμό του ή το φαγητό που είχε φτιάξει.

➔ Δυο ημέρες μετά την τρίτη μήνυση (1/8), ήλθε εκείνη ενός δημοφιλούς γυμναστή, με τον οποίον δούλεψε για ένα μήνα ο Μπράουν και δεν τον πλήρωσε. Του ζητούσε 7.194.81 δολάρια 'για θεραπείες και προπονήσεις, για κάλυψη εξόδων διαμονής σε ξενοδοχείο, ενοικίασης αυτοκινήτου και αεροπορικών εισιτηρίων και τόκους για την καθυστέρηση στην πληρωμή”. Ο Σον Πένα (ο γυμναστής) προσπάθησε επανειλημμένως να βρει τον Μπράουν, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Αυτά σε ό,τι αφορά όσα έχει κάνει τελευταία ο Μπράουν εκτός γηπέδων. Εντός αυτών (με την ευρύτερη έννοια), στις 3/8 πόσταρε φωτογραφία με τα πρησμένα πόδια του. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως πρήστηκαν γιατί μπήκε για κρυοθεραπεία, χωρίς τα κατάλληλα υποδήματα. Στις 9/8 κατέθεσε διαμαρτυρία για την άρνηση των διοικούντων να τον αφήσουν να φορέσει το κράνος του -ενώ είχε λήξει η προθεσμία χρήσης. Είχε απειλήσει να εγκαταλείψει το σπορ, αν τον πίεζαν να βάλει νέο κράνος. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα και εκείνος απάντησε 'προτεραιότητα μου είναι να τακτοποιήσω το τραύμα που έχω και να επιστρέψω κοντά στους συμπαίκτες μου'.  Στις 14/8 κατέθεσε νέα διαμαρτυρία, για τον ίδιο λόγο. Απορρίφθηκε ξανά.

Την περασμένη Τετάρτη (4/9) τσακώθηκε με τον GM των Raiders, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το φιτίλι φέρεται να το άναψε ο παίκτης, λέγοντας πως είναι δυστυχισμένος από το πρόστιμο των 13.950 δολαρίων που 'έφαγε', γιατί δεν πήγε σε μια συνάντηση της ομάδας, στις 22/8. Είχε προηγηθεί το πρόστιμο των 40.000 δολαρίων, γιατί δεν πήγε σε δυο προπονήσεις, χωρίς να ειδοποιήσει ή να πει έναν λόγο (στις 18/8). Ο Μπράουν έκρινε πως ήταν φανταστική ιδέα να κάνει Instagram Story τη σχετική, επίσημη ειδοποίηση του οργανισμού.

Ο Αντόνιο Μπράουν τερμάτισε τις αντιδράσεις επαγγελματιών αθλητών στα social media

Την Παρασκευή 6/9 ζήτησε συγγνώμη από τον GM και από τους συμπαίκτες του, με τους αρχηγούς της ομάδας να είναι δίπλα του. Οι συμπαίκτες του είχαν κάνει προηγουμένως, άλλη συνάντηση για να συζητήσουν για τη συμπεριφορά αυτού του τύπου. Συμφώνησαν να στηρίξουν όποια απόφαση έπαιρνε ο κόουτς Τζον Γκρούντεν, ο οποίος μετά το πέρας της προπόνησης της Παρασκευής δήλωσε πως στο πλάνο ήταν να παίξει ο Μπράουν, στην πρεμιέρα της Δευτέρας (9/9) με τους Denver Broncos. Εξήγησε και πως “ό,τι έγινε έγινε. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Είχαμε χρόνο να τα σκεφτούμε όλα. Χαιρόμαστε που ο Αντόνιο είναι πάλι κοντά μας”. Λίγες ώρες μετά ευχόταν να μην έχει πει κουβέντα, με τον Μπράουν να τερματίζει τα posts αθλητών, στα οποία διευκρινίζουν τις απόψεις τους, όταν υπάρχει αντιδικία με τους οργανισμούς τους.

Αυτό που είδες είναι το καλλιτεχνικό video που έφτιαξε (με βοήθεια σεναριογράφου και μοντέρ) ο Μπράουν, ως απάντηση του στα όσα του συμβαίνουν τελευταία. Μέρος αυτών που είπε με τον κόουτς -σε κατ' ιδίαν συζήτηση- 'έντυσαν' το video που ήταν σε ασπρόμαυρη εικόνα, με ορχηστρική μουσική. Όχι, δεν είχε πάρει άδεια του Γκρούντεν, για να ηχογραφήσει ή/και να δημοσιεύσει την ιδιωτική συνομιλία.

∎ Ο ντουνιάς λοιπόν, έμαθε πως ο προπονητής ρώτησε τον παίκτη “τι στο διάβολο συμβαίνει;” πριν εκείνος πει πως 'υπάρχει ένας κακός σε όλες τις ειδήσεις' και ακουστούν φωνές δημοσιογράφων που είχαν να πουν πράγματα για εκείνον. Όπως ότι 'δεν συμπεριφερόταν έτσι, πριν πάρει τα πολλά λεφτά' και πως το έχει 'χάσει' τελείως.

∎ Εν συνεχεία, ακούγεται ο Γκρούντεν να λέει 'είσαι ο πιο παρεξηγημένος γ... άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ, σε όλη μου τη ζωή. Σε έφερα εδώ γιατί είσαι ο αγαπημένος μου παίκτης. Δεν έχω δει άλλον να δουλεύει περισσότερο από εσένα. Δεν ξέρω πού βρίσκεσαι στη ζωή σου, αυτήν την στιγμή, τι περνάς εκτός γηπέδων. Αυτό που ξέρω είναι πως συμβαίνουν πολλά που σε αφορούν. Υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν άποψη για εσένα και το αν είναι καλό ή κακό που είσαι συνέχεια στο επίκεντρο. Επίτρεψε μου να σε ρωτήσω κάτι: θες να είσαι Raider ή όχι;”.

∎  Απάντησε πως 'προσπαθώ να είμαι Raider από την πρώτη ημέρα που ήλθα. Δουλεύω σαν τρελός, πιο σκληρά από όλους. Δεν ξέρω γιατί αμφισβητείται το αν εγώ θέλω να είμαι Raider. Στο μυαλό μου η ερώτηση είναι αν εσείς θέλετε να είμαι Raider'.

∎ Ο Γκρούντεν του ζήτησε να αφήσει τις (ξέρεις τι) και να παίξει μπάλα, ρωτώντας τον αν αυτό είναι δύσκολο. Το 'είσαι εξαιρετικός footballer. Απλά παίξε μπάλα' διαδέχθηκε το “είμαι περισσότερα από footballer. Είμαι ένας άνθρωπος. Το θέμα δεν είναι το football. Ξέρω πως μπορώ να παίξω. Σας το δείχνω κάθε μέρα. Αυτή είναι η ζωή μου. Ain't no more games'.

Κατόπιν αυτού του post, οι Raiders έκαναν νέα σύσκεψη και αποφάσισαν πως επειδή τα κρίματα του Μπράουν έχουν μαζευτεί πολλά, πλέον μένουν οι λεπτομέρειες για να μη πληρώσουν τα 30.125.000 δολάρια του συμβολαίου του. Και να λήξουν τη συνεργασία τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK