Ο Capirossi την pole position

Ο Capirossi την pole position
Για ένατη φορά στην καριέρα του ο Loris Capirossi θα ξεκινήσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Μοτο GP από την πρώτη θέση. Ο Ιταλός αναβάτης με Ducati ήταν ο ταχύτερος όλων στα κατατακτήρια δοκιμαστικά του δωδέκατου αγώνα που διεξάγεται στην πίστα Μοτέγκι της Ιαπωνίας, σημειώνοντας χρόνο, 1:46.363 που αποτελεί νέο ρεκόρ pole position.
Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Αμερικανός, John Hopkins με Suzuki, ο οποίος ήταν πιο αργός κατά 498 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Καπιρόσι. Την πρώτη σειρά εκκίνησης συμπληρώνει ο Ιταλός, Marco Melandri με Honda.

Μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν οι τρεις πρωτοπόροι της γενικής, ο Valentino Rossi, ο Max Biaggi και ο Sete Gibernau. Ο Rossi θα εκκινήσει από την 11η θέση, ο Biaggi από την πέμπτη και ο Gibernau από την έβδομη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ιταλός, σε περίπτωση που πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον αυριανό αγώνα, εξασφαλίζει τον τίτλο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτραψαν οι αναβάτες της Honda τις κατατακτήριες δοκιμές των 250 κυβικών εκατοστών, αφού κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Πρώτος και καλύτερος ήταν ο Ιάπωνας, Hiroshi Aoyama με χρόνο, 1:51.843 που αποτελεί νέο ρεκόρ pole position, ενώ τρίτος κατετάγη ο αδερφός του, Shui Αογιάμα, όντας πιο αργός κατά 531 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Ισπανός, Jorge Lorenzo ο οποίος έμεινε μόλις, 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Hiroshi Aoyama. Από την έβδομη θέση θα εκκινήσει ο πρωτοπόρος της γενικής, Dani Perdrosa.

Την παρθενική pole position της καριέρας του στα 125 κυβικά εκατοστά πήρε ο Gambor Talmacsi. Ο Ούγγρος αναβάτης με ΚΤΜ ήταν ταχύτερος κατά 267 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ιάπωνα, Tomoyoshi Koyama με Honda, αλλά και τον Ιταλό, Mattia Pasini με Aprilia. Από την έβδομη θέση θα εκκινήσει ο πρωτοπόρος της γενικής, ο Ελβετός, Thomas Luthi με Honda.


News 24/7

24MEDIA NETWORK