Ο θάνατος που φέρνει πίσω τον πιο 'κακό' Νουρμαγκομέντοφ

Το Σάββατο 24/10 ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ θα υπερασπιστεί για τρίτη φορά τον τίτλο του στην lightweight του UFC, στον πρώτο αγώνα που δεν θα 'χει στο πλευρό του τον μπαμπά του. Για να 'πολεμήσει' την κατάθλιψη, αύξησε τις προπονήσεις.

O Xαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ επιστρέφει στο Οκτάγωνο, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του πατέρα του.
O Xαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ επιστρέφει στο Οκτάγωνο, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του πατέρα του. AP PHOTO/ MAHMOUD KHALED

Για τρίτη φορά ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, στην κατηγορία lightweight του UFC. Για πρώτη φορά (μετά 28 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και την απώλεια μόλις ενός γύρου στην καριέρα του) θα μπει το Σάββατο 24/10 στο οκτάγωνο, χωρίς να 'χει τον πατέρα του, δίπλα του.

Ο Νταγκεστανός έχασε τον ένα και μοναδικό γύρο στον αγώνα με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, τον Οκτώβρη του 2018, σε αυτό που εξελίχθηκε σε 'κλωτσοπατινάδα", αφού πρώτα νίκησε -με υποταγή- τον Ιρλανδό και μετά πήδηξε πάνω από το 'κλουβί' για να συνεχίσει να τον χτυπάει.

Τώρα του δίνουν 5.000.000 δολάρια, για rematch. Απαντάει “δεν θα ξαναπαίξω με τον ΜακΓκρέγκορ, ούτε για 5.000.000.000 δολάρια. Όλα τελείωσαν την 6η του Οκτώβρη το 2018”. Διευκρίνισε πως δεν φοβάται “αλλά δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει, να παίξω ξανά μαζί του”. Και κάπως έτσι έγιναν 'καπνός' οι πληροφορίες που ήθελαν τον αγώνα αυτόν να γίνεται μέσα στο 2021.

Από τη νίκη του επί του superstar του UFC μέχρι σήμερα, είχε να διαχειριστεί διάφορα, μεταξύ των οποίων ήταν και ποινικά θέματα -για το ξυλοδαρμό του ΜακΓκρέγκορ. Επέστρεψε στους αγώνες, έπειτα από 11 μήνες στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019 για να αντιμετωπίσει τον αήττητο Ντάστιν Πουαριέ. Και τον 'έπνιξε'.

Στο πρόγραμμα υπήρχε και ο αγώνας με τον Τόνι Φέργκιουσον, τον Μάρτη του 2020. Δεν έγινε, λόγω Covid-19. To αφεντικό του UFC, Ντέινα Ουάιτ ήταν έτοιμος να παραβιάσει όλους τους νόμους και τους κανόνες, για να γίνει το παιχνίδι. Έως ότου ο Νουρμαγκομέντοφ είπε πως “προέχει η ασφάλεια μας” και έγινε πραγματικότητα η πέμπτη αναβολή σε αγώνα του συγκεκριμένου ζευγαριού -αρχής γενομένης από εκείνη του Δεκέμβρη του 2015.

Αντί του Νουρμαγκομέντοφ εμφανίστηκε στο οκτάγωνο ο Τζάστιν Γκέτσι, στις 9 του Μάη. Και νίκησε με νοκ άουτ, στον πέμπτο γύρο. Μετά του έδωσαν τον interim τίτλο της κατηγορίας lightweight. Δεν τον δέχθηκε, γιατί όπως είπε δεν είχε νικήσει τον καλύτερο. Δηλαδή τον Νταγκεστανό. Θα 'χει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην απόλυτη κυριαρχία το Σάββατο 24/10, στις 21.00, στον αγώνα μεταξύ των καλύτερων fighters της κατηγορίας που θα προβληθεί στο COSMOTE SPORT 7HD.

Σε συνέντευξη του στο UFC Russia ο Νουρμαγκομέντοφ μίλησε για το πόσο του λείπει ο πατέρας του, Αμπντουλμανάπ. Ομολόγησε και πως πέρασε όλα τα στάδια της κατάθλιψης “και χρειάστηκε να κάνω συνέχεια προπονήσεις, για να καταφέρω να 'βγάλω' κάθε μέρα. Ένιωθα πως με βοηθάει να απαλύνω τον πόνο μου. Όταν δεν έχω στο πρόγραμμα προπόνηση, δεν είμαι καλά. Για να 'χω καλή ενέργεια στη ζωή μου, πρέπει να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Το ίδιο ήταν και ο πατέρας μου. Οι φίλοι του έλεγαν πως όπου και αν πήγαιναν, είχε μια τσάντα μαζί του. Πρώτα έβρισκε πού θα κοιμηθεί και μετά έψαχνε το πλησιέστερο γυμναστήριο, για να προπονηθεί. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που πήρα από εκείνον”.

Όταν ανακοινώθηκε ο αγώνας (πριν 'χάσει' ο Νουρμαγκομέντοφ τον πατέρα του -τον Ιούλιο- και βρει αποκούμπι στις προπονήσεις) οι ειδικοί εκτιμούσαν πως ο Γκέτσι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον καλύτερο μαχητή του UFC. Στους λόγους αναφερόταν πως δεν υπάρχουν πια μυστικά σε αυτά που μπορεί να κάνει ο πρωταθλητής, ο οποίος έχει για highlight το γράπωμα από το λαιμό. Είναι επίσης, γνωστό πως του αρέσει να ρίχνει στο έδαφος τους αντιπάλους και να 'παίρνει' την ενέργεια από μέσα τους. Ο Γκέτσι έχει τα πιο 'βαριά' χέρια της κατηγορίας που τον βοηθούν να κάνει τις πιο επικίνδυνες επιθέσεις, όπως έγραψε το Yahoo!Sports. Εξ ου και το “ο Γκέτσι είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος που 'χει αντιμετωπίσει ποτέ ο Χαμπίμπ” του Ουάιτ. Μόνο που στους μήνες που πενθεί ο 'καλύτερος μαχητής' προπονήθηκε ποικιλοτρόπως και ουδείς γνωρίζει αν πρόσθεσε πράγματα στο παιχνίδι του.

Ο 31χρονος Αμερικανός κλήθηκε να αποκαλύψει τι σκέφτεται για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του (τον πιο δύσκολο αγώνα). Είπε ότι “καθημερινά σκέφτομαι πως ο Χαμπίμπ θα με κάνει να μοιάζω με π... και θα με σκοτώσει'. Έτσι μένω alert και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σε κάθε προπόνηση. Ήταν κάτι που έκανα και πριν τον αγώνα με τον Φέργκιουσον. Σκεφτόμουν κάθε μέρα πως θα με ξεφτιλίσει

Το σχόλιο του Νουρμαγκομέντοφ για το μενταλιτέ του αντιπάλου του ήταν “δεν είμαι ο Φέργκιουσον”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK