Ο αθλητής του NFL που πλούτισε χάρη στο Bitcoin

Ένας αθλητής του NFL έκανε την πιο έξυπνη επένδυση της ζωής του, αφού ζήτησε από την ομάδα να τον πληρώνει σε Bitcoin. Δες πόσα χρήματα έβγαλε.

Ο Ράσελ Οκούνγκ των Καρολάινα Πάνθερς σε αναμέτρηση με τους Ατλάντα Φάλκονς για το NFL 2020, Ατλάντα | Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020
Ο Ράσελ Οκούνγκ των Καρολάινα Πάνθερς σε αναμέτρηση με τους Ατλάντα Φάλκονς για το NFL 2020, Ατλάντα | Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 © 2020 JOHN BAZEMORE/ASSOCIATED PRESS

Η ανοδική τροχιά του Bitcoin το έχει οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά. Τη Δευτέρα, η αξία της μονάδας άγγιξε τα 61.000 δολάρια, προκαλώντας φρενίτιδα στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων και όχι μόνο. Η νέα μορφή χρήματος μέχρι στιγμής αποδίδει καρπούς σε όσους την εμπιστεύτηκαν και ένας εξ αυτών είναι ο Ράσελ Οκούνγκ.

Ο 32χρονος offensive tackle των Καρολάινα Πάνθερς μέσα σε 3 μήνες βρέθηκε στη λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του NFL, παρότι δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο ή δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τα συμβόλαια από τη σεζόν 2020 στη σεζόν που έρχεται. Η επένδυσή μέρος του μισθού του στο Bitcoin ήταν αρκετή για να τον κάνει ακόμα πιο πλούσιο.

Πώς και πόσο πληρώνεται

Ο Οκούνγκ ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα του, ώστε να του καταβάλλει το μισό συμβόλαιο σε δολάρια και το άλλο μισό να το εισπράττει με τη μορφή Bitcoin. Συνολικά για το 2020 είχε λαμβάνειν 13.000.000 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι μόνο 6.500.000 δολάρια εμφανίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του. Τα υπόλοιπα χρήματα μετατράπηκαν σε Bitcoin από τη στιγμή που του τα κατέθεσε η ομάδα, μέσω της εφαρμογής ψηφιακού νομίσματος Zap, την οποία ίδρυσε ένας φίλος του Οκούνγκ, ο Τζακ Μάλερς.

Η συγκεκριμένη start-up μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα να δέχεται καταθέσεις από διάφορους φορείς, να τις μετατρέπει σε ψηφιακά νομίσματα της αρεσκείας του πελάτη και να τις στέλνει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 6.500.000 δολάρια που έδωσαν οι Πάνθερς στον Οκούνγκ 'παραδόθηκαν' στον 32χρονο Αμερικανό με τη μορφή Bitcoin.

Τον Δεκέμβριο η ισοτιμία κυμαινόταν λίγο πάνω από τα 20.000 δολάρια, φτάνοντας μέχρι τα 28.387 για κάθε Bitcoin. Όποιες καταβολές μισθού έγιναν τότε για λογαριασμό του Οκούνγκ και μετατράπηκαν αυτόματα σε Bitcoin, τώρα απέκτησαν περίπου τριπλάσια αξία.

Το ζητούσε από το 2019

Μπορεί να μοιάζει παράξενο, όμως για τον Οκούνγκ είναι μια κανονικότητα. Εξάλλου, από το 2019 ζητούσε δημοσίως, μέσω social media, να πληρώνεται σε Bitcoin. Όταν το κατάφερε, τον περασμένο Δεκέμβριο, επιβεβαίωσε την εξέλιξη με το δωρικό "paid in Bitcoin".

Η πρώτη καταγεγραμμένη συναλλαγή με Bitcoin εντοπίζεται στο μακρινό 2010, όταν ένας άντρας έδωσε 10.000 Bitcoins για δύο πίτσες από την αλυσίδα Papa John's. Αφενός εκείνος ανήκε στην κλειστή ομάδα που ακόμα... καλλιεργούσαν τα Bitcoins και ήθελε να κάνει την πλάκα του, αφετέρου η ισοτιμία ήταν τελείως διαφορετική και τότε τα Bitcoins άξιζαν... αέρα.

Σήμερα, το πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα κοστίζει μια περιουσία και συμπληρώνει παραδοσιακούς τρόπους πληρωμής. Για παράδειγμα, οι Όκλαντ Αθλέτικς νοικιάζουν για ένα Bitcoin μία σουίτα 6 ατόμων στο γήπεδό τους για 6 άτομα. Η νέα πραγματικότητα έχει εισχωρήσει και στον αθλητισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK