Η πλήρης τηλεοπτική ατζέντα της σεζόν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Σε ποιο ελληνικό κανάλι βλέπεις ποια διοργάνωση ύστερα από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου.

Κάμεραμαν σε κάλυψη ποδοσφαιρικού αγώνα
Κάμεραμαν σε κάλυψη ποδοσφαιρικού αγώνα EUROKINISSI SPORTS

Το Κύπελλο Ποδοσφαίρου ήταν ένα από τα τελευταία αδιάθετα και προς διεκδίκηση αθλητικά τηλεοπτικά προϊόντα στη χώρα. Αν και έχει ήδη ολοκληρωθεί η 4η φάση, απάγκιο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση δεν είχε προκύψει καθώς το ενδιαφέρον ήταν μειωμένο. Την Πέμπτη ενημερωθήκαμε πως "μετά από διενέργεια διαγωνισμού" -κατά την ανακοίνωση της ΕΠΟ πάντα- το Κύπελλο κατοχυρώθηκε (ένα, δύο, τρία) στην Cosmote TV.

Η προσφορά της συνδρομητικής πλατφόρμας αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το 'πακέτο' των αγώνων από τη φάση των 16 ως τον Τελικό. Αφότου δηλαδή θα συμμετάσχουν οι πρώτες πέντε ομάδες της περυσινής Super League (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης). Ένα σύνολο 29 αναμετρήσεων. Τα παιχνίδια της 5ης φάσης, στην οποία μετέχουν οι άλλες 8 ομάδες του περυσινού πρωταθλήματος (όπως ο εμπορικός Παναθηναϊκός) και η πρωταθλήτρια της Football League (Βόλος) θα πωληθούν, αν για κάποια εξ αυτών προκύψει ενδιαφέρον, αυτόνομα. Είτε από το ίδιο δίκτυο είτε από άλλο.

Αφού όμως τακτοποιήθηκε και αυτή η βασική εκκρεμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι χρηστικό -για τον καθένα- να συγκεντρώσουμε και να θυμηθούμε σε ποιο κανάλι παρακολουθούμε την εκάστοτε διοργάνωση, ποδοσφαίρου ή μπάσκετ.

> Στο ποδόσφαιρο ο χάρτης της Super League 1 είναι χωρισμένος στα τρία. Η NOVA, μέσα από τα δικά της κανάλια, μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες 9 ομάδων της ελίτ, η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα άλλων 4ων, ενώ τα παιχνίδια από την Τούμπα προβάλλονται σταθερά και μόνο από την διαδικτυακή πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έναντι ετήσιας ή μεμονωμένης συνδρομής. Ως γνωστόν, οι δύο πανευρωπαϊκές διοργανώσεις 'ανήκουν' τα τελευταία χρόνια στην COSMOTE, η οποία προβάλλει επίσης παιχνίδια της αγγλικής Premier, της γερμανικής Bundesliga και της ισπανικής Primera Division. Η ανταγωνιστική NOVA έχει το ιταλικό, το γαλλικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπως επίσης το δικαίωμα να δείχνει την ελληνικό συμφερόντων... Νότιγχαμ Φόρεστ μέσω του πρωταθλήματος της Championship.

Όσο για τη Super League 2, ανακοίνωσε νέο διαγωνισμό για την παραγωγή των αγώνων και νέα αναστολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΕΡΤ COSMOTE TV NOVA
Super League 1 Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία - ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος, ΑΕΛ, ΠΑΟ, ΑΕΛ, Αστέρας, Βόλος
Super League 2 Όλη η διοργάνωση με τον αστερίσκο της παραγωγής -
-
Champions League - Όλη η διοργάνωση -
Europa League - Όλη η διοργάνωση -
Premier League - Όλη η διοργάνωση
Primera Division
Όλη η διοργάνωση
Serie A -
Όλη η διοργάνωση
Bundesliga - Όλη η διοργάνωση -
Ligue 1 - - Όλη η διοργάνωση
Eredivisie - - Όλη η διοργάνωση
Primeira Liga - Όλη η διοργάνωση -
Championship - - Όλη η διοργάνωση
Προκριματικά EURO 2020
Όλη η διοργάνωση - οι αγώνες της Εθνικής και από το OPEN

> Στο μπάσκετ η COSMOTE TV 'έχασε' τον Ολυμπιακό, λόγω του υποβιβασμού του στην Α2 και της μεταβολής της πολιτικής του, διατήρησε ωστόσο την ισχύ της με τους εντός έδρας αγώνες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Πιθανόν δε να έχει όλη τη σειρά των τελικών, αν οι δυο τους είναι το ζευγάρι του τίτλου. Αντιθέτως η αποκλειστική μετάδοση των αγώνων της Euroleague και του Eurocup ανήκει στη NOVA. Τα δικαιώματα της Α2 διαχειρίζονται από την ΕΟΚ, όπως το Κύπελλο, και ακόμη και δεν έχει προκύψει κάποια συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση ή άλλο μέσο (πέρα από επιμέρους συμφωνίες ανά αγώνα), παρά την εμπορική αξία του Ολυμπιακού. Στο μπασκετικό Champions League η κατάσταση είναι ρευστή ακόμα, χωρίς να σημαίνει ότι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι θα μείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη.

ΜΠΑΣΚΕΤ


ΕΡΤ COSMOTE TV NOVA
Basket League Προμηθέας, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Ήφαιστος, Άρης, Ρέθυμνο, Πανιώνιος, Λαύριο, Κολοσσός, Ιωνικός, Ηρακλής, Λάρισα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ -
A2 - - -
Κύπελλο - - -
Euroleague - - Όλη η διοργάνωση
Eurocup - - Όλη η διοργάνωση
Champions League Υπό διαπραγμάτευση - Υπό διαπραγμάτευση
Liga Endesa - Όλη η διοργάνωση -
TBL - Όλη η διοργάνωση -
VTB League
Όλη η διοργάνωση
NBA
Όλη η διοργάνωση


News 24/7

24MEDIA NETWORK